Tidligere Real Madrid-trener forsvarer doping i fotballen

Fotballprofilen Bernd Schuster mener det ikke er noe i veien for at skadde fotballspillere kan bruke doping.

Schuster

Bernd Schuster ser ingen problemer med at skadde fotballspillere kan bruke doping for å komme tilbake i form. Tyskeren er nå trener i spanske Malaga.

Foto: JON NAZCA / Reuters

– Om en spiller kan komme tilbake i full form to eller tre uker raskere, så er det logisk, sier Schuster om doping til tyske Bild.

Spain Soccer

Schuster som Real Madrid-trener i 2008. Her er Wesley Sneijder skadet.

Foto: Paul White / AP

Den tyske manageren ledet Real Madrid i 2007 og 2008. I juni i år ble han ansatt som manager i Malaga - og nå kommer han med et utsagn som sjokkerer fotball-Europa.

Hjelpe tilbake fra skade

I et intervju med den tyske avisa forsvarer Schuster dopingbruk hvis fotballspillere er skadet.

– Så lenge det skjer i restitusjonsfasen, ser jeg ingen problemer med det, sier Schuster.

Schuster var selv en storspiller og var innom Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid og Bayer Leverkusen som aktiv. Han fikk 21 landskamper for Vest-Tyskland.

– Det handler ikke om at spilleren skal prestere bedre, men at spilleren kommer raskere tilbake i trening og til kamp, sier Schuster.

Fikk ting av legen

Malaga-treneneren mener doping ikke var et tema da han selv var aktiv på 1980- og 90-tallet. Han røper likevel at han fikk medikamenter han ikke vet navnet på.

– Doping var ikke et spørsmål da jeg var aktiv. Det var ikke et tema på den tiden. Vi har alle tatt noe og legene ga oss alltid noe. Vi satte aldri spørsmålstegn ved hva det var fordi det handlet ikke om å prestere 200 prosent på banen, men å unngå småskader eller sykdom, sier 53-åringen.

Schuster erstattet Manuel Pellegrini som ble Manchester City-manager tidligere i sommer. Malaga hadde suksess i mesterligaen forrige sesong i nådde kvartfinalen.

Malaga tapte derimot serieåpningen mot Valencia 0-1 lørdag.

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal