Hopp til innhold

Solskjær tror Messi skal få det tøft på Wembley

Ole Gunnar Solskjær tror det er en fordel for Manchester United at mesterligafinalen spilles Wembley. – Banen er tung, sier han.

Lionel Messi på Wembley stadion

Lionel Messi og resten av Barceloa-laget testet gresset på Wembley i går.

Foto: Jon Super / Ap

For to år siden ble Manchester United nærmest rundspilt av Barcelona i mesterligafinalen. Det tror ikke Ole Gunnar Solskjær vil skje igjen. Han er sikker på at Sir Alex Ferguson er bedre forberedt i år.

– Ferguson har nok sett finalen fra to år tilbake mange ganger. Hvis de spiller som de har gjort de siste par årene, så er jeg ganske trygg på at han har et ess i ermet, sier Solskjær til NRK.

Veldig fokusert

Manchester United-teneren , som kaller kveldens kamp for tiårets finale, er fortsatt veldig skuffet over tapet for to år siden. – Men det handler ikke om ta hevn i år, sier han til Sky News.

– Det handler om spillernes stolthet. Vi er veldig fokuserte i år, og vi er bedre forberedt til denne kampen, sier Ferguson.

Solskjær mener hans tidligere United-sjef er flink til å skjerpe spillerne.

– Han sier at de skal gå ut og gjøre jobben sin. Han bygger ikke opp stemningen med å si at det blir en monsterkamp, sier Solskjær.

Tung bane

Han tror det er en fordel for United at kampen går på Wembley fordi banen er treg.

– Det er en tung bane. Det går litt seint. Da vi spilte der gikk det litt for seint for oss. Men jeg tror det kan virke motsatt nå, mot et Barcelona-lag som er vant til å spille på med et fantastisk høyt tempo.

Barcelona er kjent for å spille en teknisk krevende fotball og liker ikke å låne bort ballen.

– Derfor er en fordel for United at tempoet trekkes ned, med det er ikke lett å gjøre det, sier Solskjær.

Pep Guardiola mener spillerne hans må spille bedre enn for to år siden, hvis de skal klare å slå United.

– Vi skal spille mye bedre enn vi gjorde i 2009, og det har jeg gjentatt mange ganger overfor spillerne mine de siste dagene. Vi må være raskere med ballen enn vi var i 2009, sier Guardiola.

Offensivt mot defensivt

Video Mener det er fordel for Manchester United at kampen spilles på Wembley

Solskjær mener det er fordel for Manchester United at kampen spilles på Wembley. Reporter: Anders Engeland.

En av spillerne United må stoppe er Lionel Messi. Han omtales av mange som verdens beste spiller. I 2009 scoret Messi da Barcelona vant mesterligafinalen mot nettopp United. Mye har handlet om argentineren i oppladningen til lørdagens storkamp.

Men Nemanja Vidic advarer mot å tro at Barcelona bare handler om Messi.

– Messi er en stor spiller, og han er veldig vanskelig å stoppe. Men vi kan ikke undervurdere de andre spillerne Barcelona har, spillere som Xavi og Iniesta. De er også virkelig gode og kan produsere gode prestasjoner i avgjørende kamper, sier Vidic.

– Kan stole på Park

Park Ji-sung regnes i år som en viktig brikke i Uniteds lag . I 2008 valgte Alex Ferguson å vrake Park i finalen mot Chelsea. Skotten har innrømmet at vrakingen av Park var den vanskeligste beslutningen han har tatt i karrieren, skriver NTB.

– Det er noen spillere du normalt kan stole på skal holde hodet kaldt, og Park er en av dem, sier United-manager Alex Ferguson.

Mot Barcelona blir Park å se i startoppstillingen. Han skal prøve å bryte ned spanjolenes pasningsspill.

– Jeg vet ikke om jeg får en spesiell rolle i kampen. Kanskje vil jeg være sliten etter finalen, men det er min jobb det å løpe mye. Messi er en av de beste spillerne i verden. En mot en kan du ikke stoppe ham, så vi må stoppe ham som lag, sier Park.

Barcelona og United har vunnet serievinnercupen/mesterligaen tre ganger hver.

Fotball

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

 • Silva sendte Haaland-løse City til finale

  Erling Braut Haaland var ikke i troppen, men Manchester City tok seg likevel til finale i FA-cupen etter 1-0-seier mot Chelsea.

  Det sto lenge 0-0, men like før slutt dundret Bernardo Silva inn kampens eneste mål.

  I finalen venter enten Coventry eller Manchester United, som møtes i den andre semifinalen søndag.

  FA Cup - Semi Final - Manchester City v Chelsea
  Foto: Paul Childs / Reuters
 • Rosenborg til topps etter sent mål

  Elin Sørum scoret kampens eneste mål da Rosenborg slo Kolbotn 1-0 i Toppserien lørdag.

  – Det satt langt inne, men det er ekstremt digg når den sitter til slutt, sier Sørum til NRK.

  Det er RBKs tredje strake 1-0-seier i serien, og trønderne leder nå Toppserien med full pott etter fire kamper.

  Finalen i NM i fotball 2023: Rosenborg - Vålerenga (1-0)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

  Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

  Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

  Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

  City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

  De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

  Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

  Haaland
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden