Hopp til innhold

Forstår ikke Ødegaard-ropene: – For store forventninger

«Alle» ville se Martin Ødegaard (16) bidra mot Ungarn. Men Per-Mathias Høgmo får også mye støtte etter vrakingen.

Ødegaard

DISKUTERES: Real Madrid-spiller Martin Ødegaard.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nordlie

IKKE OVERBEVIST: NRK-ekspert Tom Nordlie mener det var riktig å la Martin Ødegaard bli værende på benken.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Ødegaard har alt Norge mangler i en sånn kamp med tanke på tekniske og taktiske ferdigheter. Poenget mitt er at han ikke benytter sin teknikk og fotballforståelse i lengderetningen. Det blir veldig mye «safe» på tvers og bakover, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Han er dermed uenig med blant andre ekspert-kollega Lise Klaveness, som er én av mange Høgmo-kritikere etter Ungarn-kampen.

Nordlie støtter imidlertid at byttene kom for sent, men mener valgene var riktige.

– Blir preget

– Det var ikke ramaskrik mot laguttaket på forhånd. Men når 0-1 kommer trenger vi andre typer tidligere, sier Nordlie, og tenker da på Mohamed Elyounoussi og Pål André Helland.

– Ødegaard har egenskapene, men jeg synes ikke han har brukt dem riktig i det siste. Jeg synes forventningene til hva Ødegaard kan gjøre på egenhånd, er altfor store.

Artikkelen fortsetter.

Laster innhold, vennligst vent..

– Voldsomt ansvar på unge skuldre

Store forventinger er noe også Malmø-trener Åge Hareide trekker frem.

– Jeg ser mange roper på Ødegaard, men jeg vet ikke helt. Vi må kanskje få inn noen kreative stikk, men det er et voldsomt ansvar å legge på unge skuldre, mener han.

– Jeg er også usikker på hvor mye erfaring han har på seniornivå i internasjonal fotball. Det er ikke mye, selv om han helt sikkert har lært mye i Real Madrid, legger Hareide til.

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen er enig.

– Du merker at også Martin, kanskje verdens beste 98-modell, blir preget av stort alvor. Det er ikke like naturlig å gjøre det han gjorde i for eksempel Godset. Han velger det sikre. Da blir det mye på tvers og bakover, sier Pedersen.

Mini, tidligere landslagsspiller og nå TV2-ekspert, sier til egen kanal at «ingenting av det jeg har sett av Ødegaard tyder på at han kunne snudd kampbildet».

Utelukker ikke Ødegaard

Landslagssjefen vil uansett ikke utelukke at nettopp Ødegaard får spilletid i Budapest.

– Man kan godt forsvare og argumentere for Ødegaard. Det meste kan diskuteres etter kamp. Vi har en kompetanse som gjør at vi har flere strenger å spille på, sier Høgmo på fredagens pressekonferanse.

– Heter en av strengene Ødegaard? spør VGs reporter.

– Jeg ber om forståelse for at jeg ikke vil gå inn på enkeltspillere, svarer Høgmo med et smil.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal