Hopp til innhold

Fortvilte etter «skandaleavgjørelser» – Glimt reddet ett poeng på overtid

Dommerteamet kom i hovedfokus da Bodø/Glimt gikk på et nytt poengtap i rivaloppgjøret mot Tromsø. Joel Mvuka reddet ett poeng for hjemmelaget på fotballens festdag.

Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Tromsø

FORTVILTE: Tromsøs Eric Kitolano skjønte lite da målet hans ble avblåst for offside.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Ikke bare én, men to ganger bommet dommerteamet, ledet av Kristoffer Hagenes, på offside-annulleringer av mål til begge lag.

Det er litt synd. Vi får en annullering som jeg skjønner lite av. Det er forferdelig dårlig dømming, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampen, som endte 1-1.

Discoverys kommentator kalte situasjonene for «skandaleavgjørelser».

– Å bomme på én slik avgjørelse er jo katastrofe. Å bomme på to slike avgjørelser er utilgivelig, skrev TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Etter oppgjøret la dommer Hagenes seg flat og innrømmet at de gjorde feil ved begge anledninger.

– Vi bommer på to situasjoner, og det er vi sammen om. Vi er et team, og tar vare på ham (linjedommeren). Men det er hårfint, det er fotball og vi prøver å gjøre vårt beste hver kamp, sa dommeren til NRK.

– Det går fort for oss, og her skulle vi ønske vi holdt flagget nede på begge situasjonene, fortsatte han.

Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Tromsø

JUBLET: Joel Mvuka var iskald foran mål da han satte inn 1-1 for Glimt.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Vi ble snytt

Det var først Tromsø som skulle få et mål feilaktig annullert i den første omgangen, skal man tro TV-bildene. Eric Kitolano satte ballen kontant i mål, men linjedommeren var raskt oppe med flagget. På reprisen kunne man se at Glimt-back Alfons Sampsted var godt bak Kitolano da han mottok ballen.

Man ser på bildene at det ikke er offside. Vi blir snytt for et mål der, sa Kitolano til Discovery i pausen.

– Jeg har akkurat sett TV-bildene, og det som er med disse situasjonene er at det første som ble annullert er det en stuss. Den er nok hårfin, og skulle ikke blitt annullert, sa dommer Hagenes etter å ha sett situasjonene i reprise.

Etter pause var det Glimt som skulle få smake på samme medisin. Hugo Vetlesen trodde han hadde utlignet for hjemmelaget drøyt ti minutter etter pause, men gleden skulle bli kortvarig.

Også denne gangen var linjedommer raskt oppe med flagget, og målet ble avblåst for offside. Avgjørelsen så svært tvilsom ut. På reprisen så man Vetlesen stå tydelig onside-plassert da han satte ballen i mål.

– Det er mer enn en halvmeter på riktig side og den skulle blitt godkjent. Vi har virkelig ikke lyst til å komme fokus, men så har vi bommet på en situasjon til hvert lag, og det er vi ikke fornøyd med, forklarte Hagenes.

Reddet ett poeng

Annulleringen skulle heldigvis ikke bli helt skjebnesvangert for Glimt. Joel Mvuka reddet ett poeng for Glimt på tampen, da han utlignet på overtid. Det var hans første mål i Eliteserien.

Deilig følelse å komme innpå og score. Det betyr ganske mye, sa 19-åringen til NRK.

Det var Niklas Vesterlund som sto for Tromsøs mål like etter pause da bortelaget rullet opp et fint angrep.

Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Tromsø

FEIRET: Niklas Vesterlund jublet sammen med de fremmøtte Tromsø-supporterne etter sin scoring.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Vi kriger mye og viser at vi har lyst til å holde Glimt unna målet. Jeg synes at vi lykkes med det lenge. Akkurat nå er det veldig tungt, sa Vesterlund til Discovery etter kampen.

Aspmyra har de siste årene vært et fort for Bodø/Glimt, som nesten ikke har avgitt poeng på eget gress. Slik har det ikke vært i år. Tross redningsmålet på overtid, gjør poengtapet at Bodø/Glimt fortsatt «bare» står med én seier på eget gress i Eliteserien denne sesongen.

Sportsnyheter

Haaland

Haaland svarer kritikerne etter seriegullet: – Jo mer hatere, desto bedre er du

Erling Braut Haalands Manchester City tok en ny serietittel. Etter kampen tok han et oppgjør med kritikerne og åpnet om skademarerittet midt i sesongen.

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal