Donadoni uten jobb

Kvartfinaleplass var ikke godt nok for verdensmester Italia. Torsdag fikk trener Roberto Donadoni beskjed om at han ikke var ønsket med videre.

Roberto Donadoni
Foto: TONY GENTILE / REUTERS

Italia røk ut fra EM på straffer mot Spania, men det var ikke godt nok til at Donadoni fikk fortsette i jobben som landslagstrener.

- Forbundet forholder seg til at kontrakten med Donadoni nå går ut, heter det i en uttalelse fra det italienske fotballforbundet (FIGC).

44-årige Donadoni hadde forlenget kontrakten sin med to år rett i forkant av mesterskapet, men det var under forutsetning av at verdensmesterne kom til en semifinale. Det skjedde ikke og han må derfor se seg om etter en ny jobb.

På landskampene Donadoni var sjef for det italienske laget ble det 13 seire, fem uavgjort og fem tap. Etter kvartfinalen var det lite som tydet på at han ville slutte i jobben.

- Si opp ? Tanken har ikke ikke slått meg en gang. Jeg har ingen grunn. Vi tapte en kamp på straffer, sa han etter Spania-kampen.

Bare en og en halv time etter at det ble kjent at Donodoni ikke fikk fornyet tillit ble det kjent at Marcello Lippi er tilbake i jobben som landslagstrener. Han var trener da de vant VM i Tyskland i 2006.

I tillegg til suksess som landslagssjef har Lippi ledet Juventus til en rekke titler.

Fotballnyheter