Aalesund er cupmester

Sunnmøringene vant på første forsøk i cupfinalen.

Aalesund vant cupfinalen 7-6 på straffer (2-2 etter ekstraomganger).

Det ble en høydramatisk cupfinale. 1-1 etter ordinær tid, 2-2 etter ekstraomganger og det hele måtte avgjøres på straffer - for første gang i historien.

Nrksport.no fulgte cupfinalen spark for spark

Der var Aalesund best og scoret på alle sine straffer. Når Aalesund-keeper Anders Lindegaard i tillegg reddet straffen fra Jose Mota (Moldes første straffe) var det klart: Sunnmøringene fra Aalesund var bedre enn romsdalingene fra Molde og de oransjekledde kunne feire cupgull for første gang i klubbens historie.

- Jeg er uvirkelig stolt. Det var en kanonprestasjon av hele laget, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til NRK like etter han hadde sett Amund Skiri sette den siste Aalesund-straffen i mål - via stolpen.

Se intervju med Rekdal:

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Taktikeren Rekdal lyktes med taktikken etter at Aalesund fikk Fredrik Carlsen utivst like etter pause. De oransje kom sterkt tilbake og utlignet bare minutter etter utvisningen.

- Det var en bra strategi, samtidig hadde vil noen tilfeldigheter på vår side, blant annet at vi utligner fem minutter før slutt i 2. ekstraomgang.

Det var Amund Skiri som fikk æren av å sette inn den siste og avgjørende straffen. Skiri har spilt det meste av karrieren i Aalesund, med unntak av et kort gjesteopphold hos Vålerenga.

Foran svingen som var tettpakket med oransjekledde supportere smalt han straffen via stolpen og i mål.

Se intervju med Skiri:

- Burde holdt på ledelsen

Molde-trener Kjell Jonevret var skuffet over at laget hans ikke klarte å holde på ledelsen.

- Det er klart det er bittert. Dette var en kamp vi burde ha vunnet. Vi leder to ganger og burde scoret flere mål. Straffesparkkonkurranse er lotteri, sa Jonevret.

Se video: Intervju med Kjell Jonevret

Det sto 1-1 etter ordinær tid etter scoringer av Moldes Mame Biram Diouf og Aalesunds Glenn Roberts, dermed gikk cupfinalen til ekstraomganger der Diouf nok en gang sendte Molde i føringen med sin andre scoring. Men så kom Tor Hogne Aarøy inn og utlignet for Aalesund til 2-2.

Molde åpnet best

Det var Molde som åpnet best og Mame Biram Diouf kriget romsdalingene i ledelsen etter 27 minutters spill i cupfinalen mot Aalesund.

Det var etter frispark fra Makhtar Thioune Diouf kunne kjempe inn 1-0 etter duell med Amund Skiri. AaFK-spilleren skulle muligens hatt frispark i den duellen, men dommeren godkjente scoringen.

Mame Biram Diouf scorer 1-0 for Molde under cupfinalen.

Aalesund med ti mann

Molde var litt bedre enn naboene fra Sunnmøre i 1. omgang, men like etter pause startet dramatikken i cupfinalen.

Det kokte over for Aalesunds unggutt Fredrik Carlsen. Han rev ned Moldes Vegard Forren som var på vei inn i feltet og Carlsen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen.

Det var ingenting å si på utvisningen og situasjonen så mer eller mindre håpløs ut for Aalesund. Men akkurat da Kongepokalen virkelig begynte å skinne i øynene på Molde-fansen slo Aalesund tilbake og utlignet.

Diego Silva ble spilt alene gjennom med Molde-keeper Lillebakk, men Silva kastet seg litt for lett ned og ropte på straffe da Lillebakk forsøkte å stoppe ham.

Dommer Kristoffer Helgerud lot imidlertid spillet gå, og ballen havnet hos Glenn Roberts som utlignet. Bra dømming, spesielt med tanke på at Silva så ut til å filme.

Glenn Roberts jubler.

Glenn Roberts jubler

Mame Biram igjen

Da sto det 1-1 ved fulltid. Noe som var utrolig skuffende for Molde som hadde hatt kontroll på det meste ute på Ullevaal.

Men Mame Biram Diouf var ikke ferdig for kvelden. For andre gang i kampen traff en dødball fra Makhtar Thioune senegaleseren og han headet Molde i ledelsen på kontant vis. På tribunen satt Ole Gunnar Solskjær og han gleder seg helt sikkert til Diouf er klar for Manchester United etter nyttår.

Se video: Biram Diouf: - Hadde lyst til å vinne for Molde

Molde hadde store sjanser til å punktere kampen også etter at laget tok ledelsen i første ekstraomgang. Dommer Helgerud, som ellers var meget god, gjorde nok feil da han nektet Jose Mota straffespark da han ble felt av Jonathan Parr på et kontringsløp noen minutter før Aalesunds utligning.

- Med utvisning og straffe ville Aalesund fått det vanskelig, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

Men Molde falt etterhvert sammen selv med en mann mer. Makhtar Thioune orket knapt å løpe og Aalesund var friskest.

Derfor var det ikke ufortjent at Tor Hogne Aarøy utlignet etter 115 minutter.

Se intervju med Aarøy:

Hva synes DU om cupfinalen? Si DIN mening her:

• Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
  • Kjempetabbe da Molde gikk på årets første tap

Molde-keeper Jakob Karlstrøm rotet det til i egen boks og serverte vinnermålet til Odd 20 minutter før slutt. Dermed vant telemarkingene 2-1.

Sisteskansen rotet et tilbakespill til og fyrte klareringen rett i en Odd-spiller. Returen plukket 17-åringen Faniel Tewelde opp, og satte ballen i åpent mål.

– Jeg feilberegner tilbakespillet, så da kommer han for nært, og var maks uheldig derifra. Det er tynt av meg, sier Karlstrøm til NRK.

Tidligere hadde Bork Bang-Kittilsen utlignet for Odd etter halvspilt førsteomgang. Det var nemlig Molde som fikk den beste starten da Kristian Eriksen enkelt trillet et innlegg over mål.

Dermed tapte Molde sin første seriekamp for sesongen etter fire spilte serierunder. De to baklengsmålene var også de første Molde har sluppet inn i år. (NTB)

Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
  • Hegerberg forlenger med Lyon

Ada Hegerberg har bestemt seg for å bli i Lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld.

Hegerberg hadde en kontrakt som gikk ut til sommeren, og i januar kunne NRK erfare at Hegerbergs representanter var i dialog med flere storklubber.

Agentene til Hegerberg var også i dialog med Lyon om en ny kontrakt, og valget falt altså til slutt ned på det – selv om Hegerbergs agent innrømmer i en pressemelding at det lå en mulig overgang til Barcelona i kortene.

– Jeg er glad for at vi fikk til dette. Historien er ikke over ennå, sier Hegerberg i en pressemelding.

Dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. Til sommeren har 28-åringen vært i Lyon i ti år.

Hegerberg har scoret 264 mål på 244 kamper i klubben, og i løpet av hennes tid der har hun blant annet vært med å vinne Mesterligaen seks ganger, serien åtte ganger og cupen seks ganger.

Denne sesongen har Hegerberg scoret 24 mål på 26 kamper i alle turneringer.

– Jeg tror virkelig at vi har et lag som kan vinne flere troféer i årene som kommer, og støtten vi trenger for å holde laget og klubben på det høyeste nivået mulig, sier Hegerberg.

Ada Hegerberg
  • Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill for G19-landslag i fotball.

Det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. Mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli.

Norge tok seg nylig til EM som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon blir Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

Gruppe A: Norge, Italia, Nord-Irland og Ukraina

Gruppe B: Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia.

Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Luis Pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (NTB)