NRK Meny
Normal

HamKam mister klubblisensen

Nedturen fortsetter for HamKam. Årets sesong ble en sportslig katastrofe. Nå mister klubben også lisensen.

Yngve Hallén

Norges Fotballforbund og president Yngve Hallén har tatt ifra klubblisensen til HamKam, samtidig er Vålerenga havnet i rød sone.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Klubben har vært for lenge i den såkalla røde sonen. Derfor mister de lisensen, sier Rune Nordhaug. Han er klubblisensansvarlig i Norges Fotballforbund.

HamKam er for lengst dømt til nedrykk fra 1. divisjon, men kunne ikke fortsatt dersom laget hadde berget plassen sportslig.

Vålerenga i rød sone

I tillegg varslet forbundet under gjennomgangen av den norske fotballøkonomien at Vålerenga havner i rød sone og dermed må lage en økonomisk handlingsplan.

Lillestrøm fortsetter i rød sone og må fortsatt rapportere til forbundet. Mens Start har kommet seg ut av den værste sumpa og rykker opp fra gul til grønn sone. Noe som betyr at økonomien er god, i følge forbundet.

Målt mot samme periode i fjor, har toppklubbene på herresiden et driftsmessig halvårsresultat som er 50 millioner kroner bedre.

Ros til Toppserien

Halvårstallene viser et underskudd på 25 millioner kroner, men samtidig et overskudd på 25 millioner kroner inkludert inntekter fra spillersalg og salg av driftsmidler.

– Siden vi startet rapporteringen i 2010 har det stadig gått i riktig retning, og det gjør det også i år, selv om det kanskje har flatet ut noe. Det negative er at HamKam mister lisensen, og at Vålerenga faller ned i rød sone, sa fotballpresident Yngve Hallén under gjennomgangen.

Samtidig har ikke Arna-Bjørnar og Røa i toppserien kvinner klart å følge opp sine økonomiske handlingsplaner. Det innebærer en reaksjon i form av irettesettelse. Ved neste gangs brudd blir det poengtrekk.

På kvinnesidene er tallene samlet sett positive. Toppserieklubbene hadde i første halvår i 2014 inntekter på 4,64 millioner kroner og utgifter på 4,47 millioner kroner.

- Jeg vil gi klubbene i Toppserien ros for at det er ryddighet i økonomien. Men det er en liten økonomi. De må derfor ha sterkt fokus på hvordan de skal få økt inntektene fremover, sier Hallén.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia