Første NM-gull til Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull da han vant 30 kilometer med skibytte på Steinkjer lørdag.

Video Sundby vinner foran Rønning

Martin Johnsrud Sundby går først i mål på 30 km

Johnsrud Sundby og Eldar Rønning stakk fra resten av feltet allerede etter få kilometer av løpet og skaffet seg raskt et bra forsprang. Duoen holdt følge i 20 kilometer, da stakk Røa-løperen fra og dro fra inn mot mål.

- Jeg er kjempefornøyd. Eldar gjorde mye av jobben på klassisk delen og jeg ville gjerne ha han med på skøytedelen, men jeg merket at han ikke hadde så mye krefter, så da gikk jeg mitt eget løp inn til mål, sa Martin Johnsrud Sundby.

Resultater fra 30 km med skibytte

Ble stiv

Eldar Rønning, som ikke har trent veldig mye skøyting de siste årene, gikk etter forholdene et bra skøyteløp og var 35,5 sekunder bak Johnsrud Sundby i mål. Han skjønte imidlertid at han ikke klarte å henge på vinneren fra Oslo.

- Jeg ble litt stiv de siste fem kilometerne og skjønte at jeg ikke klarte å henge på Martin, sa Eldar Rønning.

Video: Se intervju med Sundby og Rønning

Video Intervju med Sundby og Rønning

Arne Post og Tord Asle Gjerdalen kjempet om tredjeplassen, en duell som Gjerdalen gikk seirende ut av. Han var 1.35 bak vinneren i mål.

Gjerdalen vant denne distansen i NM både i 2010 og 2009, og går etter alle solemerker 30 kilometeren for Norge også i VM.

Tungt for Røthe

En som ikke fikk det til å stemme i dag, var Sjur Røthe. Vossingen er en het kandidat til å komme med i VM-troppen på grunn av sin allsidighet, men bommet i dag.

- Jeg gikk på voks på klassisken. Jeg burde nok ha gått på rubb. Men det er ene og alene min feil ,jeg valgte voks, sier han til NRK.

- Torsdag sa du at du burde ha pallplass for å sikre VM-billetten, hva sier du nå?

- Nei, det gikk jo ikke som jeg hadde ønsket i dag. Men jeg håper de resultatene jeg har fra tidligere i vinter kan være godt nok, sier Røthe.

Les også: Skidrama før start for Røthe torsdag

Han tok igjen noe på skøytedelen og endte til slutt på 18. plass, hele 2,51 bak Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Utestengd i 8 mnd for rasisme

  Den tidlegare engelske landslagsspelaren Peter Beardsley er utestengd frå all fotballaktivitet i åtte månader for å ha kome med rasistiske kommentarar mot unge spelarar ved tre tilfelle

  Han slutta som trenar for Newcastles U23-lag tidlegare i år etter intern gransking i klubben.

  Beardsley spela meir enn 300 kampar for Newcastle på 80- og 90-talet. Han blei også ligameister med Liverpool og spela 59 landskampar.

  Peter Beardsley
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ruud til kvartfinale i Russland

  Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i tennis i St. Petersburg. Torsdag slo han Salvatore Caruso enkelt 2–0 i sett. Seieren gjør at Ruud er to kamper unna en finaleplass. Vinneren av turneringen får 1,9 millioner kroner i premie.

  Davis Cup
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Haaland nominert til UEFA-pris

  Erling Braut Haaland (19) kan stikke av med prisen som rundens spiller i mesterligaen etter hattricket mot Genk, melder NTB. 19-åringen fra Jæren er nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSG-stjernen Angel di Maria og Dinamo Zagreb-spissen Mislav Orsic. Nordmannens eventyrkamp har fått mange til å hylle ham, og nå kan altså UEFA.coms lesere stemme Haaland fram som ukens spiller.

  Erling Braut Haaland feirer scoring i Mesterligaen
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal