Hopp til innhold

- Vi fortjener å være her

Raymond Domenech mener Frankrike fortjener plassen i VM, til tross for Thierry Henrys kontroversielle hands mot Irland.

Raymond Domenech

Raymond Domenech og Frankrike åpner VM i dag mot Uruguay. Veien dit har imidlertid vært kronglete.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

I kveld møter Frankrike Uruguay til den andre kampen i gruppe-A, men veien dit var omdiskutert.

Følg kampen fra kl 20.30: Uruguay - Frankrike

Thierry Henry

Her er handsen som sendte Frankrike til VM.

Foto: Scanpix/AFP

I den andre play off-kampen mot Irland lå Frankrike under 1-0 og var på full fart ut av VM-kvalifiseringen. Så dempet Thierry Henry ballen med hånda og sentret til William Gallas som scoret, og Frankrike var i VM.

Målet provoserte en hel fotballverden og NRKs Arne Scheie lå våken om natta i irritasjon over situasjonen.

Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech derimot lar seg ikke affisere.

- Vi endte på andreplass i vår gruppe, vi vant play off-kampen, det samme gjorde andre lag. Det er 32 lag i VM og alle har fortjent å være her. Sånn er fotballen, sier han.

Les: Dette er ekspertenes VM-favoritter

Les: Bli med i Tippekongen

Kontroversiell trener

Raymond Domenech er etterhvert blir svært kontroversiell i Frankrike. Etter EM-fadesen for to år siden, har det ikke manglet på kritikk. Foran VM valgte han å vrake store stjerner som Patrick Vieira og Karim Benzema.

Også under forberedelsene i Sør-Afrika har valgene til landslagstreneren skapt diskusjon. Barcelonas Thierry Henry er satt ut av laget og Nicolas Anelka blir ensom spiss. William Gallas ble vraket som kaptein til fordel for Patrice Evra og stemningen i den franske troppen er på kokepunktet.

Gallas ble rasende over vrakingen og har nektet og prate med pressen, mens flere spillere skal være frustrerte over valgene til landslagssjefen.

Frankrike har heller ikke overbevist i oppkjøringskampene og det meldes om at flere av spillerne skal ha nektet å spille ballen til hverandre.

Domenech selv har uttalt at han kun prater med pressen fordi han må, men han bryr seg uansett ikke om kritkken som blir rettet mot laget.

- Jeg er svært komfortabel med kritikk. Hadde jeg tatt meg nær av det, ville jeg ha tatt selvmord for lengst, sier Domenech, ifølge Daily Telegraph.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Vålerenga-spiss klar for HamKam

  Angriper Henrik Udahl (25) går fra Vålerenga til HamKam. Udahl har signert en fireårskontrakt med eliteserielaget.

  Det melder Vålerenga på sine nettsider.

  – Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i, trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Dag-Eilev Fagermo.

  Udahl endte med 54 kamper og 14 mål for Oslo-klubben.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Kristiansund (3-0)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Den norske landslagsspilleren Tuva Hansen klar for Bayern München

  Tuva Hansen forlater Brann og er klar for den tyske fotballstormakten Bayern München. Der gjenforenes hun med tidligere Brann-trener Alexander Straus.

  Det opplyser Bayern München på Twitter.

  – Jeg føler jeg har ventet til et passende tidspunkt og at jeg ikke måtte på liv og død til utlandet for enhver pris. Jeg ventet på tilbud fra en toppklubb. Jeg føler det er min tur til å gå videre, sier Hansen til NRK.

  Hansen har vært kaptein for Brann i suksessårene klubben har vært gjennom. De står med to strake seriegull og vant også NM i år. De greide akkurat ikke ta seg til mesterligaen da de tapte siste kvalifiseringsrunde.

  Hun innrømmer at det blir tøft å forlate de norske seriemesterne.

  – Det kommer til å bli helt forferdelig. Den gjengen, klubben og alt har betydd alt for meg. Så det blir veldig, veldig trist, sier Hansen.

  Dette skjer til tross for at hun signerte nylig en kontraktsforlengelse.

  – Tispunktet er vel kanskje ikke det beste, siden jeg signert i september. Det var ikke helt etter planen, men veldig kjekt likevel, sier den ferske Bayern-spilleren.

  25-åringen står med 23 landskamper siden debuten i 2017. Hun har fått sitt definitive gjennombrudd i Sandviken og nå Brann.

  Hansen blir fullverdig medlem av laget først 1. januar når overgangsvinduet åpner.

  Tuva Hansen
  Foto: Linnea Skare Oskarsen / NRK
 • Argentina sikret avansement tross Messis straffebom

  Lionel Messi pustet nok lettet ut da han og lagkameratene sikret en 2-0-seier mot Polen i siste kamp i gruppespillet.

  For den argentinske magikeren fikk muligheten fra straffemerket etter å ha fått et ublidt møte med hanskene til Polen-keeper Szczesny.

  Messis straffespark var hardt mot høyre, men den polske keeperen leverte en mesterlig redning.

  – Jeg er sint etter å ha bommet på straffesparket, men laget ble sterkere etter feilen min. Vi visste at etter første målet gikk inn, ville kampbildet forandres, sier Messi etter kampen.

  Likevel skulle hans lagkamerater sikre seieren, først ved scoring av Alexis Mac Allister og deretter Julian Alvarez.

  Messi og Argentina fortsatte å storspille, og deres store stjerne burde ha satt 3-0 da han fikk sjansen fra drømmeposisjon.

  Polen måtte på sin side virkelig bite negler, for de var avhengig av hva som skjedde mellom Saudi-Arabia og Mexico.

  Polen og Mexico var nemlig helt likt på poeng og målforskjell. Dermed var det fair play og antall gule kort som skulle avgjøre lagenes skjebne, med mindre flere mål ble scoret.

  Og helt på tampen satte Saudi-Arabia 1-2, og dermed gikk til slutt polakkene videre etter et vanvittig nervedrama.

  Polen møter Frankrike i åttedelsfinalen, mens Argentina møter Australia.

 • LSK sier nei til LSK kvinner

  Med overveldende flertall avslo medlemmene av Lillestrøm Sportsklubb å innlemme LSK Kvinner inn i klubben. Avstemningen skjedde under LSKs ekstraordinære årsmøte onsdag kveld.

  151 stemte imot, mens bare sju personer stemte for av de 158 stemmeberettigede under årsmøtet på Åråsen, skriver VG. (NTB)

  NM i fotball 2021, semifinale: LSK Kvinner - Sandviken
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • LSK forlenger med Bakke og Myhre

  Trener Geir Bakke og hans assistent Petter Myhre har skrevet under på nye avtaler med Lillestrøm. De er bundet til klubben ut 2027.

  Det opplyser de gulkledde på sine nettsider onsdag.

  – Det føles veldig naturlig ut for klubben i forhold til den reisen vi har hatt. Geir og Petter har vært med å bygge A-laget og klubb. Det er ikke noe tvil om at vi mener at vi har de beste trenerne LSK kan ha, sier sportssjef Simon Mesfin.

  Duoen ledet LSK til kamp om en pallplass i årets sesong, men laget falt litt fra i slutten og endte på den sure fjerdeplassen. Likevel var det ikke tvil om at de ønsket å forlenge.

  – Det er fotball som har vært livet mitt. Det er der jeg har tatt utdanningen min som trener, og jeg følte hvis jeg ikke hadde benyttet denne muligheten nå, så hadde jeg ikke kommet tilbake til trener-yrket igjen, forteller Myhre.

  Han har kombinert trenerjobben med en jobb som ekspert i TV 2. Han gir seg med sistnevnte nå som mediehuset tar over rettighetene til Eliteserien.

  Petter Myhre og Geir Bakke
  Foto: Terje Pedersen / NTB
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League