- Det blir mye gutteprat

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det blåser en kraftig 90-tallsvind over Strømsgodset. Der bøtter tenåringene inn scoringer – og setter sitt preg på garderobemiljøet.

Marcus Pedersen

Marcus Pedersen scoret 10 seriemål for Strømsgodset i fjor. I år er målet å score enda flere.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

- Det blir mye gutteprat i garderoben, men vi må prøve å få med de gamle også, sier Marcus Pedersen (19) og ler.

«De gamle» er ifølge Pedersen først og fremst Glenn Andersen, forsvarsspilleren som nylig fylte 30, og som sitter ved siden av Pedersen når han snakker med NRK.

- Han vil liksom ikke innrømme at han prøver å være ung, men han prøver jo, sier Pedersen.

Tabellen øverst viser hvor mange mål tenåringene har scoret så langt i årets eliteserie. (Trykk på firkantene for å se de forskjellige målene)

Der troner Strømsgodset overlegent på topp. Marcus Pedersen har scoret fire ganger, det samme har Jo Inge Berget, mens Lars Sætra har scoret én gang.

I tillegg til målscorerne, er det en rekke unge spillere i troppen som setter sitt preg på Strømsgodset - både på og utenfor banen. Når Strømsgodset tar imot Vålerenga lørdag ettermiddag, er det sannsynlig at så mange som åtte-ni av spillere vil være under 23 år.

Følg kampen spark for spark her!

Hva mener du om talentarbeidet i norsk fotball? Diskutér nederst i saken!

Ronny Deila

Godset-trener Ronny Deila mener trang økonomi er en av grunnene til at Marcus Pedersen har fått sjansen såpass mye.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Superreserven

Marcus Pedersen var ifølge trener Ronny Deila opprinnelig tiltenkt en slags reserverolle for en mer rutinert spiller da han ble hentet fra HamKam før 2009-sesongen.

Mangel på penger gjorde imidlertid at klubben aldri fikk hentet inn det mer rutinerte alternativet. Dermed ble klubben «tvunget» til å bruke Pedersen. Det resulterte i ti scoringer fra den da 18 gamle spilleren forrige sesong.

- Så god som Marcus har vært, så tror jeg ikke den mer rutinerte spilleren ville holdt på sikt i forhold til Marcus, sier Deila i dag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Har du tips til nyhetssaker tilknyttet talentarbeidet i norsk fotball? Kontakt NRKs reporter

At Strømsgodset topper statistikken over antall mål scoret av tenåringer, tror ikke Deila er tilfeldig.

- Det som er gøy, er at vi har utviklet offensive spillere. Vi er opptatt av å utvikle ferdigheter og å gi dem en trygghet i at de får lov til å feile og være kreative på banen, sier han.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Vag proffdrøm

Strømsgodset sliter for tiden med røde tall, og nylig fortalte daglig leder Erik Espeseth til Drammens Tidende at klubben innser at de kan komme til å måtte selge spillere i tiden som kommer.

Marcus Pedersen hevder det er lite snakk om proffdrøm og om å komme seg bort fra klubben. Slik situasjonen er for øyeblikket, er han fornøyd så lenge han får bli.

- Jeg føler ikke det er slik i denne gruppa at alle vil bort. Vi er fokusert på det vi holder på med i år. Det hadde vært moro med medalje, og hvis vi fortsetter som vi har begynt så havner vi høyt oppe, sier Pedersen.

Fotballnyheter