Normal

Beckham melder forfall

David Beckham melder forfall til Englands landskamp mot Brasil lørdag, etter at hans klubb LA Galaxy kvalifiserte seg til semifinalen i det amerikanske sluttspillet.

David Beckham
Foto: Kevork Djansezian / Scanpix/AFP

Beckham ble søndag uttatt i troppen til privtalandskampen i Qatar, men med forbehold om at han kunne trekke seg hvis klubben hans gikk videre i sluttspillet i Major League Soccer.

Les: Gerrard utelatt fra landslaget

Møter Houston

Og det gjorde den. Med 1-0 over Chivas USA i returkampen i natt vant Galaxy 3-2 sammenlagt. Nå møter de Houston Dynamo i semifinalen - som er finalen i Western Conference. Kampen skal spilles natt til lørdag, norsk tid.

Landon Donovan scoret målet på straffe et drøyt kvarter før full tid. Beckham var sentral i angrepet som førte til straffesparket.

Ryggskade

Det spørs om Beckham hadde kunnet spille landskampen lørdag uansett. I kampen mot Chivas måtte han gå av banen med en ryggskade etter 78 minutter, og avsluttet kampen med en stor ispose på skadestedet.

Beckham har spilt 116 landskamper for England siden debuten i 1996. Det er landslagsrekord for utespillere, og Beckham jakter på rekorden til Peter Shilton, som voktet Englands mål 125 ganger fra 1970 til 1990.

Hvis Galaxy vinner på fredag, møter de vinneren i Eastern Conference i MLS-finalen i Seattle 22. november. Det blir enten Real Salt Lake eller Chicago Fire.

Fotballnyheter