Hopp til innhold

Foss rett bak pallen i Giro-tempo

Den italienske Ineos-rytteren Filippo Ganna tråkket inn til en meget imponerende seier på den individuelle tempoetappen i Giro d’Italia lørdag.

27-åringen vant med nesten halvminuttet ned til sammenlagtleder Tadej Pogacar, mens det skilte ytterligere 38 sekunder til tredjemann Thymen Arensmann.

Tobias Foss imponerte også på de italienske veiene lørdag. Nordmannen klokket inn til 36.28 på den 31,2 kilometer lange tempoen, og 26-åringen fra Vingrom kunne dermed sette seg i lederstolen.

Der fikk han sitte fram til lagkamerat Ganna tok over ledelsen. Til slutt endte det med 8.-plass for Foss, som kun hadde 19 sekunder opp til pallen.

Tobias Foss under sykkel-NM i 2021.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sportsnyheter

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

ukraina-soldater-starlink

Soldatane hyllar Ukraina-stjernene – følger EM med denne

Kontrasten er stor frå slagmarka i Ukraina til fullsette fotballarenaer i Tyskland. Likevel kjempar både det ukrainske landslaget og soldatane på heimebane for éin ting: Ukrainsk siger.

Kieran Trippier får i seg ekstra med drikke under et lite avbrekk i kampen mot Serbia.

Her blir Englands mystiske EM-våpen avslørt

Engelske landslagsspelarar har tatt i bruk ein «magisk drikk», som skal hjelpe mot kramper. Norsk ernæringsfysiolog meiner den har noko føre seg.

Siste nytt

 • Formel 1-topp raser mot sabotasje-e-post fra «galning»: – Få dere en psykolog

  Mercedes-teamsjef Toto Wolff bekreftet fredag at politiet etterforsker en e-post med påstander om at laget hans har sabotert bilen til Ferrari-klare Lewis Hamilton.

  En synlig sint Wolff brukte sterke ord da han snakket med journalister i Barcelona om den oppsiktsvekkende saken.

  Østerrikeren avviser blankt innholdet i den aktuelle e-posten og at den skal ha blitt sendt fra et medlem av Mercedes-teamet.

  Sentrale figurer i Formel 1-miljøet samt Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) skal ha mottatt korrespondansen.

  – Den kom ikke fra et medlem av teamet. E-posten er opprørende, det er noen som snakker om døden. Vi har anmodet alle mulige krefter om å se nærmere på dette, alt fra politiet til å undersøke IP-adressen, sa Mercedes-sjefen.

  Deretter fortsatte Wolff den svært kraftige ordbruken.

  – Disse galningene, alle de gale menneskene der ute – få dere en psykolog, sa østerrikeren.

  (NTB)

  UhT-1KDnyjw
  Foto: AP
 • Toppidrettssjefen om ny måling med dårlig vannkvalitet i Seinen: – Følger situasjonen nøye

  Elven Seinen i Paris hadde søndag for høye verdier av blant annet E. coli-bakterier til at OL-konkurranser kunne ha blitt avholdt. Toppidrettssjefen er tett på situasjonen.

  Myndighetene i den franske hovedstaden presenterte fredag resultatene av en fersk analyse av vannkvaliteten i elven som skal benyttes til havsvømming og triatlon under sommerens OL.

  Prøvene som lå til grunn ble tatt sist søndag. De viste at vannet er for urent til at det kunne vært gjennomført OL-øvelser der nå.

  Det franske nyhetsbyrået AFP skriver at resultatene viser at konsentrasjonen av E. coli-bakterier var høyere enn de anbefalte grenseverdiene på fire ulike steder i elven praktisk talt gjennom hele forrige uke.

  På spørsmål fra NTB om de seneste prøvene av Seinen-vannet skaper bekymring, svarer toppidrettssjef Tore Øvrebø:

  – Vi følger situasjonen nøye og holder oss oppdatert om situasjonen. Vi er trygge på at arrangørene og myndighetene håndterer denne utfordringen på best mulig måte, da det er betydelige interesser i å få gjennomført en god og trygg konkurranse.

  (NTB)

  nB2KCWSSDUE
  Foto: AP
 • Ukraina med sårt trengte poeng

  Etter en kalddusj for Ukraina med 0-3 tap mot Romania i første kamp, var det et ukrainsk lag som jaktet tre poeng mot Slovakia.

  Slovakia åpnet kampen klart best og fikk til slutt betalt for strevet. Ute til venstre slo Haraslín inn på halvspretten. På bakre stolpe fikk Schranz en enkel oppgave med å heade inn kampens første scoring fra kloss hold, da Zintsjenko ble stående og se på ball.

  Slovakia gikk med det inn til pause med en fortjent ledelse, selv om Ukraina hevet seg det siste kvarteret.

  I andre omgang fortsatte Ukraina tempoet fra siste del av andre omgang.

  Etter 54. minutter fikk de lønn for strevet da Sjaparenko bredsidet inn utligningen etter herlig ukrainsk angrepsfotball. Slovakia mistet ballen midt på Ukrainas halvdel og derfra og ut fikk vi servert et mønsterangrep av de gulkledde. Zintsjenko spilles fri ute til venstre, og Arsenal-backen hadde full oversikt idet han slo inn. Sjaparenko fikk helt upresset på 9-10 meter en enkel oppgave med å score Ukrainas første mål i dette europamesterskapet.

  Kampen bølget så frem og tilbake med et noe høyere trykk fra Ukraina.

  Ti minutter før full tid sitter det for Ukraina. Sjaparenko chippet ballen i bakrom mot Jaremtsjuk som timet løpet sitt perfekt inn bak det slovakiske forsvaret. Pasningen så umiddelbart ut til å være litt for lang for spissen, men han klarte på mesterlig vis å på en tå på ballen med sitt første touch, før han med touch nummer to lurer ballen forbi en utrusende Dúbravka.

  – Aldeles glimrende. Hele Ukraina jubler for fotballandslaget, utbryter NRK-kommentator Olav Traaen.

  I kampen siste minutter presset Slovakia på for utligning, men uten hell.

  Med det kunne Ukraina ta med seg 3 verdifulle poeng videre i gruppespillet.

  De to andre lagene i gruppen, Belgia og Romania, spiller i morgen kveld.

  Høydepunkter fra kampen Slovakia - Tyskland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal