Bille Nielsen vrakes fra troppen etter voldsepisode

Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen er siktet for vold etter å ha bitt en politimann i armen. Spilleren er nå vraket fra laget som møter Bodø/Glimt i kveld.

Nicki Bille Nielsen

Danske Nicki Bille Nielsen skal ha blitt pågrepet av dansk politi, skriver Ekstra Bladet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Klubben har valgt å utelate Nicki fra dagens tropp mot Bodø/Glimt mens den jobber med å skaffe fakta i saken, heter det i en pressemelding fra RBK.

Dansken skulle egenlig spille kveldens kamp, men etter at det ble kjent at spilleren er siktet for vold mot en dansk politimann, er han altså utelatt fra troppen.

– Rosenborg Ballklub ser alvorlig på det som har skjedd og jobber nå med å fremskaffe fakta i saken. Vi ønsker ikke uttale oss ytterligere før vi har et tilstrekkelig faktagrunnlag til å si noe om hva som har skjedd. Saken er uheldig og vi vil gjøre alt for å komme til bunns i den, heter det videre i pressemeldingen.

Ifølge Ekstra Bladet ble den danske fotballspilleren pågrepet av politiet i København i påsken.

Rosenborg-spissen skal ha sparket til parkeringsautomater og sykler i København. Dette skal ha skjedd etter midnatt fredag.

Politiet skal derfor ha rykket ut og forsøkt å få med seg RBK-spilleren. Da det ikke lyktes, skal dansk politi ha brukt pepperspray mot ham.

Påførte bitemerke

Ifølge Ekstra Bladet skal Nicki Bille Nielsen også ha bitt en politimann etter at politistyrken etter hvert fikk fotballspilleren med seg inn i bilen.

Den danske avisen har fått tilgang til saksdokumenter der det står at polititjenestemannen ble påført et bitemerke.

Dansken skal også ha spyttet på setet og tørket av seg spytt mot det ene forsetet der en av politibetjentene satt.

Urokråken er nå siktet etter paragraf 119 i den danske straffeloven, vold mot tjenestemann i arbeid.

– Kjenner seg ikke igjen

Presseansvarlig ved politiet i København, Lars Krabbe, bekrefter at politet har rykket ut til en sak vedrørende gateuro på samme adresse.

Han ønsker imidlertid ikke å si mer på det nåværende tidspunkt.

Nicki Bille har ikke kommentert hendelsen overfor Ekstra Bladet. Advokaten Peter Berg sier imidlertid at han ikke kjenner seg igjen i fremstillingen.

Nicki Bille er nå tilbake i Trondheim, og han skulle altså vært med i den Rosenborg-troppen som møter Bodø/Glimt søndag kveld.

Han var også på trening med RBK lørdag, skriver Adresseavisen.

RBK: – Skal finne fakta

Det er ikke første gangen Nicki Bille er i vanskeligheter etter bråk og uro.

I september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel fra Rosenborg.

– Vi setter inn tiltak for å hjelpe Bille å mestre dette, sa sportslig leder Erik Hoftun som understreket at dette ikke kunne skje igjen.

Organisasjonsleder i RBK, Trond Alstad, ønsker imidlertid ikke å kommentere denne siste saken før klubben har etterforsket hendelsen i Danmark.

Men Rosenborg-spilleren skal ha orientert klubben om pågripelsen søndag.

– Vi har snakka med Bille om dette, og jobber nå med å finne fakta. Det sier seg selv at dette ikke er noen hendelse som er dagligdags, sier han til NRK.

– Vi ettergår fakta i saken, og vil ikke kommentere denne saken før vi vet noe mer. Vi ble orientert om dette i går. Nå må vi snakke med de involverte.

Fotballnyheter