NRK Meny
Normal

– Styret trenger noen med kjærlighet til Vålerenga

Terje «Henger'n» Hellerud har vært i Vålerenga hele livet. Nå synes han det er fælt å se klubben i sitt hjerte slite som den gjør.

Styremedlemmene i Vålerenga kan ikke nok om fotball. Det mener klubblegenden Terje Hellerud. 
I går ble det klart at Vålerenga må kutte 20 millioner kroner og si opp mange av de ansatte. Reporter: Kim Peder Rismyhr foto: Peter von Tangen-Jordan redigering: Jorunn Hatling

Terje 'Henger'n' Hellerud har vært en profil i Vålerenga hele sitt liv. Nå vil han ha noen med kjærlighet til klubben inn i styret

– Vi må nok kanskje få inn litt bedre folk, noen som kan fotball, og som ikke minst har kjærlighet til klubben. Noen kommer utenfra og aldri har hørt om Vålerenga før, sier «Henger'n».

Åge Petter Christiansen

VIF-styreleder Åge Petter Christiansen er klar på at det må kuttes flere millioner kroner det kommende året.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Pensjonisten som nå er blitt 74 år var en profil og publikumsyndling på «bohemlaget» fra 1960-tallet, og ble seriemester med klubben i 1965. Han spilte også ishockey for Vålerenga i 20 år. Og han har jobbet i klubben hele tiden siden.

– Det er livet mitt, dette. Jeg har aldri vært noen andre steder, sier Hellerud til NRK.

NISO-leder Joachim Waltin er kritisk til ledelsen i Vålerenga, og mener det som skjer der, er uheldig for norsk fotball.

– Dette er en utvikling jeg trodde vi var ferdig med. Jeg håper virkelig at ikke andre klubber kommer ut i det samme uføret, sier Waltin til NRK.

– Budsjettert med hjertet, ikke med hjernen

I går opplyste styreleder Åge Petter Christiansen at Vålerenga må kutte budsjettet med over 20 millioner kroner det kommende året. Det innebærer både aktivitetsreduksjoner, lønnsnedskjæring og oppsigelser.

– Vi har budsjettert mer med hjertet enn med hjernen, sa Christiansen da. Tirsdag hadde han ikke tid til å kommentere saken overfor NRK.

– Godtar kraftig lønnskutt

– Når det går på penga løs, er det vondt, sier VIF-veteran Hellerud.

– Er du redd for å miste jobben?

– Nei, de har sagt at jeg skal få beholde den. Men jeg må ned i lønn - veldig mye ned. Det godtar jeg, sier Hellerud.

I morgen er det styremøtet i klubben. Da skal de drastiske skrittene vedtas.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.