City setter advokater på Redknapp

Manchester City har kontaktet sine advokater etter at Harry Redknapp anklaget klubben for å bruke sine finansielle muskler for skremme rivalene.

Harry Redknapp

Harry Redknapp har sørget for å heve temperaturen foran kveldens møte mellom Manchester City og Tottenham.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tottenham-manager Harry Redknapp hevdet tidligere at han ble tvunget til å droppe planene om å signere Craig Bellamy. Begge klubbene jaktet etter spissen fra West Ham. City vant den drakampen.

Ifølge Redknapp truet City med å sabotere Tottenhams kjøp av Wilson Palacios fra Wigan, om ikke London-klubben trakk seg ut i kampen om Bellamy.

- City sa at hvis ikke vi droppet Bellamy, ville de signere Palacios i tillegg, slik at vi ikke ville få noen av dem. Da hadde vi ikke noe valg, sier Tottenham-manageren.

- De sa bare at de ville blåse oss av banen. Ønsket de seg Palacios? Ikke egentlig, tror jeg, fortsetter han.

City har ikke svart offentlig på anklagene, men etter det AFP erfarer vil klubben søke juridisk hjelp for å undersøke om klubben har blitt urettmessig ærekrenket.

(artikkelen fortsetter under)

Craig Bellamy og Roberto Mancini

Truet City Tottenham? Uansett havnet Craig Bellamy hos Roberto Mancini.

Foto: Tim Hales / Ap

Skjebnemøte

Uansett sørger krangelen for å heve temperaturen ytterligere foran kveldens skjebnemøte klubbene i mellom i kampen om retten til å spille mesterligakvalifisering.

Før kveldens kamp ligger Tottenham på 4. plass, ett poeng foran City.

Med andre ord: borteseier på City of Manchester stadium og Tottenham får muligheten til å kvalifisere seg til mesterligaen for første gang i klubbens historie.

Redknapp advarer imidlertid mot å ta noe som helst på forskudd.

- Om vi kvalifiserer oss vil det være stort, men hvis vi begynner å tenke: "Dette klarer vi", kan nedturen bli veldig stor om det går galt, sier han.

- Ingen i Tottenham går rundt og snakker om mesterligaen, det har aldri blitt nevnt. Jeg har ikke engang snakket med spillerne om det. Vi skal se på noen City-kamper på video og gjøre vårt beste. Det er alt, fortsetter den tidligere Portsmouth-treneren.

- Vi må vinne

For City gjelder kun en ting. Det er tre poeng i kveld. Tottenham møter Burnley i sesongen siste kamp, og Roberto Mancinis gutter kan ikke stole på at den nedrykksklare klubben vil gi en hjelpende hånd.

Joleon Lescott

Joleon Lescott er ute med skade resten av sesongen.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Statistikken er heller på Citys side. Tottenham har vunnet ti av de siste elleve kampene klubben i mellom.

- Vi må vinne, så enkelt er det. Uansett om vi spiller bra eller dårlig, er vi avhengig av å vinne, sier Mancini til mcfc.com.

Mancini må klare seg uten Joleon Lescott som sliter med strekkskade.

– Joleon blir ikke involvert i de to siste ligakampene, men jeg håper han rekker VM (for England). Han har ytterligere 14 dager etter ligaavslutningen, sier Mancini.

Gareth Barry er trolig tilbake, mens Marton Fulop fortsetter som keeper i Shay Givens skadefravær.

Tottenham har også keeperproblemer. Heurelho Gomez har lyskeproblemer. Det gjør ham usikker til storkampen. Stopper Ledley King blir trolig testet sent.

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP