– England-spillerne tok koffein- og sovepiller

De engelske landslagsstjernene tok koffeinpiller for å være kvikke og opplagte til tirsdagens kamp mot Polen. Da oppgjøret ble utsatt, måtte de ta sovepiller for å få sove.

Joe Hart

Joe Harts sløve feltarbeid på Kamil Gliks 1-1-scoring gjorde at England mistet seieren mot Polen onsdag. Ifølge The Guardian kan landslagets slappe innsats henge sammen med sovepillene spillerne skal ha tatt kvelden i forveien.

Foto: PIOTR HAWALEJ / Afp

Det skriver den engelske avisen The Guardian torsdag, dagen etter at England leverte en slapp opptreden i den utsatte VM-kvalikkampen mot Polen i Warszawa.

Roy Hodgson

Roy Hodgson mente de engelske spillerne leverte sin svakeste forestilling under ham som trener.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

England tok riktignok ledelsen 1–0 ved Wayne Rooney, men en sjeldent sløv Joe Hart rotet det til for «Three Lions».

Det vites ikke om Hart var én av spillerne som måtte ta sovepiller tirsdag kveld, men ifølge avisen var det flere av Roy Hodgsons menn som tok i bruk medisinsk hjelp for å få sove.

– Jeg sov godt

Ifølge The Guardian hadde nemlig mange engelske spillere tatt koffeinpiller før Polen-kampen skulle spilles tirsdag, noe som skapte problemer da regnvær utsatte oppgjøret.

– Når du er giret på å spille, har fått massasje og er klar til å entre banen, er det ikke ideelt. Men vi er profesjonelle, sier landslagskaptein Steven Gerrard til The Guardian.

– Vi spiller på det øverste nivået, og vi måtte være klare. Men jeg synes ikke vi var helt på hugget. Jeg sov godt, sier Gerrard.

Landslagssjef Roy Hodgson uttalte etter 1-1-oppgjøret at det var den svakeste forestillingen under hans tid som England-trener.

Det samme har The Guardian bitt seg merke i. Avisen mener blant annet at det ble gjort mange utypiske feil kampen gjennom, og at spesielt pasningsspillet var slurvete.

Steven Gerrard

PÅ ETTERSKUDD: Steven Gerrard og de øvrige engelske spillerne leverte ingen stor kamp mot Polen i VM-kvaliken.

Foto: ADAM NURKIEWICZ / Afp

– Virket piggere tidligere i uken

Britain Soccer Premier League Rio Ferdinand

Rio Ferdinand mener det ikke er noe problem å benytte sovepiller og koffeintabletter før og etter kamper.

Foto: Sang Tan / Ap

Roy Hodgson sier han er usikker på om det var den utfordrende oppladningen som var grunnen til de svake prestasjonene, men erkjenner samtidig at han syntes spillerne virket mer på hugget tidligere i uken.

– Tidligere i uken fikk jeg inntrykk av at spillerne virket skarpe og livlige. Det inntrykket hadde jeg ikke i dag, sa Hodgson etter kampslutt onsdag.

– Jeg vet ikke om det har med den ekstra natten å gjøre, den våte banen eller hva det var. Noen ganger får man det ikke til å stemme, forklarer Hodgson.

Tidligere landslagsstopper og nåværende Manchester United-spiller Rio Ferdinand er i hvert fall sikker i sin sak. Han tror ikke sovepillene ødela for engelskmennene mot Polen dagen derpå.

– Hvorfor alt oppstyret rundt koffein- og sovepiller? Spillere har i årevis brukt dette før og etter kamper uten noe oppstyr, skrev Ferdinand på Twitter torsdag morgen.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Ohi-dobbel mot gamleklubben

  De tidligere Stabæk-spillerne Ola Brynhildsen og Ohi Omoijuanfo senket Stabæk på Nadderud da Molde vant 3-0 lørdag i Eliteserien. Molde leder nå serien.

  1-0 kom etter 17 minutter, etter at Omoijuanfo spilte ut venstre til Brynhildsen, som slo inn. Ivan Mesik klarte på klønete vis å klarere ballen i eget mål.

  Og fire minutter ut i den andre omgangen var rollene snudd. Brynhildsen spilte Ohi alene med Marcus Sandberg i Stabæk-målet, og Eliteserie-toppscoreren var iskald da han satte inn sitt 23. mål for sesongen.

  Seks minutter før slutt fastsatte spissen resultatet til 3-0. Storseieren kom til tross for at Molde spilte med en mann mindre i 55 minutter etter at Birk Risa fikk sitt andre gule etter 35 minutter. I tillegg bommet Omoijuanfo på straffe etter 66 minutter.

  – Det er en solid, solid seier, og det viser karakteren til gutta her, sa Omoijuanfo til NRK etter seieren.

  Seieren gjør at Molde nå leder Eliteserien på bedre målforskjell enn Bodø/Glimt. Serieledelsen får Molde låne i minst ett døgn. Dersom Glimt tar poeng borte mot Strømsgodset søndag, er Kjetil Knutsen og co. serieledere igjen.

  Eliteserien fotball 2021 Stabæk - Molde
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Haaland kan være ute resten året

  Erling Braut Haaland kan kanskje ha spilt sin siste kamp i 2021. Til VG sier landslagslege Ola Sand at alt før kampen mot Bayern Munchen 4. desember vil være en bonus.

  – Jeg tror selv det er en skade som tar mer enn fire uker, men det er for tidlig å si noe eksakt, sier Sand til VG.

  Etter kampen mot serierivalen 4. desember er det to uker igjen med seriespill i Tyskland før det er vinterpause. Da starter ikke serien før ut på nyåret.

  Skaden gjør at Haaland mister landskampene mot Latvia og Nederland, og det får den nederlandske fansen til å trekke på smilebåndet.

  EBH
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund må greie seg uten Erling Braut Haaland de neste ukene, men savnet var ikke prekært i 3-1-kampen borte mot Arminia Bielefeld i tysk Bundesliga.

  Emre Can banet vei for seieren med en straffescoring etter en halvtime. Deretter doblet stopperveteranen Mats Hummels på volley like før pause, mens Jude Bellingham senere fintet bort tre forsvarere og lobbet inn dagens tredje nettkjenning.

  I sluttminuttene sprakk Dortmund-nullen. Arminia Bielefeld reduserte ved Fabian Klos fra krittmerket.

  Etter ni runder ligger Dortmund ett poeng bak tabelltopp Bayern München, som igjen vant overlegent med 4-0 hjemme mot Hoffenheim. Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting og Kingsley Coman scoret målene.

  Dortmund
  Foto: Sascha Schuermann / AFP
 • Blytung dag for Strandberg

  Stefan Strandberg har nok hatt bedre dager på jobben. Lørdag lagde han straffe og scoret selvmål da Salernitana tapte 2-4 for Empoli.

  Det ble en marerittåpning for Strandberg og co. Allerede etter to minutter tok Empoli ledelsen etter scoring av Andrea Pinamonti, før Patrick Cutrone satte inn 2-0 etter elleve minutter.

  Og to minutter senere sto det 3-0 til gjestene etter at Strandberg hadde scoret selvmål. Vondt ble til verre for nordmannen på overtid av den første omgangen da han lagde straffe. Pinamonti var sikker og økte til 4-0.

  Hjemmelaget pyntet på resultatet i den andre omgangen, men det ble til slutt tap 2-4.

  Salernitana ligger stadig sist i Serie A. Etter ni kamper har Strandberg og co. fire poeng etter en seier, en uavgjort og sju tap.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England