- Vi fortjener å være her

Raymond Domenech mener Frankrike fortjener plassen i VM, til tross for Thierry Henrys kontroversielle hands mot Irland.

Raymond Domenech

Raymond Domenech og Frankrike åpner VM i dag mot Uruguay. Veien dit har imidlertid vært kronglete.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

I kveld møter Frankrike Uruguay til den andre kampen i gruppe-A, men veien dit var omdiskutert.

Følg kampen fra kl 20.30: Uruguay - Frankrike

Thierry Henry

Her er handsen som sendte Frankrike til VM.

Foto: Scanpix/AFP

I den andre play off-kampen mot Irland lå Frankrike under 1-0 og var på full fart ut av VM-kvalifiseringen. Så dempet Thierry Henry ballen med hånda og sentret til William Gallas som scoret, og Frankrike var i VM.

Målet provoserte en hel fotballverden og NRKs Arne Scheie lå våken om natta i irritasjon over situasjonen.

Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech derimot lar seg ikke affisere.

- Vi endte på andreplass i vår gruppe, vi vant play off-kampen, det samme gjorde andre lag. Det er 32 lag i VM og alle har fortjent å være her. Sånn er fotballen, sier han.

Les: Dette er ekspertenes VM-favoritter

Les: Bli med i Tippekongen

Kontroversiell trener

Raymond Domenech er etterhvert blir svært kontroversiell i Frankrike. Etter EM-fadesen for to år siden, har det ikke manglet på kritikk. Foran VM valgte han å vrake store stjerner som Patrick Vieira og Karim Benzema.

Også under forberedelsene i Sør-Afrika har valgene til landslagstreneren skapt diskusjon. Barcelonas Thierry Henry er satt ut av laget og Nicolas Anelka blir ensom spiss. William Gallas ble vraket som kaptein til fordel for Patrice Evra og stemningen i den franske troppen er på kokepunktet.

Gallas ble rasende over vrakingen og har nektet og prate med pressen, mens flere spillere skal være frustrerte over valgene til landslagssjefen.

Frankrike har heller ikke overbevist i oppkjøringskampene og det meldes om at flere av spillerne skal ha nektet å spille ballen til hverandre.

Domenech selv har uttalt at han kun prater med pressen fordi han må, men han bryr seg uansett ikke om kritkken som blir rettet mot laget.

- Jeg er svært komfortabel med kritikk. Hadde jeg tatt meg nær av det, ville jeg ha tatt selvmord for lengst, sier Domenech, ifølge Daily Telegraph.

Fotball

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Zlatan med frispark-scoring

  Zlatan Ibrahimovic er i ferd med å finne formen igjen etter sine langvarige skadeproblemer. Han scoret direkte på frispark da Milan vant 3-0 over Genoa.

  Før det var spilt ti minutter av onsdagens bortekamp fikk den 40-årige svensken ta frispark fra 25 meter. Milan stilte opp flere spillere foran muren, og mens han var i tilløpet løp de til siden i håp om å lage et hull han kunne skyte i.

  Zlatan skrudde i stedet ballen på den andre siden av muren og så den forsvinne inn i hjørnet utenfor keeper Salvatore Sirigus rekkevidde.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • «Moi» tilbake for Southampton

  Mohamed Elyounoussi fikk spille det siste kvarteret da hans Southampton spilte 2-2 mot Leicester i Premier League onsdag kveld.

  Elyounoussi hadde vært på banen i ti kamper på rad for Southampton før han gikk glipp av møtet med Liverpool på bortebane sist runde.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic