Hopp til innhold

Beckham donerer PSG-lønna til veldedighet

David Beckham er klar for franske Paris Saint-Germain. Stjernespilleren donerer bort lønnen til veldedighet for barn.

SOCCER-FRANCE/BECKHAM Soccer player Beckham attends a news conference in Paris

David Beckham har vært klubbløs siden før jul, etter at han avsluttet kontrakten med LA Galaxy. Nå er han klar for fransk fotball.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Klokken 17.40 – 40 minutter forsinket – entret fotballikonet pressekonferansen i Paris. Der ble det klart at han har skrevet under en kontrakt med PSG som strekker seg over fem måneder.

Beckham fortalte også at han ikke vil motta lønn fra PSG.

– Vi bestemte oss for noe som er ganske unikt. Jeg får ikke noe lønn. Vi har bestemt at lønnen min går til veldedighet for barn i Paris. Jeg er usikker på om dette er blitt gjort før i fotballen, sa Beckham.

Det er foreløpig uklart hvor stort beløp som vil gå til veldedighet. Det er heller ikke klart hvilken organisasjon som vil motta pengedonasjonen.

Beckham blir den eldste spilleren i den franske ligaen.

– Jeg er veldig heldig – jeg er 37 år – og fikk veldig mange tilbud. Jeg valgte til slutt PSG fordi jeg kan se hvor klubben vil. Det er en spennende by, men også en klubb som kommer til å ha suksess de neste 10-15 årene. Det er spennende å være en del av dette laget, sa han.

Ikke aktuelt med England

Resten av familien Beckham blir igjen hjemme London. Hovedpersonen selv vil bo på hotell i løpet av de fem månedene han blir i Paris.

Beckham er blitt linket til flere klubber, men de fleste har spådd at han ville ende i Arsenal, som han har trent med den siste tiden.

Ifølge BBC skal den tidligere England-kapteinen hatt konkrete tilbud fra 12 klubber å velge mellom.

På spørsmål om hvorfor han valgte den franske ligaen i stedet for Premier League, svarte Beckham:

– Jeg har mye historie med Manchester United. Og jeg vil ikke spille i en annen klubb enn Manchester United i Premier League.

Dette er en av deadline days store overganger. Midtbanespilleren har vært klubbløs siden han avsluttet kontrakten med LA Galaxy i desember.

Ønsker seg en siste utfordring

Nå blir 37-åringen lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic. Den styrtrike klubben hentet svensken i fjor sommer og gjorde ham til fransk fotballs best betalte spiller med en årslønn på godt over 100 millioner i året.

Beckham gleder seg til å spille med den svenske stjernen.

FBL-FRA-LIGUE1-PARIS-LILLE

Zlatan Ibrahimovic ble Frankrikes best betalte fotballspiller da han gikk til PSG i fjor sommer.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Da jeg var ung og spilte mot han (Zlatan) for England, tenkte jeg at han kunne bli en av verdens beste spillere. Han er en veldig spesiell spiller. Man trenger karakterer som han i alle lag.

En svensk journalist fra avisen Expressen spurte Beckham om hvem han trodde kom til å ta frisparkene – han selv eller Zlatan?

– Han er større enn meg, så jeg forventer at det blir vanskelig å ta fra han den rollen. Men jeg har opplevd «frispark-krangler» tidligere med Roberto Carlos i Real Madrid, svarte en lattermild Beckham.

PSG er i øyeblikket serieleder, og nettopp Zlatan skal nok ha mye av æren for det. Han har bøttet inn mål for klubben og er nå oppe i 19 scoringer.

Har vunnet det meste

Beckham har hatt en formidabel karriere, og har fortsatt en stor fanskare.

De fleste forbinder ham nok med tiden i Manchester United fra 1993 til 2003. Fra 2003 til 2007 var spanske Real Madrid arbeidsgiver.

Under sine år i LA Galaxy har Beckham også vært lånt ut til italienske Milan i perioder.

Beckham har vunnet Premier League seks ganger, FA-cupen to ganger og mesterligaen en gang med Manchester United.

I 2007 ble han spansk seriemester og i fjor vant han MLS-sluttspillet.

Fotball

 • Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis.

  Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao.

  Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.

  Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger.

  Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette det i store sjanser.

  Dermed var det målløst til pause.

  Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

  Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp.

  Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på.

  Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store.

  Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels.

  – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen.

  Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene.

  I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Leo Østigård satt på benken hele kampen for Napoli.

  Galeno
  Foto: Reuters
 • Shaw skadet - kan miste resten av United-sesongen

  Manchester Uniteds venstreback Luke Shaw er igjen rammet av skade. Lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder The Athletic.

  Sent onsdag kveld bekreftet klubben selv at Shaw er ute i en periode, men de oppga ikke hvor lenge.

  Han måtte der byttes ut like før pause i Uniteds 2-1-seier over Luton sist helg.

  Skaden kan fort bety at sesongen er over for Shaw. I tillegg kan det koste ham en plass i Englands tropp til sommerens fotball-EM.

  28-åringen var usikker før søndagens kamp, men Manchester United-manager Erik ten Hag valgte likevel å bruke ham fra start. Nå mangler han en rendyrket venstreback i stallen.

  Tyrell Malacia har fortsatt til gode å spille denne sesongen. Nederlenderen har vært gjennom to kneoperasjoner, mens lånet av Sergio Reguilón ble avsluttet i januarvinduet.

  Uniteds neste kamp er hjemme mot Fulham lørdag. (NTB)

  Shaw
  Foto: AFP
 • NFF vil ha mesterligafinale på Ullevaal

  Norges Fotballforbund har søkt om arrangere kvinnenes Champions Leauge-finale.

  Det bekrefter fotballpresident Lise Klaveness til TV2.

  Hun forteller at å få arrangere den største internasjonake klubbfinalen vil gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by.

  – Men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Klaveness til kanalen.

  Forbundet har søkt om å være finalearrangør for Europas største klubbturnering i 2026 eller 2027, og får full støtte fra Oslo kommune.

  – Jeg tenker at det er en stor folkfest for hele byen, og så synes jeg det er spesielt gøy at vi kan få et ekstra fokus på kvinnefotballen, sier byråd for kultur og næring Anita Leirvik North (H).

 • Gattuso fikk sparken i Marseille – franskmann tar over

  talienske Gennaro Gattuso (46) er ferdig som manager i den franske storklubben Marseille. Jean-Louis Gasset tar over roret.

  Klubben opplyser om avskjeden på sine nettsider og har presentert den nye treneren på X/Twitter.

  – Det er en stor ære for meg å bli en del av denne legendariske klubben, sier Gasset, som har fortid som trener i Montpellier, Caen, Istres, Saint-Étienne og Bordeaux.

  Gasset var også nylig hovedtrener for Elfenbenskystens landslag, men fikk sparken underveis i afrikamesterskapet tidligere i år.

  Gattuso tok over jobben i slutten av september, men den tidligere midtbanehelten har slitt i sjefsstolen. Marseille står uten seier på de sju siste kampene.

  Etter at han la opp som spiller, har Gattuso vært i Valencia, Napoli og Milan, Pisa og Palermo.

  Som spiller vant han Serie A og Champions League flere ganger med Milan, og i 2006 ble det VM-gull med Italia.

  (NTB)

  Gennaro Gattuso
  Foto: AP
 • Tyskland-legenden Andreas Brehme er død

  Den tyske fotballegenden Andreas Brehme er død. Han ble 63 år gammel og etterlater seg to sønner.

  Den tyske storavisen Bild er blant flere medier som melder om Brehmes bortgang. Hans partner, Susanne Schäfer, har opplyst om dødsfallet på vegne av familien.

  Brehme, som fikk 86 landskamper for Tyskland, skrev sitt navn med gullskrift inn i de tyske historiebøkene da han avgjorde VM-finalen mot Argentina i 1990.

  Andreas Brehme
  Foto: Icon Sport
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.