Solskjær tror Messi skal få det tøft på Wembley

Ole Gunnar Solskjær tror det er en fordel for Manchester United at mesterligafinalen spilles Wembley. – Banen er tung, sier han.

Lionel Messi på Wembley stadion

Lionel Messi og resten av Barceloa-laget testet gresset på Wembley i går.

Foto: Jon Super / Ap

For to år siden ble Manchester United nærmest rundspilt av Barcelona i mesterligafinalen. Det tror ikke Ole Gunnar Solskjær vil skje igjen. Han er sikker på at Sir Alex Ferguson er bedre forberedt i år.

– Ferguson har nok sett finalen fra to år tilbake mange ganger. Hvis de spiller som de har gjort de siste par årene, så er jeg ganske trygg på at han har et ess i ermet, sier Solskjær til NRK.

Veldig fokusert

Manchester United-teneren , som kaller kveldens kamp for tiårets finale, er fortsatt veldig skuffet over tapet for to år siden. – Men det handler ikke om ta hevn i år, sier han til Sky News.

– Det handler om spillernes stolthet. Vi er veldig fokuserte i år, og vi er bedre forberedt til denne kampen, sier Ferguson.

Solskjær mener hans tidligere United-sjef er flink til å skjerpe spillerne.

– Han sier at de skal gå ut og gjøre jobben sin. Han bygger ikke opp stemningen med å si at det blir en monsterkamp, sier Solskjær.

Tung bane

Han tror det er en fordel for United at kampen går på Wembley fordi banen er treg.

– Det er en tung bane. Det går litt seint. Da vi spilte der gikk det litt for seint for oss. Men jeg tror det kan virke motsatt nå, mot et Barcelona-lag som er vant til å spille på med et fantastisk høyt tempo.

Barcelona er kjent for å spille en teknisk krevende fotball og liker ikke å låne bort ballen.

– Derfor er en fordel for United at tempoet trekkes ned, med det er ikke lett å gjøre det, sier Solskjær.

Pep Guardiola mener spillerne hans må spille bedre enn for to år siden, hvis de skal klare å slå United.

– Vi skal spille mye bedre enn vi gjorde i 2009, og det har jeg gjentatt mange ganger overfor spillerne mine de siste dagene. Vi må være raskere med ballen enn vi var i 2009, sier Guardiola.

Offensivt mot defensivt

Video Mener det er fordel for Manchester United at kampen spilles på Wembley

Solskjær mener det er fordel for Manchester United at kampen spilles på Wembley. Reporter: Anders Engeland.

En av spillerne United må stoppe er Lionel Messi. Han omtales av mange som verdens beste spiller. I 2009 scoret Messi da Barcelona vant mesterligafinalen mot nettopp United. Mye har handlet om argentineren i oppladningen til lørdagens storkamp.

Men Nemanja Vidic advarer mot å tro at Barcelona bare handler om Messi.

– Messi er en stor spiller, og han er veldig vanskelig å stoppe. Men vi kan ikke undervurdere de andre spillerne Barcelona har, spillere som Xavi og Iniesta. De er også virkelig gode og kan produsere gode prestasjoner i avgjørende kamper, sier Vidic.

– Kan stole på Park

Park Ji-sung regnes i år som en viktig brikke i Uniteds lag . I 2008 valgte Alex Ferguson å vrake Park i finalen mot Chelsea. Skotten har innrømmet at vrakingen av Park var den vanskeligste beslutningen han har tatt i karrieren, skriver NTB.

– Det er noen spillere du normalt kan stole på skal holde hodet kaldt, og Park er en av dem, sier United-manager Alex Ferguson.

Mot Barcelona blir Park å se i startoppstillingen. Han skal prøve å bryte ned spanjolenes pasningsspill.

– Jeg vet ikke om jeg får en spesiell rolle i kampen. Kanskje vil jeg være sliten etter finalen, men det er min jobb det å løpe mye. Messi er en av de beste spillerne i verden. En mot en kan du ikke stoppe ham, så vi må stoppe ham som lag, sier Park.

Barcelona og United har vunnet serievinnercupen/mesterligaen tre ganger hver.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Bekreftet som Häcken-trener

  Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo blir som ventet trener for Göteborg-klubben Häcken i Allsvenskan. Det opplyser klubben i pressemelding, ifølge NTB. Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen.

  oKOd0-V-Ego
  Foto: Audun Braastad / NTB