Arsenal snudde til seier

David Villa sendte Barcelona i ledelsen, men scoringer av van Persie og Arshavin snudde kampen for hjemmelaget.

van Persie utlignet for hjemmelaget.

- Vi måtte spille vårt eget spill, og ta dem på deres egen stil, sa Robin van Persie til Viasat 4 etter kampen.

Arsenal - Barcelona 2-1

Slutt.

90 min + 2 - fult kaos inne i feltet til Arsenal og både Alves og Messi får gode muligheter. Arsenal får til slutt sparket ballen unna.

90 min - Det legges til 2 min.

90 min - Arsenal får en god kontringsmulighet på overtid, men er forsiktige med å sendre frem mange folk og mister til slutt ballen.

89 min - Bytte på Barcelona: Iniesta går ut og Adriano kommer inn.

88 min - God mulighet for Alves. Backen stormer frem langs høyresiden, men vinkelen blir litt for skrå i det han skal avslutte og keeper redder.

87 min - Bendtner kriger godt i duellen med Maxwell og vinner ballen ved dødlinja. Han prøver å legge inn, men Valdes klarerer til corner.

86 min - van Persie kommer for sent inn i en takling og får gult kort.

83 min - MÅL TIL ARSENAL VED ANDREI ARSHAVIN - Nydelig kontring av hjemmelaget. Nasri blir spilt fri langs høyresiden og han finner en umarkert Arshavin inne i feltet. Innbytteren er iskald og bredsider ballen i mål.

78 min - MÅL TIL ARSENAL VED ROBIN VAN PERSIE - van Persie blir spilt fri i bak forsvaret og spissen banker ballen i mål fra veldig spiss vinkel. Keeper ventet nok et innlegg, men Valdes skal ikke slippe nærmeste hjørne der.

77 min - Wilshere og van Persie kombinerer fint på kanten av 16 meteren, men Abidal er våkent frempå og får klarert til corner. Franskmannen har vært meget god i midtforsvaret til Barcelona i kveld.

77 min - Bytte på Arsenal. Walcott går ut og Bendtner kommer inn.

73 min - Arsenal klarer ikke å skape store problemer for Barcelona og bør sette inn et ekstra gir mot slutten for å få med seg et bedre utgangspunkt til returkampen.

68 min - Bytte på Arsenal: Song går ut og Arshavin kommer inn.

68 min - Bytte på Barcelona: Keita kommer inn og Villa går ut.

67 min - Arsenal mister ballen i skummel posisjon og plutselig er Messi alene med keeper. Han prøver å sette ballen nede ved nærmeste stolpe, men avslutningen går i nettveggen.

65 min - van Persie skyter fra 25 meter, men han treffer ikke helt og Valdes redder enkelt.

62 min - Fint angrep av Arsenal! Fabregas finner Nasri ute på venstrekanten som legger inn mot van Persie ved første stolpe. Kun en god inngrepen fra Pique hindrer scoring.

60 min - Fabregas tar frisparket, men keeper har få problemer med å fange ballen.

59 min - Pique feller Nasri på kanten av 16 meteren og belønnes med gult kort. Spanjolen må dermed stå over returkampen. Frispark til Arsenal i god posisjon

57 min - Pedro går over ende i feltet etter en duell med Koscielny, men dommeren vinker spillet videre.

56 min - Walcott blir fint spilt fri langs venstresiden og kommer til innlegg. Det første forsøket blir blokkert, men Walcott får en ny mulighet. Til slutt ender ballen opp hos van Persie på kanten av 16 meteren, men skuddforsøket går over.

53 min - Xavi tester skuddfoten, men volleyforsøket fra 20 meter går langt utenfor.

47 min - Wilshere kommer til avslutning fra ca 18 meter, men skuddet går rett på keeper. Lovende start fra Arsenal!

46 min - Fabregas spiller fri van Persie i bakrommet, men spissen blir korrekt blåst av for offside.

46 min - Arsenal sparker i gang andre omgang.

Pause.

44 min - Nasri finner van Persie inne i feltet, men headingen fra spissen blir for dårlig og går over mål.

41 min - Nasri og Fabregas kombinerer fint ute på venstresiden, men innlegget fra sistnevnte blir for upresist og går over mål.

38 min - Messi er våken på en retur fra keeper og setter ballen i mål, men han blåses av for offisde! Fint angrep av Barcelona og Arsenal har marginene med seg.

37 min - Barcelona tar en kjapp frisparkvariant, men Pedro har startet løpet for tidlig og er i offside.

35 min - Fabregas kommer til en skuddmulighet fra ca 20 meter, men Pique kaster seg frem og blokkerer skuddet.

33 min - Nå er det Barcelona som triller ball og Arsenal blir løpende mye etter ballen.

29 min - Arsenal kontrer etter sjansen til Barcelona og plutselig er van Persie fri ved bakerste stolpe. Han brenner til, men skuddet går utenfor.

29 min - Stor sjanse for Barcelona igjen. Villa river seg fri inne i feltet til Arsenal og finner Pedro alene med keeper. Han prøver å hælsparke ballen i mål, men keeper redder.

28 min - Nasri kommer for sent inn i en takling og får gult kort.

26 min - MÅL TIL BARCELONA VED DAVID VILLA. Messi finner Villa i bakrommet og spissen er iskald alene med keeper.

25 min - Arsenal får en god kontringsmulighet og Walcott setter fart. Walcott finner Fabregas i bakrommet og han slår inn mot van Persie. Kun en god inngrepen fra Abidal hindrer scoring til Arsenal.

23 min - Messi får avslutte fritt fra 20 meter, men han treffer dårlig og skuddet går svakt rett på keeper.

23 min - Villa får to innleggsmuligheter, men det første blokkeres og det andre går over alle og til innkast på motsatt side.

19 min - van Persie blir spilt fri langs venstresiden, men han blir for alene inne i feltet til Barcelona og mister ballen.

15 min - Gigantisk sjanse for Messi og Barcelona! Villa spiller argentineren helt fri alene med keeper, men avslutningen går like til side for den høyre stolpen.

12 min - Arsenal står høyt med forsvaret og Maxwell spilles fri i bakrommet, men backen blir korrekt blåst av for offside.

9 min - Arsenal har festet et lite grep om kampen så langt og både van Persie og Walcott har fått rom å boltre seg i.

7 min - Song kommer for sent inn i en takling på Messi og belønnes med et gult kort.

6 min - Glitrende angrepsspill av Arsenal! van Persie blir spilt fri alene med keeper, men avslutningen fra skrå vinkel reddes av Valdes. Fint forarbeid av Walcott som finter bort et par-tre Barcelona-spillere.

5 min - Walcott prøver å finne van Persie i bakrommet, men pasningen blir for lang og går over dødlinja.

4 min - Frispark til Arsenal ute på venstresiden. Nasri slår inn foran mål og ballen går rett i klypene på keeper. Godt slått frispark av franskmannen og en liten stuss på ballen ville gitt Valdes problemer.

3 min - Forsiktig åpning på kampen og ingen av lagene har klart å skape noe så langt.

1 min - Barcelona tar avspark og kampen er i gang.

Lagoppstilling Arsenal (4-2-3-1): Szczesny, Eboue, Koscielny, Djourou, Clichy, Song, Wilshere, Walcott, Fabregas, Nasri, van Persie.

Innbyttere: Almunia, Rosicky, Denilson, Squillaci, Arshavin, Gibbs, Bendtner.

Lagoppstilling Barcelona (4-3-3): Valdes, Dani Alves, Pique, Abidal, Maxwell, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Messi, Villa.

Innbyttere: Pinto, Bojan, Mascherano, Keita, Milito, Afellay, Adriano Correia.

Dommer: Nicola Rizzoli (ITA)

To av europas fotballgiganter møtes på Emirates Stadion i kveld og Barcelona må nok finne seg i å være favoritter. Pep Guardiolas menn har vært utilnærmelige i hjemlig serie så langt og regnes av mange som verdens beste klubblag.

Det er andre året på rad Arsenal og Barcelona møtes i utslagsrunden av mesterligaen og i fjor gikk spanjolene seirende ut. Lagene spilte 2-2 på Emirates i første kamp, men Barcelona vant overlegent 4-1 på Camp Nou.

• Bild: Rangnick sier nei til Bayern München

Tyske Ralf Rangnick har avslått tilbudet om å bli ny manager i Bayern München, det melder den tyske avisen Bild.

Rangnick fortsetter heller som østerriksk landslagssjef, hvor han har kontrakt frem til 2026.

Han har hatt landslagsjobben i snart to år, og i sommer leder han laget i EM.

– Jeg vil understreke at dette ikke er en avvisning av Bayern, men snarere en avgjørelse for laget mitt og vårt felles mål. Vi skal gjøre alt for å komme så langt som mulig i EM, sier Rangnick i en uttalelse.

Thomas Tuchel gir seg i Bayern etter sesongen, og det har lenge blitt spekulert i hvem som vil overta den tyske storklubben.

65 år gamle Rangnick har vært hovedkandidaten til å overta for Tuchel siden det ble klart at Xabi Alonso fortsetter som manager i Bayer Leverkusen, samtidig som Julian Nagelsmann signerte ny kontrakt med det tyske landslaget i april.

Rangnick
  • Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass

Italia og Tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs Champions League. Svake europaresultater stoppet England.

Tidligere i år lå Premier League godt an til å få utvidet kvoten for antall CL-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen.

Der har Tyskland med tre klubber, og onsdag ble Bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på Uefas ranking for 2023/24-sesongen. Nylig kunne italiensk Serie A juble for det samme.

Borussia Dortmunds 1-0-seier over Paris Saint-Germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken».

Med resultatet hjalp Dortmund seg selv. Klubben er nummer fem i Tyskland, men er nå sikret CL-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene.

Til høsten spilles Champions League i et nytt format. Blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før.

Premier League må som før nøye seg med fire plasser. I øyeblikket innehar Aston Villa 4.-plassen. (NTB)

Dortmund
  • Engelsk dommersjef ønsker VAR-endring: – Vil være nyttig

Dommerforeningen i England jobber for at VAR-avgjørelser skal forklares over høyttaleranlegget på arenaene i Premier League.

Det sier PGMOL-sjefen Howard Webb til Sky Sports.

– Vi ser på det og er åpne for at det kan være noe vi kan ta i bruk. Det vil være veldig nyttig for dommeren å kunne snakke til alle på stadion.

I dag får tilskuere kun se en tekstplakat på storskjermene. Der står det om det sjekkes for offside, straffe eller rødt kort, men de får ikke flere detaljer. Bilder av situasjoner blir ikke vist.

– Her er det rom for en forbedring, medgir Webb.

Fotballens internasjonale lovkomité (Ifab) har klare retningslinjer på at diskusjoner mellom dommere ikke kan kringkastes direkte. Av den grunn ser den engelske dommerforeningen for seg at kamplederne forklarer avgjørelsene når de har vurdert situasjoner på VAR-monitoren.

En slik kommunikasjon ble benyttet i fjorårets fotball-VM for kvinner. Det er også blitt introdusert i MLS. (NTB)

VAR
  • TV-gigant fortsetter å presse på – ønsker å flytte Premier League-kamper til USA

Ideen om å spille Premier League-oppgjør på amerikanske arenaer har blusset opp igjen. TV-selskapet NBC jobber for at det blir en realitet.

Det sier NBC-toppen Jon Miller i et intervju med The Athletic.

– Vi har hatt samtaler med Premier League. De har vært veldig åpne og mottakelige for å høre på meg.

Miller er øverste ansvarlig for rettighetskjøp i NBC Sports. Den amerikanske TV-giganten har sendt engelsk toppfotball siden 2013 og skal fortsette å gjøre det i minst fire år til.

– En gang i framtiden ville jeg elsket å se Premier League starte sesongen her med noen kamper. Dette er noe vi vil fortsette å presse på for å få til. Her er det et amerikansk publikum som gjerne vil se tellende kamper, sier Miller.

Så sent som i forrige uke sa Premier League-direktør Richard Masters at «døra er på gløtt» når det kommer til å flytte seriekamper til utlandet, men understrekte at det for tiden ikke er noen planer om å gjøre det. (NTB)

arsenal
  • Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

– Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.