Arsenal tok første stikk

På vei mot mesterligaen etter borteseier mot Celtic.

Arsenal scorer 1-0 mot Celtic

Arsenal scorer 1-0 mot Celtic ved at ballen endrer retning på Willam Galllas (I midten) etter et skudd av Cesc Fabregas (nummer 4).

Arsenal vant 2-0 borte over skotske Celtic i den første kampen i den siste runden i kvalifiseringen til mesterligaen.

William Gallas

William Gallas viser til benken hvem som scoret 1-0-målet.

Forsvareren William Gallas ga Arsenal ledelsen to minutter før pause.

Cesc Fabregas skjøt og ballen traff Gallas, endret retning og gikk i mål.

Økte på selvmål

20 minutter før slutt økte Arsenal til 2-0 etter et selvmål av Gary Caldwell.

Skotten, som ble utvist i landskampen mot Norge sist onsdag, satte ballen i eget nett etter ett innlegg fra Abou Diaby

Returkampen på Emirates Stadium spilles om en uke.

Se: Resultater mesterliga-kvalifisering

Fotball

• Rosenborg leder over Brann

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det har vært en sjansefattig og jevnspilt første omgang på Brann stadion.

LEDER PÅ BORTEBANE: Rosenborg leder over Brann
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

Norge J17
  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

– Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

Sander Berge
  • Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes.

Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1.

Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet.

Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (NTB)