Hopp til innhold

– England-spillerne tok koffein- og sovepiller

De engelske landslagsstjernene tok koffeinpiller for å være kvikke og opplagte til tirsdagens kamp mot Polen. Da oppgjøret ble utsatt, måtte de ta sovepiller for å få sove.

Joe Hart

Joe Harts sløve feltarbeid på Kamil Gliks 1-1-scoring gjorde at England mistet seieren mot Polen onsdag. Ifølge The Guardian kan landslagets slappe innsats henge sammen med sovepillene spillerne skal ha tatt kvelden i forveien.

Foto: PIOTR HAWALEJ / Afp

Det skriver den engelske avisen The Guardian torsdag, dagen etter at England leverte en slapp opptreden i den utsatte VM-kvalikkampen mot Polen i Warszawa.

Roy Hodgson

Roy Hodgson mente de engelske spillerne leverte sin svakeste forestilling under ham som trener.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

England tok riktignok ledelsen 1–0 ved Wayne Rooney, men en sjeldent sløv Joe Hart rotet det til for «Three Lions».

Det vites ikke om Hart var én av spillerne som måtte ta sovepiller tirsdag kveld, men ifølge avisen var det flere av Roy Hodgsons menn som tok i bruk medisinsk hjelp for å få sove.

– Jeg sov godt

Ifølge The Guardian hadde nemlig mange engelske spillere tatt koffeinpiller før Polen-kampen skulle spilles tirsdag, noe som skapte problemer da regnvær utsatte oppgjøret.

– Når du er giret på å spille, har fått massasje og er klar til å entre banen, er det ikke ideelt. Men vi er profesjonelle, sier landslagskaptein Steven Gerrard til The Guardian.

– Vi spiller på det øverste nivået, og vi måtte være klare. Men jeg synes ikke vi var helt på hugget. Jeg sov godt, sier Gerrard.

Landslagssjef Roy Hodgson uttalte etter 1-1-oppgjøret at det var den svakeste forestillingen under hans tid som England-trener.

Det samme har The Guardian bitt seg merke i. Avisen mener blant annet at det ble gjort mange utypiske feil kampen gjennom, og at spesielt pasningsspillet var slurvete.

Steven Gerrard

PÅ ETTERSKUDD: Steven Gerrard og de øvrige engelske spillerne leverte ingen stor kamp mot Polen i VM-kvaliken.

Foto: ADAM NURKIEWICZ / Afp

– Virket piggere tidligere i uken

Britain Soccer Premier League Rio Ferdinand

Rio Ferdinand mener det ikke er noe problem å benytte sovepiller og koffeintabletter før og etter kamper.

Foto: Sang Tan / Ap

Roy Hodgson sier han er usikker på om det var den utfordrende oppladningen som var grunnen til de svake prestasjonene, men erkjenner samtidig at han syntes spillerne virket mer på hugget tidligere i uken.

– Tidligere i uken fikk jeg inntrykk av at spillerne virket skarpe og livlige. Det inntrykket hadde jeg ikke i dag, sa Hodgson etter kampslutt onsdag.

– Jeg vet ikke om det har med den ekstra natten å gjøre, den våte banen eller hva det var. Noen ganger får man det ikke til å stemme, forklarer Hodgson.

Tidligere landslagsstopper og nåværende Manchester United-spiller Rio Ferdinand er i hvert fall sikker i sin sak. Han tror ikke sovepillene ødela for engelskmennene mot Polen dagen derpå.

– Hvorfor alt oppstyret rundt koffein- og sovepiller? Spillere har i årevis brukt dette før og etter kamper uten noe oppstyr, skrev Ferdinand på Twitter torsdag morgen.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund