Jerv om straffen som reddet Brann: – Den så billig ut

GRIMSTAD (NRK): Brann slet igjen voldsomt og lå under mot Jerv, men snudde kampen da de fikk tildelt et straffespark som hjemmelaget er kritiske til.

huseklepp

Erik Huseklepp satte inn straffesparket som startet snuoperasjonen til Brann.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Jerv - Brann

Brann har ikke fått noen god start på sesongen. Laget har kun fem poeng så langt.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Den så litt billig ut. Ja, ja. Det er noen lag som får den. Det er ikke straffe, synes jeg, sier Jerv-trener Steinar Pedersen etter å ha sett reprise av straffesituasjonen i C More-studio.

Det så lenge ut som det skulle bli en ny fadese for Brann. De lå under 2-0 til pause borte mot Jerv, men etter hvilen startet snuoperasjonen som sikret ett poeng.

Utenfor sekstenmeteren?

Etter 53 minutter satte Erik Huseklepp inn et straffespark etter at Jakob Orlov var blitt lagt i bakken.

Av TV-bildene var det imidlertid vanskelig å se om taklingen egentlig skjedde innenfor sekstenmeteren, så det er trolig et straffespark som vil bli diskutert.

– Det så billig ut, i tillegg til at det så ut til at situasjonen var utenfor, sier Jervs målscorer Alexander Lind til C More.

Brann-trener Rikard Norling har ingen formening om hvorvidt straffesparket ble tildelt dem på feil grunnlag.

– Jeg aner ikke om det var straffe. Dommeren blåste og det ble straffe, men jeg vet ikke. Det føltes som straffe der og da, sier han til NRK.

– Må slite videre

Etter straffescoringen gikk det ti minutter før samme Orlov trillet ballen i åpent mål etter et godt Brann-angrep, noe som skulle fastsette resultatet til 2-2.

Det spørs likevel om ett poeng er godt nok for et Brann-lag med ambisjoner om å rykke rett opp til eliteserien igjen.

Laget har kun sanket fem poeng så langt i sesongstarten.

– Vi må slite videre for å få i gang poengsankingen. Det er ikke helt enkelt. Vi må bare fortsette å kjempe og treffe med kampplanene. Nå har vi hjemmebane i neste kamp og det gagner oss helt klart, sier Norling.

– Er det tøffere enn antatt for dere i 1. divisjon?

– Det er tøft, men jeg synes samtidig motspillerne hever seg mot oss, på en måte. De spiller virkelig på topp. Og det er gode fotballspillere, det skal man ha klart for seg, sier Norling.

Fotballnyheter