City setter advokater på Redknapp

Manchester City har kontaktet sine advokater etter at Harry Redknapp anklaget klubben for å bruke sine finansielle muskler for skremme rivalene.

Harry Redknapp

Harry Redknapp har sørget for å heve temperaturen foran kveldens møte mellom Manchester City og Tottenham.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tottenham-manager Harry Redknapp hevdet tidligere at han ble tvunget til å droppe planene om å signere Craig Bellamy. Begge klubbene jaktet etter spissen fra West Ham. City vant den drakampen.

Ifølge Redknapp truet City med å sabotere Tottenhams kjøp av Wilson Palacios fra Wigan, om ikke London-klubben trakk seg ut i kampen om Bellamy.

- City sa at hvis ikke vi droppet Bellamy, ville de signere Palacios i tillegg, slik at vi ikke ville få noen av dem. Da hadde vi ikke noe valg, sier Tottenham-manageren.

- De sa bare at de ville blåse oss av banen. Ønsket de seg Palacios? Ikke egentlig, tror jeg, fortsetter han.

City har ikke svart offentlig på anklagene, men etter det AFP erfarer vil klubben søke juridisk hjelp for å undersøke om klubben har blitt urettmessig ærekrenket.

(artikkelen fortsetter under)

Craig Bellamy og Roberto Mancini

Truet City Tottenham? Uansett havnet Craig Bellamy hos Roberto Mancini.

Foto: Tim Hales / Ap

Skjebnemøte

Uansett sørger krangelen for å heve temperaturen ytterligere foran kveldens skjebnemøte klubbene i mellom i kampen om retten til å spille mesterligakvalifisering.

Før kveldens kamp ligger Tottenham på 4. plass, ett poeng foran City.

Med andre ord: borteseier på City of Manchester stadium og Tottenham får muligheten til å kvalifisere seg til mesterligaen for første gang i klubbens historie.

Redknapp advarer imidlertid mot å ta noe som helst på forskudd.

- Om vi kvalifiserer oss vil det være stort, men hvis vi begynner å tenke: "Dette klarer vi", kan nedturen bli veldig stor om det går galt, sier han.

- Ingen i Tottenham går rundt og snakker om mesterligaen, det har aldri blitt nevnt. Jeg har ikke engang snakket med spillerne om det. Vi skal se på noen City-kamper på video og gjøre vårt beste. Det er alt, fortsetter den tidligere Portsmouth-treneren.

- Vi må vinne

For City gjelder kun en ting. Det er tre poeng i kveld. Tottenham møter Burnley i sesongen siste kamp, og Roberto Mancinis gutter kan ikke stole på at den nedrykksklare klubben vil gi en hjelpende hånd.

Joleon Lescott

Joleon Lescott er ute med skade resten av sesongen.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Statistikken er heller på Citys side. Tottenham har vunnet ti av de siste elleve kampene klubben i mellom.

- Vi må vinne, så enkelt er det. Uansett om vi spiller bra eller dårlig, er vi avhengig av å vinne, sier Mancini til mcfc.com.

Mancini må klare seg uten Joleon Lescott som sliter med strekkskade.

– Joleon blir ikke involvert i de to siste ligakampene, men jeg håper han rekker VM (for England). Han har ytterligere 14 dager etter ligaavslutningen, sier Mancini.

Gareth Barry er trolig tilbake, mens Marton Fulop fortsetter som keeper i Shay Givens skadefravær.

Tottenham har også keeperproblemer. Heurelho Gomez har lyskeproblemer. Det gjør ham usikker til storkampen. Stopper Ledley King blir trolig testet sent.

Fotballnyheter