Hopp til innhold

– Barcelona er verdt mer enn dobbelt så mye som United

Barcelonas beste menn vurderes som dobbelt så verdifulle som Manchester Uniteds foran lørdagens gigantfinale i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS/

Barcelonas Lionel Messi med ballen foran Manchester Uniteds Michael Carrick (høyre) og Wayne Rooney. Bildet er fra mesterligafinalen i 2009, da Barcelona vant 2-0.

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Ingen av lagene vil ha på seg noe favorittstempel før kampen på Wembley lørdag kveld, men ser man på spillernes verdi er det liten tvil.

I en analyse gjennomført av selskapet Frontier Economics kommer det nemlig frem at Barcelonas lag er verdt 400 millioner pund, eller 3,6 milliarder kroner. United er verdt 1,7 milliarder kroner, ifølge kalkylene.

Suverene Messi

Utregningsmodellen tar utgangspunkt i spillernes prestasjoner de senere år, innkjøpspris og forskjellige statistikker de har opparbeidet seg. Les mer om utregningen her.

Lionel Messi (23) på Barcelona er i modellen verdt 898 millioner kroner, like mye som ni av Uniteds spillere.

Les også: – De er hele verdens favorittlag

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Handler ikke bare om ham

United-stopper Nemanja Vidic bryr seg neppe veldig mye om hvor mye spillerne er verdt et drøyt døgn før det braker løs på Wembley, men han er klar på at Messi er ekstremt god.

– Messi er en stor spiller, og han er veldig vanskelig å stoppe. Men vi kan ikke undervurdere de andre spillerne Barcelona har, spillere som Xavi og Iniesta. De er også virkelig gode og kan produsere gode prestasjoner i avgjørende kamper, sier Vidic, og legger til:

– Det handler ikke bare om én spiller. Det handler om å stoppe hele Barcelona-laget.

– Barca er favoritter

I sin presentasjon av finalelagenes verdi peker analytikerne i Frontier Economics på at da mesterligaen startet var sannsynligheten for at Barcelona skulle vinne på på 25 prosent, det dobbelte av Manchester United.

– Nå, når begge lagene har nådd finalen, er det fortsatt dobbelt så sannsynlig at Barcelona vinner. Derfor er sannsynligheten proporsjonal med spillernes verdi, heter det fra selskapet.

Barcelonas Xavi Hernandez, som mange mener er av verdens aller beste spillere, sier han er full av beundring for United foran finalen. Han vil ikke ha noe favorittstempel på sin klubb, men gjør heller sitt ytterste for å utrope United til favoritter.

– For meg er United en referanseklubb, ikke bare nå, de har vært det over mange år. De har vært på topp veldig lenge, og spiller på et ekstraordinært nivå, sier han.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

  RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

  I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Klubbeigarar går etter overgrepsskandalen i USA

  Merritt Paulson og Arnim Whisler trer til side frå Portland Thorns og Chicago Red Stars etter rapporten om systematisk misbruk i kvinnefotballen i USA.

  – Eg kan ikkje be om orsaking nok for vår rolle i grov systemisk svikt i å beskytte spelarane sin tryggleik, og feiltrinna vi gjorde i 2015. Eg beklagar verkeleg, sa Paulson i ei utsegn der han annonserte sin avgang som beslutningstakar i Thorns.

  Toppleiarane Gavin Wilkinson og Mike Golub vil også tre til side, fortalde han.

  Kort tid etter kunngjeringa sa Arnim Whisler, eigaren av Chicago Red Stars, at han trekkjer seg frå styret og overlèt den operative kontrollen av klubben til deira leiarteam i Chicago.

  Både Paulson og Whisler blei namngitte i rapporten om systematisk misbruk.

  – Eg er djupt lei meg for det spelarane våre opplevde under tida dei budde i Chicago, sa Whisler.

  Merritt Paulson
  Foto: Bruce Ely / AP
 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP
 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Thorsby vant BBC-pris

  Morten Thorsby (26) ble tildelt prisen for «Young Athlete of the year», på BBCs Green Sports Awards tirsdag.

  – Thorsby er første mottaker for prisen som anerkjenner en ung utøver, som enten er profesjonell eller på vei til profesjonell idrett, og som har aktivt demonstrert støtte for miljø og klimaendringer, står det i teksten.

  Thorsby har balansert fotballkarrieren med arbeid for å få flere til å bry seg om klimaendringer. I 2020 opprettet han organisasjonen «We Play Green».

  Football, Nations League, Slovenia - Norway
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer