Hopp til innhold

HamKam mister klubblisensen

Nedturen fortsetter for HamKam. Årets sesong ble en sportslig katastrofe. Nå mister klubben også lisensen.

Yngve Hallén

Norges Fotballforbund og president Yngve Hallén har tatt ifra klubblisensen til HamKam, samtidig er Vålerenga havnet i rød sone.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Klubben har vært for lenge i den såkalla røde sonen. Derfor mister de lisensen, sier Rune Nordhaug. Han er klubblisensansvarlig i Norges Fotballforbund.

HamKam er for lengst dømt til nedrykk fra 1. divisjon, men kunne ikke fortsatt dersom laget hadde berget plassen sportslig.

Vålerenga i rød sone

I tillegg varslet forbundet under gjennomgangen av den norske fotballøkonomien at Vålerenga havner i rød sone og dermed må lage en økonomisk handlingsplan.

Lillestrøm fortsetter i rød sone og må fortsatt rapportere til forbundet. Mens Start har kommet seg ut av den værste sumpa og rykker opp fra gul til grønn sone. Noe som betyr at økonomien er god, i følge forbundet.

Målt mot samme periode i fjor, har toppklubbene på herresiden et driftsmessig halvårsresultat som er 50 millioner kroner bedre.

Ros til Toppserien

Halvårstallene viser et underskudd på 25 millioner kroner, men samtidig et overskudd på 25 millioner kroner inkludert inntekter fra spillersalg og salg av driftsmidler.

– Siden vi startet rapporteringen i 2010 har det stadig gått i riktig retning, og det gjør det også i år, selv om det kanskje har flatet ut noe. Det negative er at HamKam mister lisensen, og at Vålerenga faller ned i rød sone, sa fotballpresident Yngve Hallén under gjennomgangen.

Samtidig har ikke Arna-Bjørnar og Røa i toppserien kvinner klart å følge opp sine økonomiske handlingsplaner. Det innebærer en reaksjon i form av irettesettelse. Ved neste gangs brudd blir det poengtrekk.

På kvinnesidene er tallene samlet sett positive. Toppserieklubbene hadde i første halvår i 2014 inntekter på 4,64 millioner kroner og utgifter på 4,47 millioner kroner.

- Jeg vil gi klubbene i Toppserien ros for at det er ryddighet i økonomien. Men det er en liten økonomi. De må derfor ha sterkt fokus på hvordan de skal få økt inntektene fremover, sier Hallén.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP