Kroksæter: – Prosjektet har vært mislykket

Rosenborg har mislyktes med å få klubben tilbake til røttene, mener sportskommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter.

Per Joar Hansen

Per Joar Hansen har fått sparken som trener for Rosenborg.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Kjetil Kroksæter er sportskommentator i Adresseavisen, og en av dem som følger Rosenborg aller tettest. Han mener det ikke er noe lett svar på hva som har gått galt i prosjektet til Per Joar Hansen med å få Rosenborg tilbake til røttene.

– Det eneste vi kan si med sikkerhet er at det har gått galt. Det har ikke fungert, det har ikke vært noen utvikling, og det er sikkert mange årsaker til at det blitt som det er blitt. Det blir litt spekulasjoner, men prosjektet har vært mislykket, det ser jo alle, sier han til NRK.

Nye vibrasjoner

Han er derfor ikke spesielt overrasket over at Per Joar Hansen nå er ferdig i Rosenborg.

– Det kom ikke overraskende, for å si det sånn, uttaler han, og fortsetter.

– Laget har prestert altfor dårlig i en periode og selv om de har vunnet og tatt bra med poeng, så er prestasjonen for dårlig. Nå var det avgjørende å få litt bedre vibrasjoner inn i spillergruppa før kampen mot Sligo. En kamp som er meget avgjørende for resten av sesongen, sier han.

Kroksæter forteller også at han tror Rosenborg allerede er i god gang med å få en ny trener på plass.

–Jeg tror de har jobbet med det ganske lenge. Det var krisemøter for over en måned siden, men det er jo ikke bare å hente inn en ny trener midt i sesongen. Det er ikke så mange arbeidsledige, dyktige trenere som passer inn i Rosenborgs stillingsbeskrivelse. Det er en vanskelig sak, mener han.

Hoftun bør evalueres

Hva klubben gjør nå tør han ikke lansere noen løsning på.

– Jeg er veldig spent på hva de gjør nå. De må ha kapable folk til å ta over, og så må de ha både en kortsiktig og en langsiktig løsning. Det er liten hjelp i å kvitte seg med en trener om man ikke har dyktige folk å sette inn i stedet, forteller han, og mener klubben også bør se på stillingen til Erik Hoftun.

– Den bør bli evaluert sammen med alt det andre, mener han.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp