NRK Meny
Normal

Attraktive i Sverige

Norges beste kvinnelige fotballspillere er attraktive for svenske toppklubber. Det sier landslagsspilleren Lise Klaveness, som spiller i Umeå.

Lise Klaveness
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Flere norske spillere er stjerner i Sverge, og enda flere vil få tilbud i fremtiden, sier hun.

- De beste spillerne våre er veldig gode, og vel så gode som svenske. Det er bredden vi mangler, så det er klart det er attraktivt for dem å hente spillere fra naboland, sier Klaveness til NRKSport.no.

- Svenskene er bedre

Og det har allerede vært en viss eksport av norske spillere til Sverige. Klaveness spiller i Umeå, Bente Nordby i Djurgården/Ålvsjø og Ingvild Stensland i Gøteborg. Klavennes spilte Europacupfinale med Umeå i år, og mener nivået er bedre i Sverige enn i Norge.

- Svenskene er hakket bedre. Ikke bare bedre topplag, men bedre bunnlag, sier hun.

Sjefen håper profilene blir

Toppscoreren på landslaget Meilissa Wiik sier til NRK at hun synes svensk kvinnefotball er spennende. Landslagssjef Bjarne Berntsen mener norske spillere også i fremtiden vil få tilbud, men han håper de vil bli i Norge.

- Jeg håper jo de beste blir i Norge. Vi trenger de profilene vi har, og da er det viktig for Toppserien at det er flest mulig profiler hjemme. Samtidig er det ingen sportslig bakdel å spille i en så tøff liga som den svenske. Men jeg håper de fleste blir, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.