Bille Nielsen vrakes fra troppen etter voldsepisode

Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen er siktet for vold etter å ha bitt en politimann i armen. Spilleren er nå vraket fra laget som møter Bodø/Glimt i kveld.

Nicki Bille Nielsen

Danske Nicki Bille Nielsen skal ha blitt pågrepet av dansk politi, skriver Ekstra Bladet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Klubben har valgt å utelate Nicki fra dagens tropp mot Bodø/Glimt mens den jobber med å skaffe fakta i saken, heter det i en pressemelding fra RBK.

Dansken skulle egenlig spille kveldens kamp, men etter at det ble kjent at spilleren er siktet for vold mot en dansk politimann, er han altså utelatt fra troppen.

– Rosenborg Ballklub ser alvorlig på det som har skjedd og jobber nå med å fremskaffe fakta i saken. Vi ønsker ikke uttale oss ytterligere før vi har et tilstrekkelig faktagrunnlag til å si noe om hva som har skjedd. Saken er uheldig og vi vil gjøre alt for å komme til bunns i den, heter det videre i pressemeldingen.

Ifølge Ekstra Bladet ble den danske fotballspilleren pågrepet av politiet i København i påsken.

Rosenborg-spissen skal ha sparket til parkeringsautomater og sykler i København. Dette skal ha skjedd etter midnatt fredag.

Politiet skal derfor ha rykket ut og forsøkt å få med seg RBK-spilleren. Da det ikke lyktes, skal dansk politi ha brukt pepperspray mot ham.

Påførte bitemerke

Ifølge Ekstra Bladet skal Nicki Bille Nielsen også ha bitt en politimann etter at politistyrken etter hvert fikk fotballspilleren med seg inn i bilen.

Den danske avisen har fått tilgang til saksdokumenter der det står at polititjenestemannen ble påført et bitemerke.

Dansken skal også ha spyttet på setet og tørket av seg spytt mot det ene forsetet der en av politibetjentene satt.

Urokråken er nå siktet etter paragraf 119 i den danske straffeloven, vold mot tjenestemann i arbeid.

– Kjenner seg ikke igjen

Presseansvarlig ved politiet i København, Lars Krabbe, bekrefter at politet har rykket ut til en sak vedrørende gateuro på samme adresse.

Han ønsker imidlertid ikke å si mer på det nåværende tidspunkt.

Nicki Bille har ikke kommentert hendelsen overfor Ekstra Bladet. Advokaten Peter Berg sier imidlertid at han ikke kjenner seg igjen i fremstillingen.

Nicki Bille er nå tilbake i Trondheim, og han skulle altså vært med i den Rosenborg-troppen som møter Bodø/Glimt søndag kveld.

Han var også på trening med RBK lørdag, skriver Adresseavisen.

RBK: – Skal finne fakta

Det er ikke første gangen Nicki Bille er i vanskeligheter etter bråk og uro.

I september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel fra Rosenborg.

– Vi setter inn tiltak for å hjelpe Bille å mestre dette, sa sportslig leder Erik Hoftun som understreket at dette ikke kunne skje igjen.

Organisasjonsleder i RBK, Trond Alstad, ønsker imidlertid ikke å kommentere denne siste saken før klubben har etterforsket hendelsen i Danmark.

Men Rosenborg-spilleren skal ha orientert klubben om pågripelsen søndag.

– Vi har snakka med Bille om dette, og jobber nå med å finne fakta. Det sier seg selv at dette ikke er noen hendelse som er dagligdags, sier han til NRK.

– Vi ettergår fakta i saken, og vil ikke kommentere denne saken før vi vet noe mer. Vi ble orientert om dette i går. Nå må vi snakke med de involverte.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • André Hansen ut med skade

  Skadene hoper seg opp for landslaget før de viktige kampene mot Tyrkia og Montenegro om to uker. I kveld måtte keeper Hansen gi seg halvveis ut i andre omgang med det som så ut som en smell i kneet.

  Selve kampen vant Rosenborg til slutt 3-1. Formspiller Stefano Vecchia satte inn 1-0 etter 26 minutter spill. Kent Håvard Eriksen utliknet ti minutt ut i andre omgang.

  Men Rosenborg kom tilbake. Vecchia headet inn sitt andre for kvelden et kvarter før slutt, mens Noah Holm punkterte kampen på overtid med RBKs tredje scoring.

  Med det tar Rosenborg viktige poeng i medaljestriden.

  Eliteserien fotball 2021: Rosenborg - Mjøndalen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kjempetabbe avgjorde for Vålerenga

  Agnete Nielsen utnyttet en tabbe av gjestene og senket erkerivalene rett før slutt. Malin Brenn mistet ballen på klønete vis, og Nielsen kunne enkelt avgjøre kampen.

  – Det skjedde veldig plutselig. Jeg hadde bare en tanke i hode, og det var at den ballen skal bare inn. Det var deilig. sier Nielsen.

  Det var også Vålerenga som kom best i gang i hovedstaden. Etter en halvtimes spill chippet Marie Dølvik Markussen Vålerenga i ledelsen etter en strålende kontring.

  Kampen var tett og jevn gjennom samtlige 90 minutter. Og LSK slo tilbake et kvarter før slutt. Mimmi Löfwenius ble truffet av innlegget til Emilie Haavi, og ballen skrudde så vidt inn ved lengste stolpe.

  Men drøye ti minutt før slutt avgjorde Agnete Nielsen, og sendte Vålerenga opp i ryggen på LSK på tabellen. Seieren holder også liv i medaljedrømmen til hovedstadslaget.

  – Det var en veldig viktig kamp rent innbyrdes også, for tabellen. Jeg har hørt at disse kampene er spesielle, og det var mange på stadion og god stemning, avslutter Nielsen.

 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo