NRK Meny
Normal

- Viktig å ha Sigurd tilbake

Veteranen sikret Tromøs-seier mot Vålerenga.

Sigurd Rushfeldt og Lars Iver Strand
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Tromsø - Vålerenga 2-0

Sigurd Rushfeldt trygget nervene i Tromsø med sin sene scoring som sørget for 2-0 seier over Vålerenga mandag.

Tromsø - VIF spark for spark

Tabell eliteserien


Dermed tok Per-Mathias Høgmos menn sin tredje hjemmeseier for sesongen, og skaffet seg en luke på fire poeng ned til ned til
kvalifiseringsplassen.

- Første omgang var bortimot årsbeste, det var glimrende angrepsfotball, vi skaper mange store sjanser og bør score 2-0. I andre omgang slipper vi Vålerenga inn igjen i kampen og er heldige som ikke får mål imot, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til NRK.

Sigurd Rushfeldt har slitt med skade helt siden den fjerde serierunden og har ikke scoret på lenge, nå er Høgmo glad han er tilbake.

- Det er viktig å ha Sigurd tilbake både fordi han scorer mål selv, men også fordi han binder opp motstandere.

Video: Se intervjuet med Per-Mathias Høgmo HER!

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video nsps_upload_2009_7_13_22_11_10_712.jpg

Presset for utligning


Det var ingenting å si på at Knarvik ga hjemmelaget ledelsen etter 34 minutters spill. Distanseskuddet fra hordalendingen gikk inn høyt i målet bak Øyvind Bolthof. Skuddet var imidlertid ikke bedre plassert enn at Vålerengas annenmålvakt kunne avverget.

Vålerenga presset på for utligning i nesten hele annen omgang, men maktet ikke å presse ballen over målstreken til tross for flere store sjanser.

Nærmest var Erik Hagen som skøyt ballen forbi Sead Ramovic i TIL-målet, men Tromsø-forsvaret klarerte ballen unna på streken. Også Amin Nouri og Mohammed Abdellaoue hadde store sjanser, men maktet ikke å presse ballen over målstreken.

Avgjorde med hodet


Da fem minutter gjensto fikk vertene to hjørnespark som ble meget farlige. Sigurd Rushfeldt raget høyest på begge de presise hjørnesparkene fra spisskollega Morten Moldskred. Den første headingen fra Rushfeldt ble reddet på streken. På den påfølgende corneren hadde finnmarkingen ingen problemer med å vinne duellen mot innbytter Juan Fuenmayor, og punkterte kampen med sitt sjette mål for sesongen.

- Vi har en omgang hver, men Tromsø er litt skarpere enn oss inne i boksen. Vi har litt marginer mot oss for tida, det kunne fort blitt uavgjort, sier Vålerenga-trener Martin Andresen.

Video: Se intervjuet med Martin Andresen HER!

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_7_13_22_12_26_714.jpg

Leddbeinet ut av ledd

I andre omgang landet VIF-kaptein André Muri feil etter en duell og slo det ene leggbeinet ut av ledd. Det er foreløpig uvisst hvor lenge han blir ute.

Video: Se intervjuet med André Muri HER!

Video nsps_upload_2009_7_13_21_58_15_710.jpg

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.