Hopp til innhold

City setter advokater på Redknapp

Manchester City har kontaktet sine advokater etter at Harry Redknapp anklaget klubben for å bruke sine finansielle muskler for skremme rivalene.

Harry Redknapp

Harry Redknapp har sørget for å heve temperaturen foran kveldens møte mellom Manchester City og Tottenham.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tottenham-manager Harry Redknapp hevdet tidligere at han ble tvunget til å droppe planene om å signere Craig Bellamy. Begge klubbene jaktet etter spissen fra West Ham. City vant den drakampen.

Ifølge Redknapp truet City med å sabotere Tottenhams kjøp av Wilson Palacios fra Wigan, om ikke London-klubben trakk seg ut i kampen om Bellamy.

- City sa at hvis ikke vi droppet Bellamy, ville de signere Palacios i tillegg, slik at vi ikke ville få noen av dem. Da hadde vi ikke noe valg, sier Tottenham-manageren.

- De sa bare at de ville blåse oss av banen. Ønsket de seg Palacios? Ikke egentlig, tror jeg, fortsetter han.

City har ikke svart offentlig på anklagene, men etter det AFP erfarer vil klubben søke juridisk hjelp for å undersøke om klubben har blitt urettmessig ærekrenket.

(artikkelen fortsetter under)

Craig Bellamy og Roberto Mancini

Truet City Tottenham? Uansett havnet Craig Bellamy hos Roberto Mancini.

Foto: Tim Hales / Ap

Skjebnemøte

Uansett sørger krangelen for å heve temperaturen ytterligere foran kveldens skjebnemøte klubbene i mellom i kampen om retten til å spille mesterligakvalifisering.

Før kveldens kamp ligger Tottenham på 4. plass, ett poeng foran City.

Med andre ord: borteseier på City of Manchester stadium og Tottenham får muligheten til å kvalifisere seg til mesterligaen for første gang i klubbens historie.

Redknapp advarer imidlertid mot å ta noe som helst på forskudd.

- Om vi kvalifiserer oss vil det være stort, men hvis vi begynner å tenke: "Dette klarer vi", kan nedturen bli veldig stor om det går galt, sier han.

- Ingen i Tottenham går rundt og snakker om mesterligaen, det har aldri blitt nevnt. Jeg har ikke engang snakket med spillerne om det. Vi skal se på noen City-kamper på video og gjøre vårt beste. Det er alt, fortsetter den tidligere Portsmouth-treneren.

- Vi må vinne

For City gjelder kun en ting. Det er tre poeng i kveld. Tottenham møter Burnley i sesongen siste kamp, og Roberto Mancinis gutter kan ikke stole på at den nedrykksklare klubben vil gi en hjelpende hånd.

Joleon Lescott

Joleon Lescott er ute med skade resten av sesongen.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Statistikken er heller på Citys side. Tottenham har vunnet ti av de siste elleve kampene klubben i mellom.

- Vi må vinne, så enkelt er det. Uansett om vi spiller bra eller dårlig, er vi avhengig av å vinne, sier Mancini til mcfc.com.

Mancini må klare seg uten Joleon Lescott som sliter med strekkskade.

– Joleon blir ikke involvert i de to siste ligakampene, men jeg håper han rekker VM (for England). Han har ytterligere 14 dager etter ligaavslutningen, sier Mancini.

Gareth Barry er trolig tilbake, mens Marton Fulop fortsetter som keeper i Shay Givens skadefravær.

Tottenham har også keeperproblemer. Heurelho Gomez har lyskeproblemer. Det gjør ham usikker til storkampen. Stopper Ledley King blir trolig testet sent.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Keeper med utrolig brasse fem minutter på overtid

  Sotra-keeper Morten Grasmo reddet ett poeng borte mot UIlern med et kunstmål av de sjeldne søndag.

  Da stadionklokken viste 95 minutter, tok keeperen turen opp til motstanderens 16 meter i et siste desperat forsøk på å redde poengdeling.

  Der lot keeperen ballen sprette en gang i bakken før han kastet seg på ryggen og sparket ballen i en bue over Ullern-keeperen.

  Feiringen sto definitivt i stil til målet. En lettere sjokkert Grasmo løp i mange meter etter drømmetreffet før han til slutt ble hentet inn av lagkompisene, som kunne juble for 2-2.

  Grasmo og Sotra ligger på en foreløpig 9. plass i 2. divisjon, avdeling 1. Motstander Ullern har ett poeng mer og innehar 8.-plassen.

 • Medier: Manchester City og Leeds enige om overgang for Phillips

  Midtbanemann Kalvin Phillips ser ut til å signere for Manchester City. Seriemesterne og Leeds er enig om betingelsene, skriver flere engelske medier.

  Sky Sports skriver at klubbene er enige om en overgangssum på mellom 45 og 50 millioner pund, i underkant av 600 millioner kroner. Overgangen går ikke i orden før Phillips har blitt enig med City om sine personlige betingelser, samt komme seg gjennom den medisinske testen, skriver Sky Sports.

  Også BBC og The Athletic sitter på de samme opplysningene.

  Phillips står oppført med 214 kamper for barndomsklubben Leeds siden debuten i 2015.

  26-åringen vil fylle hullet etter Manchester City-kaptein Fernandinho som denne sommeren forlater klubben etter ni år i den lyseblå drakten.

  UEFA Nations League - Group C - Germany v England
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

  Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass.

  Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter.

  Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000.

  Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter. Kampen spilles i Viborg.

  Vennskapskamp i kvinnefotball mellom Danmark og Brasil
  Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB
 • Rooney gir seg som Derby-manager

  Wayne Rooney (36) går av som manager for fotballklubben Derby etter halvtanna år.

  – Mi tid i klubben har vore som ein berg-og-dal-bane av kjensler, men eg må seie at eg har kost meg med utfordringa, seier Rooney i ei pressemelding.

  Den tidlegare Manchester United- og Everton-spelaren tok over Derby i januar 2021. Sist sesong var av den trøblete sorten i Championship. Før sesongen vart klubben straffa med 21 minuspoeng på grunn av dårleg økonomi.

  Derby hamna på 23.-plass og rykte ned.

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Nærmer seg publikumsrekord

  Det er solgt 15.300 billetter til kampen mellom New Zealand og Norge på Ullevaal stadion lørdag 25. juni. Den forrige rekorden er på 15.762 solgte billetter.

  Den ble satt på 2000-tallet, da Per-Mathias Høgmos Norge-lag slo USA 2–1 i en oppkjøringskamp til OL i Sydney.

  – Det var rett før jeg debuterte på landslaget. Vi var aldri i nærheten av det samme, etter det, sier Klaveness.

  – Men det var på åpning av Norway cup, så det er en hårete målsetning. Men det er allerede solgt 15.300, som er veldig fantastisk, og utrolig stas.

  Det er siste kamp før fotballandslaget drar til EM i England.

  Football, Norway, Women, training
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN