Belsvik forbereder spillerne på rettssaken: – Vet det blir et styr

NADDERUD (NRK.no): Stabæk-trener Petter Belsvik (45) vet det blir rabalder, men tror ikke det blir noe problem for spillerne å prestere samtidig som overgangssaken går for retten.

Belsvik

Petter Belsvik kan lede Stabæk til foreløpig opprykksplass med seier mot Fredrikstad fredag. Bærumslaget slo østfoldingene ut av cupen med 3-1 på Nadderud i mai.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Belsvik og Stengel

Petter Belsvik (foran) terpet formasjon og bevegelser foran oppgjøret mot Fredrikstad. Her gir han instrukser til Herman Stengel.

Foto: Sindre Murtnes / NRK
Steen Jensen

Ingebrigt Steen Jensen gleder seg til klubben blir ferdig med overgangssaken.

Foto: Sindre Murtnes / NRK
Olsen

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen er tiltalt for grovt bedrageri. Her er han på treningen før møtet med Fredrikstad. Bildet er tatt med Olsens tillatelse.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Saken påvirker noen i klubben, men vi som driver med sport, klarer å konsentrere oss om det. Vi har fokus på kampene fremover, og heldigvis er spillerne såpass sterke og fokuserte på hva som er viktig, sier Belsvik.

NRK.no møter treneren på et solfylt Nadderud stadion. Her gjør han de siste finjusteringene før den viktige hjemmekampen mot Fredrikstad fredag.

Petter Belsvik leder nå et Stabæk-lag som kjemper om å rykke rett opp til eliteserien etter den blytunge 2012-sesongen.

Det skjer til tross for at den økonomisk pressede klubben har vært gjennom store utskiftninger både på spiller- og ledersiden de to siste årene.

Briefet spillerne

Tre av klubbens tidligere og nåværende ledere er tiltalt for grovt bedrageri i den såkalte overgangssaken fra 2011.

Én av dem, sportslig leder Inge André Olsen, står på sidelinjen og følger med på treningen. Han takker høflig «nei» til å svare på spørsmål.

Mandag møter han i retten.

– Jeg tror ikke det har noe å si for det sportslige. Vi har snakket en del om det i forkant, og vi er forberedt og klar over at det blir et styr. Men så blir det ikke et styr for spillere og trenere rundt A-laget. Det er andre i klubben som fokuserer på rettssaken, sier Belsvik.

– Gleder meg

Ingebrigt Steen Jensen har vært Stabæks ansikt utad i over 20 år. NRK.no møter det tidligere styremedlemmet utenfor Telenor Arena, hvor Stabæk ble kastet ut etter 2011-sesongen.

Han ser frem til å fortelle sin historie om overgangssaken fra vitneboksen.

– Jeg gleder meg til å fortelle historien slik jeg har opplevd den. Vi har helt sikkert opplevd den på ulike måter, men nå får jeg redegjort for min opplevelse av hva som skjedde og hva som er gjort, sier Steen Jensen.

Han beskriver den ulmende overgangssaken som «et mareritt» da den sto på som verst. Men nå - poengterer han - er Stabæk i ferd med å slå tilbake på den sportslige fronten.

– At vi klarte oss gjennom den tøffe perioden, tror jeg er den største prestasjonen Stabæk noensinne har gjort. Større enn gullet i 2008. Vi er her fortsatt, og vi er to poeng bak opprykk, sier Steen Jensen, som er overbevist om at rettssaken ikke vil forstyrre laget.

– Jeg tror ikke det er noe problem. Det har gått så lang tid, at det eneste de tenker på, er at vi skal slåss om opprykksplass.

Tror rettssaken kan inspirere

På Nadderud avslutter Belsvik treningen med korte spilløkter på halve banen.

Ikledd treningsklær kommer han tuslende bortover til journalistene på sidelinjen.

Han smiler.

– Hvordan er det å stå som trener i den pågående overgangssaken?

– Det er ingen problem. Foreløpig er det helt bekymringsfritt og inspirerende i forhold til sportslige resultater.

– Tror du det kan motivere til en opptur?

– Vi står samlet som klubb og som lag. Og det skal vi gjøre gjennom denne saken også, sier Belsvik.

Belsvik

Petter Belsvik tror Stabæk klarer å konsentrere seg om fotballen, uavhengig av den kommende rettssaken.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Fotballnyheter