NRK Meny
Normal

«Perry»: – Ekstremt spesielt å se Norge i EM

Tidligere U21-landslagstrener Per Joar «Perry» Hansen var mannen som ledet Norge til EM. Han skryter av laget, men synes det var spesielt å se spillerne i aksjon i mesterskapet.

U21-laget og Perry

Per Joar «Perry» Hansen kunne juble sammen med U21-gutta da Norge sikret EM-billett. Når mesterskapet er i gang må han følge med uten å være en del av laget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Harmeet Singh

Harmeet Singh sikret 2-2 på overtid for Norge i åpningskampen mot Israel. – Det var ikke bare fortjent, men rett og rimelig, mener Per Joar Hansen.

Foto: Alex Grimm / Getty Images

Vegard Eggen Hedenstad

Vegard Eggen Hedenstad fikk rødt kort like før pause, men Norge overbeviste likevel med ti mann på banen og sikret seg ett poeng.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
– Det var helt ekstremt spesielt faktisk. Du føler så med laget, trenere og støtteapparatet som du har vært en del av. Samtidig sitter du etter kampen igjen med en følelse av å være stolt over prestasjonen og måten laget opptrådde på, sier Per Joar «Perry» Hansen til NRK.no.

«Perry» var trener for det norske laget da de sikret seg EM-plass, men ga seg i jobben da han fikk muligheten som Rosenborg-trener.

Dermed har han sett Norges åpningskamp på TV på ferieøya Kypros, men hjertet banker fortsatt hardt for guttene han en gang trente.

– Jeg er nok dere største supporter, for å si det sånn, sier han.

Imponert

«Perry» fikk se Norge spille en hel omgang med ti mann, og at laget kom under i målprotokollen ved to anledninger. Likevel klarte de norske U21-gutta å ta med seg ett poeng fra åpningskampen.

– Jeg synes vi var det beste laget både når vi var elleve og ti mann. At vi fikk det poenget var ikke bare fortjent, men det var rett og rimelig, mener den tidligere landslagstreneren.

– Jeg synes laget sprudler og vi spiller i perioder veldig god fotball. Vi har et godt mønster, tør å holde på ballen, vi kontrer i hundre og er farlig på dødball. Jeg blir stolt over å være norsk fotballtrenere når jeg ser dette laget i dag, skryter Hansen.

– Gir vind i seilene

Hansen beskriver både resultatet og Norges innsats som særdeles viktig for Norges videre skjebne i mesterskapet.

– Det gjør at kampen mot England får en helt annen inngang. Det å gjøre en sånn kjempeinnsats i åpningskampen, å være det beste laget, komme under to ganger og ta dem igjen... Det bør gi guttene vind i seilene inn mot neste kamp, mener Rosenborg-treneren.

Men Norges to neste EM-motstanderen, England og Italia, rangeres som bedre lag enn Israel. Hansen er likevel optimist med tanke på fortsettelsen.

– Det er viktig at de fokuserer inn mot England-kampen nå. Det er et lag vi kjenner godt, som vi har spilt jevnt med og vært bedre enn i banespillet, men dessverre tapt, sier han og fortsetter:

– Neste barriere er bryte er å omsette banespillet i scoringer. Guttene kommer ikke til å være nervøse. De kommer til å glede seg, sier han.

Fotballnyheter