NRK Meny
Normal

- Klar for Heerenveen

Trond Sollied skal ha fått seg ny arbeidsgiver.

Trond Sollied
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Nederlandske medier melder at Trond Sollied er klar som trener for Heerenveen.

Det er avisen Leeuwarder Courant som melder dette i dag. Klubbdirektør Yme Kuiper vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Følger Sollied?

Sollied skal ha fått igjennom kravet om at hans faste assistent, Chris van Puyvelde, skal følge ham til den nederlandske klubben.

Sollied skal lenge ha vært i forhandlinger med laget fra skøytebyen, og ved to anledninger skal han ha blitt observert på lagets kamper.

Heerenveens nåværende trener, Gertjan Verbeek, har ikke fått forlenget kontrakten sin som løper ut til sommeren, samtidlig som Sollied kan forlate Gent.

To nordmenn spiller i Heerenveen, Christian Grindheim og Andre Hanssen.

Klubben fra den nederlandske skøytebyen er på trenerjakt, etter at styret ikke har villet gi fornyet tillit til den sittende treneren Gertjan Verbeek.

- Kommenterer ikke

Han avslutter sin trenerkarriere i klubben til sommeren, akkurat når Trond Sollied kan forlate belgiske Gent.

Klubben vil ikke bekrefte ryktene, men NRK vet at Sollied er - og hele tiden har vært - klubbens førstevalg som ny hovedtrener.

- Vi kommenterer ikke rykter eller spekulasjoner. Når vi har treneren på plass, sender vi ut en pressemelding, er det eneste Tina M. Lagewel, presseansvarlig i Heerenveen, har villet si til nrksport.no.

Besøkte klubben

I begynnelsen av februar var Sollied på tribunen da FC Heerenveen spilte borte mot PSV Eindhoven. Uka etter var han på besøk i Friesland, der han så på klubbens fasiliteter. Etter det NRK vet har partene vært i forhandlinger siden , og det skal kun være de personlige betingelsene som gjenstår å få på plass.

To nordmenn

Klubben har solid økonomi etter blant annet salget av fjorårets mestscorende spiss i Europa, Afonso Alves. Inntektene fra spillersalg skal det siste året være oppe i 300 millioner kroner.

Tidligere i år ble Christian Grindheim klar for klubben, og ble med det andre nordmann i spillerstallen. Andrè Hanssen gikk til FCH fra Bodø/Glimt for fire år siden.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.