– Skal ta revansj mot FKH

Yann-Erik de Lanlay er lei av å tape i Haugesund, og skal krige og blø for drakten i morgen.

FKH-Viking møtes lørdag.

Yann-Erik de Lanlay og resten av Viking reiser til Haugesund i morgen. De to rogalandslagene ligger på fjerde- og femteplass på tabellen.

– Jeg tror det blir en tøff kamp. Det er lokalderby og FKH har gjort det bra i år. Vi har ikke hatt så gode resultater der oppe de siste årene, så vi må prøve å gjøre noe med det. Vi drar opp for å ta tre poeng og ser frem til det, sier Vikings Yann-Erik de Lanlay.

Før kampen sparkes i gang i morgen klokka 18:00 ligger Viking på fjerdeplass med 37 poeng, og FK Haugesund på femteplass kun ett poeng bak.

– Det er en kamp vi har sett fram til lenge. Det er kjekt at det er såpass mye trøkk fra tribunen, sier FKHs Tor Arne Andreassen.

– En selvantennelig kamp

Kjell Jonevret

Vikingtrener Kjell Jonevret.

Foto: Eirin Larsen / NRK
Grindhaug

FKH-trener Jostein Grindhaug.

Foto: Ness, Jan KÃ¥re / NTB scanpix

– Et Rogalandsderby betyr mye for folk i Stavanger, og ikke minst for Haugesunderne, som har vist tendenser til å mislike Viking tidligere. Dessuten er begge lagene innblandet i medaljestriden, så det blir en kjempespennende og kul kamp, sier Vikingtrener Kjell Jonevret.

Også i Nordfylket er stemningen spent før oppgjøret.

– Det må stor innsats til for å slå Viking i morgen. Lokaloppgjør er ekstra pirrende og litt selvantennelige kamper. Her er gnisten til stede med en gang, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

– Skal krige og blø for drakta

Aldri har begge de mørkeblå Rogalandslagene ligget så godt an når de har møttes. Jonevret tror likevel ikke tabellplasseringene bidrar til ekstra tenning i kampen.

– Lokaloppgjør er spesielt uansett. Det spiller nok ingen rolle om vi så hadde ligget på 9. og 10. plass. Det er jo et ekstra krydder for publikum i hvert fall at tabellsituasjonen er som den er, men for spillerne tror jeg ikke det betyr så mye, sier Jonevret.

Det setter en ekstra spiss på kampen sett utenifra, men for oss betyr det ikke så mye, sier Grindhaug.

– Det ligger i bakhodet at begge kjemper om tredjeplassen. Folk kommer til å være tente til kamp og krige og blø for drakta. Det skal i hvert fall vi gjøre, sier de Lanlay.

Tenker ikke på spill i Europa

Viking satte seg tidlig som mål å ta 40 poeng i årets serie. Om de kan ta medalje, eller få en billett til Europacupen tør hverken Viking eller FKH å spekulere i.

– Nei ikke enda. Det er ikke noe poeng i å tenke så langt fram. Det er her og nå som gjelder. Det hadde vært utrolig kjekt å spille i Europa, men det er i så fall frukten av at vi spiller bra hver søndag nå. Vi tar små skritt om gangen, sier Jonevret.

– Det har jeg ikke tenkt på. Vi er langt derifra. Vi skal kjempe utover høsten og se om vi blitt nummer tre eller syv, sier Grindhaug.

Haugesunds Tor Arne Andreassen

FK Haugesunds Tor Arne Andreassen.

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

– Vi tenker ikke på det nei. Vi får ta en kamp om gangen og se hvor vi havner til slutt, sier Andreassen.

Yann-Erik de Lanlay har derimot ikke klart å legge drømmen på vent.

– Det ligger i bakhodet og gnager litt. Jeg tror at hvis vi har en god innstilling og jobber hardt skal vi vinne kampen. Vi får tenke på den først, så får vi se om det blir Europacup til neste år, sier han.

– Skal ikke ta oss på innsats

I morgen klokka 18:00 gjelder det å finne ut hvem som er storebror og hvem som er lillebror.

– Jeg vet ikke hvem som vinner. Denne gangen skal vi i hvert fall ikke bli tatt på innsats. Vi har blitt litt overrasket et par ganger når vi har møtt Haugesund. Denne gangen er vi skikkelig forberedt, så håper vi at beste laget vinner, eller Haugesund, sier Jonevret.

– Det er viktig å være påskrudd og klar. FKH kommer ikke ti å gi oss noen gavepakker der oppe. Det er jeg sikker på, sier de Lanlay.

Fotballnyheter