Slik vant Strømsgodset cupen

Med en målforskjell på 21-4 vant Strømsgodset norgesmesterskapet i fotball 2010. Se kampfakta og les om alle rundene som førte til triumfen.

--

Strømsgodset-spillerne jubler etter finaleseieren mot Follo søndag.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Les: - Deilig å vere norgesmeister

1. runde

Borte mot tredjedivisjonslaget Modum hadde Strømsgodset få problemer med å ta seg videre. Spenningen i kampen ble fort borte, da drammenserne ledet 3-0 før halvtimen var spilt.

Jim Johansen noterte seg for to mål, mens Adam Larsen, Mohammed Keita og nå Vitesse Arnhem-spiller Marcus Pedersen scoret ett hver.

2. runde

Om det var enveiskjøring i første runde, ble det straks vanskeligere da Strømsgodset måtte ta turen til Raufoss. De gjorde det heller ikke enkelt for seg, da Glenn Andersen fikk sitt andre gule og gikk i garderoben etter 47 minutter, på stillingen 0-0.

Jo Inge Berget lot imidlertid ikke dette hindre avansement, og satte inn kampens eneste scoring etter 68 minutter.

Saken fortsetter under videoen.

Video Veien til Ullevaal 2010

Video: Begge finalistenes vei til Ullevaal.

3. runde

Lyn ble ingen målestokk for laget fra Drammen i tredje runde. Til pause var Strømsgodset tre mål foran, og slapp heller aldri Lyn skikkelig inn i kampen.

Alfred Sankoh scoret to, mens Jim Johansen og Marcus Pedersen noterte seg for ett mål hver.

4. runde

Også i fjerde runde endte bataljen med utklassingssifre i Strømsgodsets favør. I sin første cupkamp på hjemmebane ble FK Haugesund sendt tilbake til Rogaland med tremålstap i snippesken.

Marcus Pedersen var nok en gang en av målscorerne, og sto bak to av hjemmelagets mål. Peter Rnkovic scoret drammensernes siste.

5. runde (kvartfinale)

Strømsgodset havnet for første gang under i cupen da Ranheim tok ledelsen ved Jo Sondre Aas etter bare fire minutter.

Årets cupmestere klarte imidlertid å snu kampen, og kunne til slutt gå av banen med 2-1-seier, etter mål av Muhammed Keita og Fredrik Nordkvelle.

6. runde (semifinale)

Etter en solid opptreden kunne Strømsgodset i september juble over klubbens sjuende cupfinale. Det måtte imidlertid ekstraomganger til for at hjemmelaget klarte å omsette godt spill til mål.

Men det løsnet. Etter 100 minutter satte Jason Morrison inn ledermålet, mens Ola Kamara punkterte kampen snaut 20 minutter senere.

Trener Ronny Deila sparte ikke på godordene i beskrivelsen av laget sitt etter kampen.

- I dag hadde jeg vært fornøyd uansett resultat, så bra spilte vi. Det er et fantastisk lag - jeg elsker det! Det er en fantastisk stadion og noen helt fantastiske fans, sa Deila som gjennom hele kampen gikk smilende rundt på sidelinja og fleipet med spillere.

7. runde (finale)

Strømsgodet gikk til finalen som storfavoritt, og brukte en halv omgang på å komme i gang. Deretter kontrollerte Godset cupfinalen mot Follo totalt.

Ola Kamara og Glenn Andersen scoret hvert sitt mål i første omgang, og nektet siden Follo å komme skikkelig inn i kampen. Ronny Deila var likevel ikke helt fornøyd etter at norgesmesterskapet var i boks.

- Vi hadde god kontroll, men jeg er skuffa over kampen. Vi presterte ikke godt nok, sa han til NRK, før han la til:

- Men på en dag som denne driter vi i det.

Gratulér Strømsgodset med cuptriumfen her!

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.