Hopp til innhold

Fortsatt risiko for Østberg

Ingvild Flugstad Østberg (30) får fornyet tillit på elitelandslaget i langrenn, selv om hun måtte stå over hele sesongen fordi hun ikke oppfylte kravene til den obligatoriske helseattesten.

– Det går så bra at det aldri har vært tvil om at hun skal få plass på årets lag, sier landslagstrener Ole Morten Iversen på en pressekonferanse tirsdag.

Han opplyser samtidig at helseteamet fortsatt mener Østberg har en skaderisiko. Derfor kommer hun ikke til å delta for fullt i første del av oppkjøringen til OL-sesongen.

– Hvor lang tid det tar, kan ingen svare på. Men jeg tror hun er med på det vi skal gjøre etter sommerferien, at hun er med i OL-troppen og kan kjempe om medaljer der, sier Iversen.

– Jeg er veldig optimistisk om at hun skal komme tilbake til gammelt nivå, sier han.

Ingvild Flugstad Østberg ved Mjøsa hvor foreldrene har hytte. Sparker litt ball og snakker om skaden sin. Foto: Eskil Wie Furunes / NRK
Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Sportsnyheter

Boye Brogeland avdekka juks

Kjenner seg att i Carlsen-dramaet: Slik avslørte spelaren jukset

Ein kan nesten seie at Magnus Carlsen har tatt ein «Boye Brogeland». Bridgespelaren blir kalla sheriff, etter at han sjølv avdekka juks i miljøet.

Siste nytt

 • Matforgifting kan gi Nusa meisterliga-start

  Antonio Nusa (17) blei i førre Champions League-runde tidenes yngste nordmann i turneringa. Tysdag får han truleg sjansen frå start mot Atlético Madrid.

  Årsaka er at Nusas danske lagkamerat Andreas Skov Olsen har slite med ei matforgifting de siste dagane. Han er uaktuell for spel.

  Ifølge den belgiske avisa Het Nieuwsblad inneber det etter alle solemerke at Nusa tar hans plass i startoppstillinga.

  17-åringen fekk sjansen som innbytar mot Porto i førre meisterligakamp. Der trakket han for tilliten ved å hamre inn 4-0-målet i kampens 89. minutt. Med det blei han turneringas nest yngste målscorar nokon gang med sine 17 år, fire månader og 27 dagar.

  Berre Barcelonas Ansu Fati hadde vore yngre med 17 år og 40 dagar, ifølge Gracenote.

  Club Brugge har fått ei kanonstart på Champions League. Laget har vunne de første to kampane mot høvesvis Bayer Leverkusen og Porto.

  Antionio Nusa i mesterligaen.
  Foto: Luis Vieira / AP
 • The Times: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina skal sammen med Spania og Portugal ønske seg arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Det er den velrenommerte britiske avisen The Times som tirsdag melder om framstøtet som er under oppseiling. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal bli et symbol på fotballens kraft med hensyn til å gjenopprette fred og håp.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland skal være over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  UEFA Nations League - Group E - Armenia v Ukraine
  Foto: HAYK BAGHDASARYAN / Reuters
 • Paris med storskjermboikott under Qatar-VM

  Paris har bestemt seg for ikke å vise kamper fra fotball-VM i Qatar på storskjermer med supportersoner på offentlige steder. Flere byer er med i boikotten.

  Årsaken er bekymringen rundt rettighetsbrudd overfor migrantarbeidere og miljøpåvirkningen turneringen i Qatar har.

  – Det er et problem med miljøpåvirkningen, sa viseordfører Pierre Rabadan i Paris til den franske radiostasjonen France Bleu Paris.

  – Forholdene som disse anleggene har blitt bygget under, må også stilles spørsmål ved, la han til.

  Byens fotballklubb Paris Saint-Germain eies av det statlige selskapet Qatar Sports Investments.

  – Vi har et konstruktivt forhold med klubben og dens følge, men det hindrer oss ikke i å si fra når vi er uenige, sa Rabadan.

  Flere franske byer har satt foten ned for å sette opp skjermer som skal vise mesterskapet i Qatar. Blant dem er Bordeaux, Lille, Strasbourg og Reims.

  Miljøaktivister i Frankrike har også støttet å avlyse supportersoner fordi det vil bruke energi som landet har lagret for vinteren. (NTB)

  France World Cup 2022 Boycott
  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste