– England-spillerne tok koffein- og sovepiller

De engelske landslagsstjernene tok koffeinpiller for å være kvikke og opplagte til tirsdagens kamp mot Polen. Da oppgjøret ble utsatt, måtte de ta sovepiller for å få sove.

Joe Hart

Joe Harts sløve feltarbeid på Kamil Gliks 1-1-scoring gjorde at England mistet seieren mot Polen onsdag. Ifølge The Guardian kan landslagets slappe innsats henge sammen med sovepillene spillerne skal ha tatt kvelden i forveien.

Foto: PIOTR HAWALEJ / Afp

Det skriver den engelske avisen The Guardian torsdag, dagen etter at England leverte en slapp opptreden i den utsatte VM-kvalikkampen mot Polen i Warszawa.

Roy Hodgson

Roy Hodgson mente de engelske spillerne leverte sin svakeste forestilling under ham som trener.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

England tok riktignok ledelsen 1–0 ved Wayne Rooney, men en sjeldent sløv Joe Hart rotet det til for «Three Lions».

Det vites ikke om Hart var én av spillerne som måtte ta sovepiller tirsdag kveld, men ifølge avisen var det flere av Roy Hodgsons menn som tok i bruk medisinsk hjelp for å få sove.

– Jeg sov godt

Ifølge The Guardian hadde nemlig mange engelske spillere tatt koffeinpiller før Polen-kampen skulle spilles tirsdag, noe som skapte problemer da regnvær utsatte oppgjøret.

– Når du er giret på å spille, har fått massasje og er klar til å entre banen, er det ikke ideelt. Men vi er profesjonelle, sier landslagskaptein Steven Gerrard til The Guardian.

– Vi spiller på det øverste nivået, og vi måtte være klare. Men jeg synes ikke vi var helt på hugget. Jeg sov godt, sier Gerrard.

Landslagssjef Roy Hodgson uttalte etter 1-1-oppgjøret at det var den svakeste forestillingen under hans tid som England-trener.

Det samme har The Guardian bitt seg merke i. Avisen mener blant annet at det ble gjort mange utypiske feil kampen gjennom, og at spesielt pasningsspillet var slurvete.

Steven Gerrard

PÅ ETTERSKUDD: Steven Gerrard og de øvrige engelske spillerne leverte ingen stor kamp mot Polen i VM-kvaliken.

Foto: ADAM NURKIEWICZ / Afp

– Virket piggere tidligere i uken

Britain Soccer Premier League Rio Ferdinand

Rio Ferdinand mener det ikke er noe problem å benytte sovepiller og koffeintabletter før og etter kamper.

Foto: Sang Tan / Ap

Roy Hodgson sier han er usikker på om det var den utfordrende oppladningen som var grunnen til de svake prestasjonene, men erkjenner samtidig at han syntes spillerne virket mer på hugget tidligere i uken.

– Tidligere i uken fikk jeg inntrykk av at spillerne virket skarpe og livlige. Det inntrykket hadde jeg ikke i dag, sa Hodgson etter kampslutt onsdag.

– Jeg vet ikke om det har med den ekstra natten å gjøre, den våte banen eller hva det var. Noen ganger får man det ikke til å stemme, forklarer Hodgson.

Tidligere landslagsstopper og nåværende Manchester United-spiller Rio Ferdinand er i hvert fall sikker i sin sak. Han tror ikke sovepillene ødela for engelskmennene mot Polen dagen derpå.

– Hvorfor alt oppstyret rundt koffein- og sovepiller? Spillere har i årevis brukt dette før og etter kamper uten noe oppstyr, skrev Ferdinand på Twitter torsdag morgen.

Fotballnyheter