Hopp til innhold

City setter advokater på Redknapp

Manchester City har kontaktet sine advokater etter at Harry Redknapp anklaget klubben for å bruke sine finansielle muskler for skremme rivalene.

Harry Redknapp

Harry Redknapp har sørget for å heve temperaturen foran kveldens møte mellom Manchester City og Tottenham.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tottenham-manager Harry Redknapp hevdet tidligere at han ble tvunget til å droppe planene om å signere Craig Bellamy. Begge klubbene jaktet etter spissen fra West Ham. City vant den drakampen.

Ifølge Redknapp truet City med å sabotere Tottenhams kjøp av Wilson Palacios fra Wigan, om ikke London-klubben trakk seg ut i kampen om Bellamy.

- City sa at hvis ikke vi droppet Bellamy, ville de signere Palacios i tillegg, slik at vi ikke ville få noen av dem. Da hadde vi ikke noe valg, sier Tottenham-manageren.

- De sa bare at de ville blåse oss av banen. Ønsket de seg Palacios? Ikke egentlig, tror jeg, fortsetter han.

City har ikke svart offentlig på anklagene, men etter det AFP erfarer vil klubben søke juridisk hjelp for å undersøke om klubben har blitt urettmessig ærekrenket.

(artikkelen fortsetter under)

Craig Bellamy og Roberto Mancini

Truet City Tottenham? Uansett havnet Craig Bellamy hos Roberto Mancini.

Foto: Tim Hales / Ap

Skjebnemøte

Uansett sørger krangelen for å heve temperaturen ytterligere foran kveldens skjebnemøte klubbene i mellom i kampen om retten til å spille mesterligakvalifisering.

Før kveldens kamp ligger Tottenham på 4. plass, ett poeng foran City.

Med andre ord: borteseier på City of Manchester stadium og Tottenham får muligheten til å kvalifisere seg til mesterligaen for første gang i klubbens historie.

Redknapp advarer imidlertid mot å ta noe som helst på forskudd.

- Om vi kvalifiserer oss vil det være stort, men hvis vi begynner å tenke: "Dette klarer vi", kan nedturen bli veldig stor om det går galt, sier han.

- Ingen i Tottenham går rundt og snakker om mesterligaen, det har aldri blitt nevnt. Jeg har ikke engang snakket med spillerne om det. Vi skal se på noen City-kamper på video og gjøre vårt beste. Det er alt, fortsetter den tidligere Portsmouth-treneren.

- Vi må vinne

For City gjelder kun en ting. Det er tre poeng i kveld. Tottenham møter Burnley i sesongen siste kamp, og Roberto Mancinis gutter kan ikke stole på at den nedrykksklare klubben vil gi en hjelpende hånd.

Joleon Lescott

Joleon Lescott er ute med skade resten av sesongen.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Statistikken er heller på Citys side. Tottenham har vunnet ti av de siste elleve kampene klubben i mellom.

- Vi må vinne, så enkelt er det. Uansett om vi spiller bra eller dårlig, er vi avhengig av å vinne, sier Mancini til mcfc.com.

Mancini må klare seg uten Joleon Lescott som sliter med strekkskade.

– Joleon blir ikke involvert i de to siste ligakampene, men jeg håper han rekker VM (for England). Han har ytterligere 14 dager etter ligaavslutningen, sier Mancini.

Gareth Barry er trolig tilbake, mens Marton Fulop fortsetter som keeper i Shay Givens skadefravær.

Tottenham har også keeperproblemer. Heurelho Gomez har lyskeproblemer. Det gjør ham usikker til storkampen. Stopper Ledley King blir trolig testet sent.

Fotball

 • Gulliksen bekrefter at han trolig er ferdig i Bodø/Glimt: – Mye kan tyde på det

  Det ser ut til å bli med et halvt år og bare 23 kamper for Tobias Gulliksen i Bodø/Glimt. Han bekrefter til TV 2 at han er på vei bort fra klubben.

  20-åringen ble i august hentet til Nord-Norge fra Strømsgodset og skrev under en kontrakt ut 2027.

  Den rives trolig i stykker. TV 2 skriver at Glimt er enig med Djurgården om en overgang for 20-åringen.

  Etter torsdagens tap i serieligaen mot Ajax bekreftet Gulliksen til kanalen at det trolig ble hans siste kamp i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen.

  I Djurgården blir Gulliksen i så fall lagkamerat med Gustav Wikheim. Han får også noen måneder på lag sammen med stortalentet Lucas Bergvall (18), som til sommeren slutter seg til Premier League-klubben Tottenham.

  (©NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB
 • De la Fuente fortsetter som trener for det spanske fotballandslaget

  Det spanske herrelandslaget i fotball har valgt å forlenge avtalen med landslagssjef Luis de la Fuente. 62-åringen forblir i rollen fram til fotball-VM i 2026.

  Det er Spanias fotballforbund som har valgt å aktivere forlengelsesklausulen i De la Fuentes kontrakt.

  62-åringen tok over som ny landslagssjef etter Luis Enrique i desember 2022. I den påfølgende EM-kvalifiseringen ledet spanjolen landslaget trygt videre til mesterskapet i 2024.

  VM i 2026 arrangeres i USA, Canada og Mexico. Spania ble verdensmestere i 2010, men i de tre foregående VM-sluttspillene har det endt med stor skuffelse.

  I sommerens EM er Spania trukket i gruppe med Kroatia, Italia og Albania.

  (©NTB)

  de la fuente
  Foto: NTB
 • Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis.

  Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao.

  Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.

  Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger.

  Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette det i store sjanser.

  Dermed var det målløst til pause.

  Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

  Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp.

  Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på.

  Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store.

  Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels.

  – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen.

  Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene.

  I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Leo Østigård satt på benken hele kampen for Napoli.

  Galeno
  Foto: Reuters
 • Shaw skadet - kan miste resten av United-sesongen

  Manchester Uniteds venstreback Luke Shaw er igjen rammet av skade. Lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder The Athletic.

  Sent onsdag kveld bekreftet klubben selv at Shaw er ute i en periode, men de oppga ikke hvor lenge.

  Han måtte der byttes ut like før pause i Uniteds 2-1-seier over Luton sist helg.

  Skaden kan fort bety at sesongen er over for Shaw. I tillegg kan det koste ham en plass i Englands tropp til sommerens fotball-EM.

  28-åringen var usikker før søndagens kamp, men Manchester United-manager Erik ten Hag valgte likevel å bruke ham fra start. Nå mangler han en rendyrket venstreback i stallen.

  Tyrell Malacia har fortsatt til gode å spille denne sesongen. Nederlenderen har vært gjennom to kneoperasjoner, mens lånet av Sergio Reguilón ble avsluttet i januarvinduet.

  Uniteds neste kamp er hjemme mot Fulham lørdag. (NTB)

  Shaw
  Foto: AFP
 • NFF vil ha mesterligafinale på Ullevaal

  Norges Fotballforbund har søkt om arrangere kvinnenes Champions Leauge-finale.

  Det bekrefter fotballpresident Lise Klaveness til TV2.

  Hun forteller at å få arrangere den største internasjonake klubbfinalen vil gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by.

  – Men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Klaveness til kanalen.

  Forbundet har søkt om å være finalearrangør for Europas største klubbturnering i 2026 eller 2027, og får full støtte fra Oslo kommune.

  – Jeg tenker at det er en stor folkfest for hele byen, og så synes jeg det er spesielt gøy at vi kan få et ekstra fokus på kvinnefotballen, sier byråd for kultur og næring Anita Leirvik North (H).

Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.