Hopp til innhold

– Barcelona er verdt mer enn dobbelt så mye som United

Barcelonas beste menn vurderes som dobbelt så verdifulle som Manchester Uniteds foran lørdagens gigantfinale i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS/

Barcelonas Lionel Messi med ballen foran Manchester Uniteds Michael Carrick (høyre) og Wayne Rooney. Bildet er fra mesterligafinalen i 2009, da Barcelona vant 2-0.

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Ingen av lagene vil ha på seg noe favorittstempel før kampen på Wembley lørdag kveld, men ser man på spillernes verdi er det liten tvil.

I en analyse gjennomført av selskapet Frontier Economics kommer det nemlig frem at Barcelonas lag er verdt 400 millioner pund, eller 3,6 milliarder kroner. United er verdt 1,7 milliarder kroner, ifølge kalkylene.

Suverene Messi

Utregningsmodellen tar utgangspunkt i spillernes prestasjoner de senere år, innkjøpspris og forskjellige statistikker de har opparbeidet seg. Les mer om utregningen her.

Lionel Messi (23) på Barcelona er i modellen verdt 898 millioner kroner, like mye som ni av Uniteds spillere.

Les også: – De er hele verdens favorittlag

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Handler ikke bare om ham

United-stopper Nemanja Vidic bryr seg neppe veldig mye om hvor mye spillerne er verdt et drøyt døgn før det braker løs på Wembley, men han er klar på at Messi er ekstremt god.

– Messi er en stor spiller, og han er veldig vanskelig å stoppe. Men vi kan ikke undervurdere de andre spillerne Barcelona har, spillere som Xavi og Iniesta. De er også virkelig gode og kan produsere gode prestasjoner i avgjørende kamper, sier Vidic, og legger til:

– Det handler ikke bare om én spiller. Det handler om å stoppe hele Barcelona-laget.

– Barca er favoritter

I sin presentasjon av finalelagenes verdi peker analytikerne i Frontier Economics på at da mesterligaen startet var sannsynligheten for at Barcelona skulle vinne på på 25 prosent, det dobbelte av Manchester United.

– Nå, når begge lagene har nådd finalen, er det fortsatt dobbelt så sannsynlig at Barcelona vinner. Derfor er sannsynligheten proporsjonal med spillernes verdi, heter det fra selskapet.

Barcelonas Xavi Hernandez, som mange mener er av verdens aller beste spillere, sier han er full av beundring for United foran finalen. Han vil ikke ha noe favorittstempel på sin klubb, men gjør heller sitt ytterste for å utrope United til favoritter.

– For meg er United en referanseklubb, ikke bare nå, de har vært det over mange år. De har vært på topp veldig lenge, og spiller på et ekstraordinært nivå, sier han.

Fotball

 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB
 • The Guardian: Ten Hag får sparken etter FA-cupfinalen

  Uavhengig av hvordan det går i lørdagens FA-cupfinale mot byrival Manchester City, så skal Manchester United ha bestemt seg for å sparke Erik ten Hag som manager.

  Det skriver The Guardian fredag.

  Fremtiden til ten Hag har vært diskutert i lang tid. Denne sesongen ledet han Manchester United til åttendeplass i Premier League, deres svakeste ligaplassering siden 1990.

  Uniteds siste håp for å få en europaplass er ved å vinne FA-cupfinalen på Wembley lørdag. Selv ikke det vil redde ten Hag, skriver The Guardian.

  På torsdagens pressekonferanse ble ten Hag spurt om fremtiden, og begynte da sitt svar med at han hadde ingenting å si.

  – Jeg fokuserer bare på jobben jeg må gjøre. Det er først og fremst å vinne kampen på søndag, og deretter å fortsette å jobbe med prosjektet, sa ten Hag.

  Den nederlandske 54-åringen har vært manager for Manchester United siden sommeren 2022. På sine to år i klubben har han så langt vunnet ett trofé: ligacupen i fjor.

  The Guardian skriver at United har sett på Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Graham Potter og Thomas Frank som kandidater som potensielt kan ta over for ten Hag.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Newcastle United
  Foto: Molly Darlington / Reuters

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette