NRK Meny
Normal

Ekspert om Falcao-overgang: – Virker desperat

Radamel Falcao ble natt til tirsdag bekreftet klar for Manchester United.

Falcao

Radamel Falcao ble plutselig droppet fra lagoppstillingen til lørdagens Monaco-kamp. Det ble tatt som et tegn på at han er på vei til en ny klubb.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Thore Haugstad

Thore Haugstad er NRKs Premier League-ekspert.

– Det virker desperat igjen. Hvorfor kastet de seg inn i kampen om Falcao nå? Det kan umulig være planlagt, mener NRKs Premier League-ekspert Thore Haugstad.

Den aller største overgangen på Deadline Day ble den colombianske stjernespissen Radamel Falcaos overgang til Manchester United. Overgangen bekreftes på klubbens egen hjemmeside.

Selv om det «bare» er snakk om et lån i første omgang, mener Haugstad at pengene burde vært brukt på andre lagdeler.

Betaler veldig mye

– Hvorfor bruker de ikke heller tjue millioner pund på en forsvarsspiller? Man får faktisk ganske mange gode spillere for den summen om man handler kløktig. Igjen virker overgangsstrategien til Manchester United lite planlagt, mener han og utdyper.

– De kaster seg inn i kampen om spillere som blir tilgjengelige, og betaler veldig mye for spillerne også. De betalte seksti millioner pund for en Di Maria som ville vekk, og med Mata var det noe av den samme situasjonen.

Laster Twitter-innhold

Chelsea flinkere

Haugstad mener at plan og erfaring med spillerkjøp er med på å drive opp prisen, i tillegg til at «alle» vet at United er på desperat jakt etter spillere. Han nevner også Chelsea som et eksempel på en klubb som har blitt flink til å kjøpe riktig.

– De sa rundt jul at de ikke ville kjøpe en spiss da, selv om de trengte en, og det var for å vente på Costa. Det var et kjøp som var planlagt i lang tid, og de betalte halvparten for ham av hva United betalte for Di Maria, sier han.

Ed Woodward er mannen som skal få spillere til United, og Haugstad tror at hans manglende fotballerfaring kan være det som gjør at de handler dyrt og desperat.

– Han kommer fra den kommersielle siden av driften, og før i fjor sommer hadde han vel ikke vært involvert i noen overganger tidligere, så det kan virke som om han sliter litt i den nye rollen, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.