- Klart vi kan vinne serien

Strømsgodset bobler over av spilleglede på hjemmebane. Nå tror trener Ronny Deila på medalje, kanskje til og med av gjeveste sort.

Godset - Start

Starts Clarence Goodson raget høyere enn Godsets Jim Johansen. Men SIF var best til slutt.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Kampfakta: Strømsgodset - Start

- Kan dere ta gullet?

- Ja, det kan vi vel, sier en selvsikker Deila til NRK. Søndag solte han seg både i seiersglansen og solstrålene på Marienlyst.

- Det er utrolig gøy i Drammen om dagen!

Også NRKs ekspertkommentator Karl-Petter Løken er full av lovord om Godsets unge spillere.

- Strømsgodset på hjemmebane er noe av den morsomste fotballen som man ser i Norge nå, sier Løken til NRK.no.

Selv etter en lang busstur fra Molde etter torsdagens kamp, viste Godset-spillerne både innsatsvilje og form.

- Helt rått

- Gutta står likevel på og viser en enorm kampvilje. Det er helt rått og vitner om hva som bor i laget, mener Deila.

Strømsgodset topper hjemmetabellen og virker uslåelige på Marienlyst. Det ble for mye for Start. 1-3 betød sesongens første tap for sørlendingene.

- Det er bare å gratulere Godset med en fortjent seier. Vi gjør mange pasningsfeil og klarer ikke å gi dem kamp, sa Start-trener Knut Tørum til TV 2 etter kampen.

15 scoringer

Nå er Godset på 4. plass på tabellen, og er med 13 poeng likt med Aalesund og Tromsø - som imidlertid har en kamp mindre spilt.

Men ingen har scoret mer enn drammenserne. Hele 15 nettkjenninger er det blitt hittil.

- Dette var årsbeste, med fantastisk moral og entusiasme. Det er utrolig gøy å være i Drammen om dagen, sa en strålende fornøyd Deila til TV 2.

Ikke hjemmetap siden juli

Ronny Deila

Godset-trener Ronny Deila storkoser seg i Drammen om dagen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Godset har ikke tapt en kamp hjemme på Marienlyst siden juli i fjor, og hadde også statistikken på sin side mot Start.

Start hadde nemlig ikke vunnet en kamp mot drammenslaget siden 1994, da det ble 7-0. Det ble det absolutt ikke denne solrike søndagen.

Hjemmescoring allerede etter fem minutter ga vertene en strålende start på kampen. Glenn Andersen er våken på corner til Godset og beiner hjørnesparket inn bak Start-keeper Kenneth Høie fra kort hold.

Begge lag hadde sine sjanser utover i omgangen, men det ble ikke flere scoringer.

Kleiven på topp

Ti minutter etter sidebytte ordnet Christer Kleiven jubel for gjestene med sin utligning.

Unggutten har scoret spektakulære mål hittil i sesongen og gjorde bra fra seg også søndag. Han fikk en flott pasning fra Christian Bolanos og fikk forsere upresset framover mens Godset rygget. Fra 16 meter avsluttet Kleiven, via stanga og i mål.

Dermed klatret Kleiven til topps på toppscorerlista med seks mål, likt med Aalesunds Tor Hogne Aarøy.

Punkterte kampen

Men gleden ble ikke langvarig for Start. Sju minutter senere gikk SIF nok en gang opp i ledelsen, ved en annen unggutt - Fredrik Lund Nordkvelle. Han driblet seg forbi tre Start-forsvarere og satte ballen kontant i mål.

Bare fire minutter etter punkterte vertene kampen. Ola Kamara styrte inn 3-1 etter corner.

- Tre mål var nesten litt for lite. Vi viste bra grunnspill, vil framover og vil score. Men Start er det beste laget vi har møtt i år, roste SIF-trener Deila.

Fotball

 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

  Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

  Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

  «Varslets grunnlag er at tilsynet vurderer det slik at forbundet i 2017 foretok ulovlig lagring og sammenstilling av noen IP-adresser i forbundets elektroniske bestillingssystem», står det i pressemeldinga.

  Etter en samlet vurdering aksepterer NFF boten.

  Dommer Svein-Erik Edvartsen hilser til publikum etter kampen
  Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK
 • Fratrer som Celtic-trener

  Fotballklubben Celtic kunngjorde onsdag morgen at Neil Lennon har sagt opp sin stilling som hovedtrener med umiddelbar virkning. Dermed må Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi sitte rolig i båten i påvente av ny trener.

  – Vi har hatt en vanskelig sesong, og det er veldig frustrerende og skuffende at vi ikke har klart å treffe de samme høydene som vi gjorde tidligere. Jeg har jobbet hardere enn noensinne for å prøve å snu det, men dessverre har vi ikke lykkes, sier Lennon.

  Celtics konsernsjef Peter Lawwell takker Lennon.

  – Det er en trist dag for meg å se Neil forlate klubben. Han er en mann av kvalitet og anstendighet, sier Lawwell.

  Asssistentrener John Kennedy tar over ansvaret for laget i en midlertidig rolle.

  Neil Lennon
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP
 • Chelsea med overbevisende seier

  Etter en jevn kamp sjansemessig, vartet Olivier Giroud opp med en flott matchvinnerscoring for bortelaget Chelsea i 1-0- seieren over Atlético Madrid på nøytral bane i Romania.

  Dommer Felix Brych blåste først av for offside, men etter en VAR-sjekk godkjente den tyske dommeren målet som ga Chelsea et bortemål, og sendte Atlético ut på scoringsjakt.

  Diego Simeones menn maktet ikke å skape store nok sjanser til å utligne i løpet av de siste 20 minuttene, og Chelseas ledelse var aldri alvorlig truet. Seieren på «bortebane» betyr at laget tar med seg et veldig viktig bortemål hjem i bagasjen.

  I kveldens andre kamp tok Bayern München seg greit av Lazio og vant 4–1. Dermed har de et solid utgangspunkt før returmøtet. (NTB)

  Giroud
  Foto: Daniel Mihailescu / AFP
 • Leeds til øvre halvdel

  Leeds leverte en gnistrende andreomgang hjemme mot Southampton og vant 3–0 på Elland Road.

  Med seieren klatret Leeds forbi Martin Ødegaards Arsenal til øvre tabellhalvdel. Laget er nå på tiendeplass, ett poeng bak Tottenham.

  Patrick Bamford, Stuart Dallas og Raphinha scoret målene for Leeds.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Laurence Griffiths / AP