NRK Meny
Normal

Arsenal revansjerte sjokktapet mot Liverpool

For en drøy uke ble Arsenal knust og latterliggjort av Liverpool i Premier League. Søndag fikk Arsène Wengers menn revansje da de sendte Liverpool ut av FA-cupen.

Arsenal

«Alex» Oxlade-Chamberlain og Lukas Podolski scoret for Arsenal.

Foto: Sang Tan / Ap

Luiz Suarez (R)

Luiz Suarez ville ha straffespark etter denne duellen med «Alex» Oxlade-Chamberlain.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Med det sjokkerende 5-1-tapet friskt i minne var det nok et smånervøst Arsenal og Emirates-publikum som tok imot Brendan Rodgers Liverpool til åttendedelsfinale i FA-cupen søndag ettermiddag.

Og publikum fikk se et Liverpool-lag starte der de slapp for åtte dager siden: Foran Arsenal-målet.

På de fem første minuttene burde Daniel Sturridge og Liverpool ha scoret to mål, men den ellers så treffsikre briten slurvet med de gedigne sjansene. Bortelaget fortsatte å produsere sjanser, men klarte bare å score én gang.

Dét holdt ikke mot Arsenals to scoringer – dermed er Liverpool ut av cupen, mens Arsenal møter Everton i neste runde.

– Vi dominerte

Liverpool-manager Brendan Rodgers mener tapet var ufortjent.

– Jeg synes det beste laget tapte. Vi burde ledet 2–0 allerede etter få minutter, sier Brendan Rodgers i et TV 2-sendt intervju.

Det ble farlig hver gang Liverpools angripere var i nærheten av motstandernes 16-meter. Det måtte imidlertid et straffespark til for at Anfield-laget klarte å score.

Suarez gikk i bakken innenfor 16-meteren og Steven Gerrard satte inn 2–1 fra straffemerket. Da viste stadionuret 59. minutter.

Rodgers mener imidlertid at Liverpool ble snytt for nok et straffespark i andre omgang.

Suárez ble igjen felt, men Howard Webb var ikke overbevist om at «Alex» Oxlade-Chamberlain hadde gjort noe galt i duellen med Suarez – og vinket spillet videre.

– Straffen var enda klarere enn den første. Luis (Suárez) får en berøring på ballen og blir tatt ned, sier Rodgers.

Tidlig scoring

Arsenal tok føringen i kampen etter 16. minutter med nevnte Oxlade-Chamberlain.

Yaya Sonago dempet ballen vakkert på brystet og fyrte av midt i ryggen på en Liverpool-spiller. Ballen havnet i beina på Oxlade-Chamberlain som satte inn 1–0 fra drøye elleve meter.

Liverpool fortsatte å være det førende laget etter pause, men klarte ikke å score. Dermed gikk lagene til pause på 1–0 til hjemmelaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Britain Soccer FA Cup Steven Gerrard

Liverpool-kaptein Steven Gerrard satte inn 2–1 på straffespark.

Foto: Sang Tan / Ap

Sjokkåpning

Andre omgang startet som den første: Liverpool løp rett i angrep og burde helt klart ha scoret.

Luis Suarez fintet seg forbi en Arsenal-stopper og satte ballen i motsatt hjørne, men Lukas Fabianski gjorde foten så lang han kunne–og reddet mesterlig. Svakt av Suarez som nå ikke har scoret på fem kamper.

I stedet var det Arsenal som gikk opp til 2–0. Oxlade-Chamberlain fant Podolski med en nydelig ball fra høyrekanten. Tyskeren satte bredsiden til og ballen gikk utagbart forbi Brad Jones.

Så kom de omtalte straffesituasjonene: Luis Suarez ble kakket på leggen. Målmaskinen la seg rutinert ned innenfor 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket. Steven Gerrard stilte seg opp og var som vanlig sikker. 2–1!

Kort tid etter ble Suárez igjen felt innenfor Arsenals 16-meter, men Howard Webb mente duellen med Oxlade-Chamberlain var «fair».

Flere mål ble det ikke til tross for flere sjanser til bortelaget. Arsenal vant og fikk en real revansje drøye én uke etter stortapet på Anfield.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.