Hopp til innhold

Forstår ikke Ødegaard-ropene: – For store forventninger

«Alle» ville se Martin Ødegaard (16) bidra mot Ungarn. Men Per-Mathias Høgmo får også mye støtte etter vrakingen.

Ødegaard

DISKUTERES: Real Madrid-spiller Martin Ødegaard.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nordlie

IKKE OVERBEVIST: NRK-ekspert Tom Nordlie mener det var riktig å la Martin Ødegaard bli værende på benken.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Ødegaard har alt Norge mangler i en sånn kamp med tanke på tekniske og taktiske ferdigheter. Poenget mitt er at han ikke benytter sin teknikk og fotballforståelse i lengderetningen. Det blir veldig mye «safe» på tvers og bakover, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Han er dermed uenig med blant andre ekspert-kollega Lise Klaveness, som er én av mange Høgmo-kritikere etter Ungarn-kampen.

Nordlie støtter imidlertid at byttene kom for sent, men mener valgene var riktige.

– Blir preget

– Det var ikke ramaskrik mot laguttaket på forhånd. Men når 0-1 kommer trenger vi andre typer tidligere, sier Nordlie, og tenker da på Mohamed Elyounoussi og Pål André Helland.

– Ødegaard har egenskapene, men jeg synes ikke han har brukt dem riktig i det siste. Jeg synes forventningene til hva Ødegaard kan gjøre på egenhånd, er altfor store.

Artikkelen fortsetter.

Laster innhold, vennligst vent..

– Voldsomt ansvar på unge skuldre

Store forventinger er noe også Malmø-trener Åge Hareide trekker frem.

– Jeg ser mange roper på Ødegaard, men jeg vet ikke helt. Vi må kanskje få inn noen kreative stikk, men det er et voldsomt ansvar å legge på unge skuldre, mener han.

– Jeg er også usikker på hvor mye erfaring han har på seniornivå i internasjonal fotball. Det er ikke mye, selv om han helt sikkert har lært mye i Real Madrid, legger Hareide til.

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen er enig.

– Du merker at også Martin, kanskje verdens beste 98-modell, blir preget av stort alvor. Det er ikke like naturlig å gjøre det han gjorde i for eksempel Godset. Han velger det sikre. Da blir det mye på tvers og bakover, sier Pedersen.

Mini, tidligere landslagsspiller og nå TV2-ekspert, sier til egen kanal at «ingenting av det jeg har sett av Ødegaard tyder på at han kunne snudd kampbildet».

Utelukker ikke Ødegaard

Landslagssjefen vil uansett ikke utelukke at nettopp Ødegaard får spilletid i Budapest.

– Man kan godt forsvare og argumentere for Ødegaard. Det meste kan diskuteres etter kamp. Vi har en kompetanse som gjør at vi har flere strenger å spille på, sier Høgmo på fredagens pressekonferanse.

– Heter en av strengene Ødegaard? spør VGs reporter.

– Jeg ber om forståelse for at jeg ikke vil gå inn på enkeltspillere, svarer Høgmo med et smil.

Sportsnyheter

bhBrhSpCV2Q

Conte med stikk etter basketaket: – Flaks jeg ikke så deg

Det ble full klinsj mellom London-lagenes trenere da Chelsea og Tottenham delte poengene på Stamford Bridge. Antonio Conte fortsatte oppgjøret på Instagram.

Siste nytt

 • Tour de France-vinner gjør comeback etter ulykke

  Tidligere Tour de France-vinner Egan Bernal blir å se i sykkelritt igjen, sju måneder etter at han skadet seg stygt i en ulykke.

  Bernals lag Ineos Grenadiers opplyste mandag at han stiller i Danmark rundt. Rittet starter tirsdag, og er den første profesjonelle konkurransen den colombianske syklisten deltar i siden januar.

  Det var under en treningstur med lagkamerater at Bernal krasjet med en buss. Ulykken fant sted nær Bogota i Colombia. Han har blant annet blitt operert to ganger og fikk brudd i ryggsøylen.

  Danmark rundt kjøres over fem dager. (NTB)

  Egan Bernal
  Foto: LUCA BETTINI / AFP
 • Glimt vil unngå kaos – politiet slår hardt ned på pyrobruk

  Bodø/Glimt rigger for fotballfest før mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

  Det er plass til cirka 8000 tilskuere på Aspmyra.

  Politiet i Nordland sendte mandag ut en pressemelding om hvordan det ser for seg å håndtere kampen. Der sto det blant annet:

  «Det har dessverre vært tilfeller med bruk av bluss og annen pyroteknikk blant tilskuere på Aspmyra. Politiet har et ekstra fokus på dette og vil gjøre sitt for at kampen skal foregå på sikker måte, både for tilskuere og spillere. Bruk av pyroteknikk er ulovlig, og all bruk vil bli anmeldt og straffeforfulgt».

  Glimt spiller returkamp i Kroatia onsdag neste uke. Sammenlagtvinneren får plass i Mesterliga-gruppespillet.

  Norge har ikke hatt deltakere i puljespillet siden Rosenborg i 2007. RBK var med i gruppefasen av turneringen elleve ganger i perioden 1995-2007.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Tromsø (1-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Lene Retzius finaleklar: – Lettet og stolt

  Lene Retzius blir et norsk medaljehåp i onsdagens EM-finale i stav. Et hopp på 4,50 meter sendte henne sikkert videre.

  Det var bare den slovenske veteranen Tina Sutej som fikk bedre plassering enn Retzius i kvalifiseringen på Olympiastadion i München.

  – Jeg er veldig lettet og stolt over å gjøre jobben som skulle til. Det var viktig å ta 4,50 på første forsøk, sa hun til NTB etterpå.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste