Hopp til innhold

Arsenal revansjerte sjokktapet mot Liverpool

For en drøy uke ble Arsenal knust og latterliggjort av Liverpool i Premier League. Søndag fikk Arsène Wengers menn revansje da de sendte Liverpool ut av FA-cupen.

Arsenal

«Alex» Oxlade-Chamberlain og Lukas Podolski scoret for Arsenal.

Foto: Sang Tan / Ap

Luiz Suarez (R)

Luiz Suarez ville ha straffespark etter denne duellen med «Alex» Oxlade-Chamberlain.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Med det sjokkerende 5-1-tapet friskt i minne var det nok et smånervøst Arsenal og Emirates-publikum som tok imot Brendan Rodgers Liverpool til åttendedelsfinale i FA-cupen søndag ettermiddag.

Og publikum fikk se et Liverpool-lag starte der de slapp for åtte dager siden: Foran Arsenal-målet.

På de fem første minuttene burde Daniel Sturridge og Liverpool ha scoret to mål, men den ellers så treffsikre briten slurvet med de gedigne sjansene. Bortelaget fortsatte å produsere sjanser, men klarte bare å score én gang.

Dét holdt ikke mot Arsenals to scoringer – dermed er Liverpool ut av cupen, mens Arsenal møter Everton i neste runde.

– Vi dominerte

Liverpool-manager Brendan Rodgers mener tapet var ufortjent.

– Jeg synes det beste laget tapte. Vi burde ledet 2–0 allerede etter få minutter, sier Brendan Rodgers i et TV 2-sendt intervju.

Det ble farlig hver gang Liverpools angripere var i nærheten av motstandernes 16-meter. Det måtte imidlertid et straffespark til for at Anfield-laget klarte å score.

Suarez gikk i bakken innenfor 16-meteren og Steven Gerrard satte inn 2–1 fra straffemerket. Da viste stadionuret 59. minutter.

Rodgers mener imidlertid at Liverpool ble snytt for nok et straffespark i andre omgang.

Suárez ble igjen felt, men Howard Webb var ikke overbevist om at «Alex» Oxlade-Chamberlain hadde gjort noe galt i duellen med Suarez – og vinket spillet videre.

– Straffen var enda klarere enn den første. Luis (Suárez) får en berøring på ballen og blir tatt ned, sier Rodgers.

Tidlig scoring

Arsenal tok føringen i kampen etter 16. minutter med nevnte Oxlade-Chamberlain.

Yaya Sonago dempet ballen vakkert på brystet og fyrte av midt i ryggen på en Liverpool-spiller. Ballen havnet i beina på Oxlade-Chamberlain som satte inn 1–0 fra drøye elleve meter.

Liverpool fortsatte å være det førende laget etter pause, men klarte ikke å score. Dermed gikk lagene til pause på 1–0 til hjemmelaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Britain Soccer FA Cup Steven Gerrard

Liverpool-kaptein Steven Gerrard satte inn 2–1 på straffespark.

Foto: Sang Tan / Ap

Sjokkåpning

Andre omgang startet som den første: Liverpool løp rett i angrep og burde helt klart ha scoret.

Luis Suarez fintet seg forbi en Arsenal-stopper og satte ballen i motsatt hjørne, men Lukas Fabianski gjorde foten så lang han kunne–og reddet mesterlig. Svakt av Suarez som nå ikke har scoret på fem kamper.

I stedet var det Arsenal som gikk opp til 2–0. Oxlade-Chamberlain fant Podolski med en nydelig ball fra høyrekanten. Tyskeren satte bredsiden til og ballen gikk utagbart forbi Brad Jones.

Så kom de omtalte straffesituasjonene: Luis Suarez ble kakket på leggen. Målmaskinen la seg rutinert ned innenfor 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket. Steven Gerrard stilte seg opp og var som vanlig sikker. 2–1!

Kort tid etter ble Suárez igjen felt innenfor Arsenals 16-meter, men Howard Webb mente duellen med Oxlade-Chamberlain var «fair».

Flere mål ble det ikke til tross for flere sjanser til bortelaget. Arsenal vant og fikk en real revansje drøye én uke etter stortapet på Anfield.

Fotball

  • Thiago Silva returnerer til Brasil

    Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

    Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

    – Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

    39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

    De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

    I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

    Thiago Silva
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

    Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

    Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

    Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

    Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

    Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

    FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Foto: David Klein / Reuters
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Erling Braut Haaland