Første NM-gull til Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull da han vant 30 kilometer med skibytte på Steinkjer lørdag.

Video Sundby vinner foran Rønning

Martin Johnsrud Sundby går først i mål på 30 km

Johnsrud Sundby og Eldar Rønning stakk fra resten av feltet allerede etter få kilometer av løpet og skaffet seg raskt et bra forsprang. Duoen holdt følge i 20 kilometer, da stakk Røa-løperen fra og dro fra inn mot mål.

- Jeg er kjempefornøyd. Eldar gjorde mye av jobben på klassisk delen og jeg ville gjerne ha han med på skøytedelen, men jeg merket at han ikke hadde så mye krefter, så da gikk jeg mitt eget løp inn til mål, sa Martin Johnsrud Sundby.

Resultater fra 30 km med skibytte

Ble stiv

Eldar Rønning, som ikke har trent veldig mye skøyting de siste årene, gikk etter forholdene et bra skøyteløp og var 35,5 sekunder bak Johnsrud Sundby i mål. Han skjønte imidlertid at han ikke klarte å henge på vinneren fra Oslo.

- Jeg ble litt stiv de siste fem kilometerne og skjønte at jeg ikke klarte å henge på Martin, sa Eldar Rønning.

Video: Se intervju med Sundby og Rønning

Video Intervju med Sundby og Rønning

Arne Post og Tord Asle Gjerdalen kjempet om tredjeplassen, en duell som Gjerdalen gikk seirende ut av. Han var 1.35 bak vinneren i mål.

Gjerdalen vant denne distansen i NM både i 2010 og 2009, og går etter alle solemerker 30 kilometeren for Norge også i VM.

Tungt for Røthe

En som ikke fikk det til å stemme i dag, var Sjur Røthe. Vossingen er en het kandidat til å komme med i VM-troppen på grunn av sin allsidighet, men bommet i dag.

- Jeg gikk på voks på klassisken. Jeg burde nok ha gått på rubb. Men det er ene og alene min feil ,jeg valgte voks, sier han til NRK.

- Torsdag sa du at du burde ha pallplass for å sikre VM-billetten, hva sier du nå?

- Nei, det gikk jo ikke som jeg hadde ønsket i dag. Men jeg håper de resultatene jeg har fra tidligere i vinter kan være godt nok, sier Røthe.

Les også: Skidrama før start for Røthe torsdag

Han tok igjen noe på skøytedelen og endte til slutt på 18. plass, hele 2,51 bak Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal