Hopp til innhold

- Vi fortjener å være her

Raymond Domenech mener Frankrike fortjener plassen i VM, til tross for Thierry Henrys kontroversielle hands mot Irland.

Raymond Domenech

Raymond Domenech og Frankrike åpner VM i dag mot Uruguay. Veien dit har imidlertid vært kronglete.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

I kveld møter Frankrike Uruguay til den andre kampen i gruppe-A, men veien dit var omdiskutert.

Følg kampen fra kl 20.30: Uruguay - Frankrike

Thierry Henry

Her er handsen som sendte Frankrike til VM.

Foto: Scanpix/AFP

I den andre play off-kampen mot Irland lå Frankrike under 1-0 og var på full fart ut av VM-kvalifiseringen. Så dempet Thierry Henry ballen med hånda og sentret til William Gallas som scoret, og Frankrike var i VM.

Målet provoserte en hel fotballverden og NRKs Arne Scheie lå våken om natta i irritasjon over situasjonen.

Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech derimot lar seg ikke affisere.

- Vi endte på andreplass i vår gruppe, vi vant play off-kampen, det samme gjorde andre lag. Det er 32 lag i VM og alle har fortjent å være her. Sånn er fotballen, sier han.

Les: Dette er ekspertenes VM-favoritter

Les: Bli med i Tippekongen

Kontroversiell trener

Raymond Domenech er etterhvert blir svært kontroversiell i Frankrike. Etter EM-fadesen for to år siden, har det ikke manglet på kritikk. Foran VM valgte han å vrake store stjerner som Patrick Vieira og Karim Benzema.

Også under forberedelsene i Sør-Afrika har valgene til landslagstreneren skapt diskusjon. Barcelonas Thierry Henry er satt ut av laget og Nicolas Anelka blir ensom spiss. William Gallas ble vraket som kaptein til fordel for Patrice Evra og stemningen i den franske troppen er på kokepunktet.

Gallas ble rasende over vrakingen og har nektet og prate med pressen, mens flere spillere skal være frustrerte over valgene til landslagssjefen.

Frankrike har heller ikke overbevist i oppkjøringskampene og det meldes om at flere av spillerne skal ha nektet å spille ballen til hverandre.

Domenech selv har uttalt at han kun prater med pressen fordi han må, men han bryr seg uansett ikke om kritkken som blir rettet mot laget.

- Jeg er svært komfortabel med kritikk. Hadde jeg tatt meg nær av det, ville jeg ha tatt selvmord for lengst, sier Domenech, ifølge Daily Telegraph.

Fotball

 • Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss

  Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk.

  På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start.

  Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start.

  I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri.

  Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.

  Start-trener Azar Karadas etter 1.-divisjonskampen mot Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

  Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben.

  Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. Klubben skriver at de kom til avgjørelsen etter gjensidig enighet med Pochettino.

  Argentineren takker for at han fikk mulighet til å bli en del av klubbens historie.

  – Klubben er nå i en god posisjon for å fortsette å ta steg i Premier League og Europa i årene som kommer, sier Pochettino.

  52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varte ut juni 2025.

  Nå skal i stedet Chelsea få på plass en ny manager, og klubben skriver at de ikke vil komme med ytterliggere kommentarer før det har skjedd.

  Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette