- Det var bare å kline til

Brann er sikret ny eliteseriekontrakt etter at de slo Kongsvinger 3-1 mandag. Kongsvinger derimot ligner mer og mer på et 1. divisjonslag.

Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen jubler

Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen jublet etter at kontrakten var sikret

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

NRKsport.no fulgte Brann - Kongsvinger spark for spark

- Keeperen satset nok på et innlegg, så da var det bare å kline til, sa Petter Vaagan Moen om 1-0-scoringen sin til TV 2 etter kampen.

Spilleren med kallenavnet "Mjøsas Beckham" viste seg å være navnet verdig på målet sitt. Han lurte Kongsvinger-keeper Olav Dalen da han skrudde frisparket i mål fra kanten av 16-meteren.

Må vinne begge

Vaagan Moen og Erik Huseklepp sørget for at det blir eliteseriefotball på Brann stadion også neste sesong, mens Kongsvinger misbrukte muligheten til å knappe inn på forspranget til Hønefoss på kvalifiseringsplassen.

Kongsvinger må vinne de to siste kampene, mens Hønefoss ikke må vinne de gjenstående kampene hvis det skal bli forandringer i nedrykkskampen. Det kan vise seg å bli en tøff oppgave for Kongsvinger som skal møte Rosenborg (hjemme) og Viking borte. Hønefoss skal på sin side møte Vålerenga (hjemme) og tabelljubo Sandefjord (borte) i sine siste kamper.

Toppscorer?

Petter Vaagan Moen scoret sitt 14 mål for sesongen mot Kongsvinger, og er etter mandagens kamp bare et mål bak tysklandsproff Mohammed Abdellaue på toppscorerlisten

- Det burde jo være de som avslutter sesongen her i Norge som også blir toppscorer, sa Vaagan Moen som nå har to kamper på å ta igjen Abdellaue.

Les også: Brattbakk: - Toppscorerne scorer for lite

Servitør

På 2-0-scoringen spilte Vaagan Moen rollen som servitør da han spilte fri Erik Huseklepp på kanten. Han skar innover på banen og skjøt ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Da hadde det gått i underkant av en halvtime, og mye av spenningen var borte i kampen.

Den avgjørende scoringen satte Huseklepp inn på overtid da han løp fra Kongsvinger-forsvaret, rundet keeper og satte ballen i det åpne målet. Dette var hans 10. mål for sesongen.

- Skuffet

Kongsvinger hang definitivt ikke med på notene i 1. omgang, men forsøkte å flytte laget sitt opp på banen etter pause. Det ga også resultater da Kai Risholt reduserte ti minutter før full tid, men nærmere poeng kom gjestene ikke i Bergen mandag kveld.

- Jeg er veldig skuffet etter 1. omgang. Vi var nummer to i alle situasjoner. Vi spilte mye bedre i 2. omgang, sa Kongsvinger-trener Tony Gustavsson til TV 2.

Han har likevel ikke helt gitt opp håpet om å ta igjen Hønefoss.

- Så lenge det finnes en teoretisk mulighet skal vi kjempe, sa Gustavsson videre.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • To norske nominerte til Fifa-pris

  Barcelona-proffen Caroline Graham Hansen er ein av 11 spelarar som kan bli kåra til årets spelar av Det internasjonale fotballforbundet. LSK-trenar Hege Riise har også blitt nominert, saman med sju andre høgprofilerte trenarar.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Nytt koronatilfelle i Jerv

  Fotballklubben Jerv har fått en ny spiller smittet av korona. Laget er allerede i karantene, og det får ingen nye følger for serieoppsettet.

  Fra før er klubbens kamper mot Åsane og Grorud utsatt på grunn av koronasmitte. Jerv opplyser på sine nettsider om den nye positive koronatesten.

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - Jerv (1-0)
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun