– England-spillerne tok koffein- og sovepiller

De engelske landslagsstjernene tok koffeinpiller for å være kvikke og opplagte til tirsdagens kamp mot Polen. Da oppgjøret ble utsatt, måtte de ta sovepiller for å få sove.

Joe Hart

Joe Harts sløve feltarbeid på Kamil Gliks 1-1-scoring gjorde at England mistet seieren mot Polen onsdag. Ifølge The Guardian kan landslagets slappe innsats henge sammen med sovepillene spillerne skal ha tatt kvelden i forveien.

Foto: PIOTR HAWALEJ / Afp

Det skriver den engelske avisen The Guardian torsdag, dagen etter at England leverte en slapp opptreden i den utsatte VM-kvalikkampen mot Polen i Warszawa.

Roy Hodgson

Roy Hodgson mente de engelske spillerne leverte sin svakeste forestilling under ham som trener.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

England tok riktignok ledelsen 1–0 ved Wayne Rooney, men en sjeldent sløv Joe Hart rotet det til for «Three Lions».

Det vites ikke om Hart var én av spillerne som måtte ta sovepiller tirsdag kveld, men ifølge avisen var det flere av Roy Hodgsons menn som tok i bruk medisinsk hjelp for å få sove.

– Jeg sov godt

Ifølge The Guardian hadde nemlig mange engelske spillere tatt koffeinpiller før Polen-kampen skulle spilles tirsdag, noe som skapte problemer da regnvær utsatte oppgjøret.

– Når du er giret på å spille, har fått massasje og er klar til å entre banen, er det ikke ideelt. Men vi er profesjonelle, sier landslagskaptein Steven Gerrard til The Guardian.

– Vi spiller på det øverste nivået, og vi måtte være klare. Men jeg synes ikke vi var helt på hugget. Jeg sov godt, sier Gerrard.

Landslagssjef Roy Hodgson uttalte etter 1-1-oppgjøret at det var den svakeste forestillingen under hans tid som England-trener.

Det samme har The Guardian bitt seg merke i. Avisen mener blant annet at det ble gjort mange utypiske feil kampen gjennom, og at spesielt pasningsspillet var slurvete.

Steven Gerrard

PÅ ETTERSKUDD: Steven Gerrard og de øvrige engelske spillerne leverte ingen stor kamp mot Polen i VM-kvaliken.

Foto: ADAM NURKIEWICZ / Afp

– Virket piggere tidligere i uken

Britain Soccer Premier League Rio Ferdinand

Rio Ferdinand mener det ikke er noe problem å benytte sovepiller og koffeintabletter før og etter kamper.

Foto: Sang Tan / Ap

Roy Hodgson sier han er usikker på om det var den utfordrende oppladningen som var grunnen til de svake prestasjonene, men erkjenner samtidig at han syntes spillerne virket mer på hugget tidligere i uken.

– Tidligere i uken fikk jeg inntrykk av at spillerne virket skarpe og livlige. Det inntrykket hadde jeg ikke i dag, sa Hodgson etter kampslutt onsdag.

– Jeg vet ikke om det har med den ekstra natten å gjøre, den våte banen eller hva det var. Noen ganger får man det ikke til å stemme, forklarer Hodgson.

Tidligere landslagsstopper og nåværende Manchester United-spiller Rio Ferdinand er i hvert fall sikker i sin sak. Han tror ikke sovepillene ødela for engelskmennene mot Polen dagen derpå.

– Hvorfor alt oppstyret rundt koffein- og sovepiller? Spillere har i årevis brukt dette før og etter kamper uten noe oppstyr, skrev Ferdinand på Twitter torsdag morgen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vurderar klubbyte for Bohinen

  Emil Bohinen slit med å få speletid etter millionovergangen til CSKA Moskva. No meiner pappa, Lars Bohinen, at sonen må vurdere å skifte klubb.

  – Han er jo ikkje nøgd med å ikkje spele og meiner han er god nok, seier han til NRK.

  22-åringen har ikkje starta ein kamp for sitt russiske lag sidan 25. juli. I kveldens kamp mot Spartak Moskva vart han bytta inn etter 65 minutt, men rakk ikkje å markere seg bortsett frå eit gult kort.

  – Viss situasjonen ikkje endrar seg før neste overgangsvindauge, så må vi jo sjå på andre løysningar. Han må jo spele, seier pappa-Lars.

  Emil Bohinen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo