Hopp til innhold

Solskjær tror Messi skal få det tøft på Wembley

Ole Gunnar Solskjær tror det er en fordel for Manchester United at mesterligafinalen spilles Wembley. – Banen er tung, sier han.

Lionel Messi på Wembley stadion

Lionel Messi og resten av Barceloa-laget testet gresset på Wembley i går.

Foto: Jon Super / Ap

For to år siden ble Manchester United nærmest rundspilt av Barcelona i mesterligafinalen. Det tror ikke Ole Gunnar Solskjær vil skje igjen. Han er sikker på at Sir Alex Ferguson er bedre forberedt i år.

– Ferguson har nok sett finalen fra to år tilbake mange ganger. Hvis de spiller som de har gjort de siste par årene, så er jeg ganske trygg på at han har et ess i ermet, sier Solskjær til NRK.

Veldig fokusert

Manchester United-teneren , som kaller kveldens kamp for tiårets finale, er fortsatt veldig skuffet over tapet for to år siden. – Men det handler ikke om ta hevn i år, sier han til Sky News.

– Det handler om spillernes stolthet. Vi er veldig fokuserte i år, og vi er bedre forberedt til denne kampen, sier Ferguson.

Solskjær mener hans tidligere United-sjef er flink til å skjerpe spillerne.

– Han sier at de skal gå ut og gjøre jobben sin. Han bygger ikke opp stemningen med å si at det blir en monsterkamp, sier Solskjær.

Tung bane

Han tror det er en fordel for United at kampen går på Wembley fordi banen er treg.

– Det er en tung bane. Det går litt seint. Da vi spilte der gikk det litt for seint for oss. Men jeg tror det kan virke motsatt nå, mot et Barcelona-lag som er vant til å spille på med et fantastisk høyt tempo.

Barcelona er kjent for å spille en teknisk krevende fotball og liker ikke å låne bort ballen.

– Derfor er en fordel for United at tempoet trekkes ned, med det er ikke lett å gjøre det, sier Solskjær.

Pep Guardiola mener spillerne hans må spille bedre enn for to år siden, hvis de skal klare å slå United.

– Vi skal spille mye bedre enn vi gjorde i 2009, og det har jeg gjentatt mange ganger overfor spillerne mine de siste dagene. Vi må være raskere med ballen enn vi var i 2009, sier Guardiola.

Offensivt mot defensivt

Video Mener det er fordel for Manchester United at kampen spilles på Wembley

Solskjær mener det er fordel for Manchester United at kampen spilles på Wembley. Reporter: Anders Engeland.

En av spillerne United må stoppe er Lionel Messi. Han omtales av mange som verdens beste spiller. I 2009 scoret Messi da Barcelona vant mesterligafinalen mot nettopp United. Mye har handlet om argentineren i oppladningen til lørdagens storkamp.

Men Nemanja Vidic advarer mot å tro at Barcelona bare handler om Messi.

– Messi er en stor spiller, og han er veldig vanskelig å stoppe. Men vi kan ikke undervurdere de andre spillerne Barcelona har, spillere som Xavi og Iniesta. De er også virkelig gode og kan produsere gode prestasjoner i avgjørende kamper, sier Vidic.

– Kan stole på Park

Park Ji-sung regnes i år som en viktig brikke i Uniteds lag . I 2008 valgte Alex Ferguson å vrake Park i finalen mot Chelsea. Skotten har innrømmet at vrakingen av Park var den vanskeligste beslutningen han har tatt i karrieren, skriver NTB.

– Det er noen spillere du normalt kan stole på skal holde hodet kaldt, og Park er en av dem, sier United-manager Alex Ferguson.

Mot Barcelona blir Park å se i startoppstillingen. Han skal prøve å bryte ned spanjolenes pasningsspill.

– Jeg vet ikke om jeg får en spesiell rolle i kampen. Kanskje vil jeg være sliten etter finalen, men det er min jobb det å løpe mye. Messi er en av de beste spillerne i verden. En mot en kan du ikke stoppe ham, så vi må stoppe ham som lag, sier Park.

Barcelona og United har vunnet serievinnercupen/mesterligaen tre ganger hver.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Fotball-superliga i Afrika

  Afrika skal frå sesongen 2023–24 gjennomføre ein superliga for dei beste klubbane i verdsdelen. Det vedtok det afrikanske fotballforbundet (CAF) onsdag.

  Planane er støtta av FIFA, som i fjor avviste ein liknande liga for europeiske klubbar.

  I utgangspunktet skal 24 klubbar få plass i ligaen. I fråsegna frå CAF-president Patrice Motsepe er det ikkje nemnt noko om den nye ligaen skal erstatte den eksisterande meisterligaen.

  CAF satsar 100 millionar dollar, eller nesten ein milliard kroner, i den nye ligaen.

  Motsepe seier han håpar den nye ligaen skal gjere fotballen på kontinentet meir attraktiv, og at fleire av spelarane blir i Afrika.

  – Dette er ein av dei mest spennande utviklingane i afrikansk fotballhistorie. Målet ar å gjere afrikansk klubbfotball i stand til å konkurrerer med dei beste i verda, seier Motsepe.

  Men som i Europa er det også motstemmer i Afrika. Presidenten i Cape Town City i Sør-Afrika slaktar ideen.

  – Dette vil ta livet av afrikansk klubbfotball, og «skru av lyset» for dei nasjonale ligaene, seier han.

  Motsambe og Infantino
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Mendy sa seg ikke skyldig i voldtekt

  Fotballstjernen Benjamin Mendy er tiltalt for en rekke voldtekter og overgrep mot kvinner. Onsdag sa han seg ikke skyldig på ti punkter foran rettssaken.

  Franskmannen er anklaget for åtte punkter for voldtekt, ett for forsøk på voldtekt og ett for seksuelt overgrep, skriver Sky Sports.

  De angivelige lovbruddene skal ha skjedd fra oktober 2018 til august 2021.

  Mendy har hele tiden benektet alle anklager og skal stilles for retten denne uken. Onsdag sa han seg ikke skyldig i en høring foran rettssaken. Juryutvelgelsen skulle skje senere onsdag.

  Mendy, som de siste årene har spilt for Manchester City, ble suspendert fra klubben da han ble siktet av politiet. Han har vært ute på kausjon foran rettssaken.

  Mendy er anklaget sammen med en annen mann. Han har sagt seg ikke skyldig på åtte punkter for voldtekt og fire punkter for overgrep mot åtte unge kvinner. (NTB)

  Manchester City's Benjamin Mendy arrives at Chester Crown Court for his trial following allegations of rape and sexual assault
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Giggs' ekskjæreste i kryssforhør: – Jeg var en slave

  Ryan Giggs' ekskjæreste, Kate Greville, ble plassert i vitneboksen i rettssalen i Manchester onsdag. Der sa hun at følte seg som en slave i forholdet.

  Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot Greville under deres forhold, og onsdag er annen dag Greville forklarer seg i retten. Tirsdag åpnet hun opp om trusler, sjalusi og vold.

  Den tidligere fotballstjernen Giggs har hele tiden nektet for alle anklager mot ham.

  Onsdag ble Greville plassert i vitneboksen og forhørt av Giggs' advokater. Der forklarte hun om hvordan Giggs brukte henne da hun var i en sårbar posisjon, og sa videre at hun følte seg som en slave.

  – Han fikk meg til å føle at jeg måtte gjøre alt han sa ellers ville det bli konsekvenser. Jeg var en slave for hvert behov og krav, sa Greville under utspørringen.

  Videre sa hun at hun følte seg «lurt inn» i forholdet med Giggs, og anklaget ham for å spille et «psykologisk spill».

  – Jeg la merke til ting om som definitivt lurte meg inn i forholdet, sa Greville.

  Giggs' advokat tilbakeviste i etterkant anklagene mot klienten og sa at Greville «fant på» anklagene om psykologiske triks. (NTB)

  Ryan Giggs
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Parsons ferdig som Nederland-sjef etter skuffende fotball-EM

  Britiske Mark Parsons klarte ikke å ta de nederlandske fotballkvinnene videre fra kvartfinalen i EM og har nå mistet jobben som landslagssjef.

  Det bekrefter Det nederlandske fotballforbundet på sin nettside.

  – I oppkjøringen til og under EM var både spillet og resultatene skuffende, og det har vi ikke råd til, sier Jan Dirk van der Zee, direktør for kvinnefotballen i forbundet.

  Parsons hadde store sko å fylle da han tok over etter Sarina Wiegman. Wiegman ledet Nederland til EM-gull i 2017 og VM-sølv i 2019. Suksessen fortsatte i sommer da hun som landslagssjef for England ledet laget til EM-gull på hjemmebane. (NTB)

  Mark Parsons
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Sánchez fortsetter karrieren i Frankrike

  Alexis Sánchez har bestått den medisinske testen i Olympique de Marseille og er enig med klubben om en overgang.

  Det bekrefter Olympique de Marseille på sin nettside.

  Sánchez kommer gratis fra italienske Inter etter at kontrakten hans gikk ut etter forrige sesong. 33-åringen har spilt for den italienske storklubben siden 2019.

  Chileneren har hatt en imponerende spillerkarriere. hvor han også har spilt for klubber som Cobreloa, Udinese, Barcelona, Arsenal og Manchester United. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP