- Det var bare å kline til

Brann er sikret ny eliteseriekontrakt etter at de slo Kongsvinger 3-1 mandag. Kongsvinger derimot ligner mer og mer på et 1. divisjonslag.

Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen jubler

Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen jublet etter at kontrakten var sikret

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

NRKsport.no fulgte Brann - Kongsvinger spark for spark

- Keeperen satset nok på et innlegg, så da var det bare å kline til, sa Petter Vaagan Moen om 1-0-scoringen sin til TV 2 etter kampen.

Spilleren med kallenavnet "Mjøsas Beckham" viste seg å være navnet verdig på målet sitt. Han lurte Kongsvinger-keeper Olav Dalen da han skrudde frisparket i mål fra kanten av 16-meteren.

Må vinne begge

Vaagan Moen og Erik Huseklepp sørget for at det blir eliteseriefotball på Brann stadion også neste sesong, mens Kongsvinger misbrukte muligheten til å knappe inn på forspranget til Hønefoss på kvalifiseringsplassen.

Kongsvinger må vinne de to siste kampene, mens Hønefoss ikke må vinne de gjenstående kampene hvis det skal bli forandringer i nedrykkskampen. Det kan vise seg å bli en tøff oppgave for Kongsvinger som skal møte Rosenborg (hjemme) og Viking borte. Hønefoss skal på sin side møte Vålerenga (hjemme) og tabelljubo Sandefjord (borte) i sine siste kamper.

Toppscorer?

Petter Vaagan Moen scoret sitt 14 mål for sesongen mot Kongsvinger, og er etter mandagens kamp bare et mål bak tysklandsproff Mohammed Abdellaue på toppscorerlisten

- Det burde jo være de som avslutter sesongen her i Norge som også blir toppscorer, sa Vaagan Moen som nå har to kamper på å ta igjen Abdellaue.

Les også: Brattbakk: - Toppscorerne scorer for lite

Servitør

På 2-0-scoringen spilte Vaagan Moen rollen som servitør da han spilte fri Erik Huseklepp på kanten. Han skar innover på banen og skjøt ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Da hadde det gått i underkant av en halvtime, og mye av spenningen var borte i kampen.

Den avgjørende scoringen satte Huseklepp inn på overtid da han løp fra Kongsvinger-forsvaret, rundet keeper og satte ballen i det åpne målet. Dette var hans 10. mål for sesongen.

- Skuffet

Kongsvinger hang definitivt ikke med på notene i 1. omgang, men forsøkte å flytte laget sitt opp på banen etter pause. Det ga også resultater da Kai Risholt reduserte ti minutter før full tid, men nærmere poeng kom gjestene ikke i Bergen mandag kveld.

- Jeg er veldig skuffet etter 1. omgang. Vi var nummer to i alle situasjoner. Vi spilte mye bedre i 2. omgang, sa Kongsvinger-trener Tony Gustavsson til TV 2.

Han har likevel ikke helt gitt opp håpet om å ta igjen Hønefoss.

- Så lenge det finnes en teoretisk mulighet skal vi kjempe, sa Gustavsson videre.

Fotballnyheter