NRK Meny
Normal

Beckham donerer PSG-lønna til veldedighet

David Beckham er klar for franske Paris Saint-Germain. Stjernespilleren donerer bort lønnen til veldedighet for barn.

SOCCER-FRANCE/BECKHAM Soccer player Beckham attends a news conference in Paris

David Beckham har vært klubbløs siden før jul, etter at han avsluttet kontrakten med LA Galaxy. Nå er han klar for fransk fotball.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Klokken 17.40 – 40 minutter forsinket – entret fotballikonet pressekonferansen i Paris. Der ble det klart at han har skrevet under en kontrakt med PSG som strekker seg over fem måneder.

Beckham fortalte også at han ikke vil motta lønn fra PSG.

– Vi bestemte oss for noe som er ganske unikt. Jeg får ikke noe lønn. Vi har bestemt at lønnen min går til veldedighet for barn i Paris. Jeg er usikker på om dette er blitt gjort før i fotballen, sa Beckham.

Det er foreløpig uklart hvor stort beløp som vil gå til veldedighet. Det er heller ikke klart hvilken organisasjon som vil motta pengedonasjonen.

Beckham blir den eldste spilleren i den franske ligaen.

– Jeg er veldig heldig – jeg er 37 år – og fikk veldig mange tilbud. Jeg valgte til slutt PSG fordi jeg kan se hvor klubben vil. Det er en spennende by, men også en klubb som kommer til å ha suksess de neste 10-15 årene. Det er spennende å være en del av dette laget, sa han.

Ikke aktuelt med England

Resten av familien Beckham blir igjen hjemme London. Hovedpersonen selv vil bo på hotell i løpet av de fem månedene han blir i Paris.

Beckham er blitt linket til flere klubber, men de fleste har spådd at han ville ende i Arsenal, som han har trent med den siste tiden.

Ifølge BBC skal den tidligere England-kapteinen hatt konkrete tilbud fra 12 klubber å velge mellom.

På spørsmål om hvorfor han valgte den franske ligaen i stedet for Premier League, svarte Beckham:

– Jeg har mye historie med Manchester United. Og jeg vil ikke spille i en annen klubb enn Manchester United i Premier League.

Dette er en av deadline days store overganger. Midtbanespilleren har vært klubbløs siden han avsluttet kontrakten med LA Galaxy i desember.

Ønsker seg en siste utfordring

Nå blir 37-åringen lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic. Den styrtrike klubben hentet svensken i fjor sommer og gjorde ham til fransk fotballs best betalte spiller med en årslønn på godt over 100 millioner i året.

Beckham gleder seg til å spille med den svenske stjernen.

FBL-FRA-LIGUE1-PARIS-LILLE

Zlatan Ibrahimovic ble Frankrikes best betalte fotballspiller da han gikk til PSG i fjor sommer.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Da jeg var ung og spilte mot han (Zlatan) for England, tenkte jeg at han kunne bli en av verdens beste spillere. Han er en veldig spesiell spiller. Man trenger karakterer som han i alle lag.

En svensk journalist fra avisen Expressen spurte Beckham om hvem han trodde kom til å ta frisparkene – han selv eller Zlatan?

– Han er større enn meg, så jeg forventer at det blir vanskelig å ta fra han den rollen. Men jeg har opplevd «frispark-krangler» tidligere med Roberto Carlos i Real Madrid, svarte en lattermild Beckham.

PSG er i øyeblikket serieleder, og nettopp Zlatan skal nok ha mye av æren for det. Han har bøttet inn mål for klubben og er nå oppe i 19 scoringer.

Har vunnet det meste

Beckham har hatt en formidabel karriere, og har fortsatt en stor fanskare.

De fleste forbinder ham nok med tiden i Manchester United fra 1993 til 2003. Fra 2003 til 2007 var spanske Real Madrid arbeidsgiver.

Under sine år i LA Galaxy har Beckham også vært lånt ut til italienske Milan i perioder.

Beckham har vunnet Premier League seks ganger, FA-cupen to ganger og mesterligaen en gang med Manchester United.

I 2007 ble han spansk seriemester og i fjor vant han MLS-sluttspillet.

Fotballnyheter