Hopp til innhold

Lamare: – Ikke min tøffeste kamp

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Myriam Lamare (39) smilte tappert med et svært forslått ansikt etter poengtapet for Cecilia Brækhus (32). Den franske jenta hevder likevel hun har møtt tøffere motstand tidligere i karrieren.

Myriam Lamare

SMILTE TAPPERT: Myriam Lamare hevdet hun ikke hadde vondt i ansiktet til tross for synlige slagmerker.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Går det bra med deg?, spør NRK.nos journalist når Lamare tar plass på pressekonferansen etter lørdagens boksekamp i Frederikshavn.

– Ja, det går fint, svarer den franske jenta og flekker frem et smil.

– Jeg gir meg

39-åringen hevdet før kampen hun ville legge opp dersom hun tapte mot Cecilia Brækhus. Etter kampen – der hun maktet å holde ut samtlige ti runder etter å ha tatt telling i den sjuende runden – bekreftet hun at Brækhus-tapet var hennes siste kamp.

– Cecilia var veldig sterk, og en utrolig god bokser. For meg er øyeblikket kommet for å gi meg. Jeg ønsker Cecilia alt vel videre i karrieren, sier Lamare.

Lamare forteller NRK.no at hun nå skal satse på en karriere innen thriatlon. Samtidig sender hun et ørlite stikk til sin norske overkvinne.

Brækhus etter Lamare-kampen

VANT SUVERENT: Cecilia Brækhus så på ingen måte ut som om hun nettopp hadde gått ti runder i bokseringen på pressekonferansen etter Lamare-kampen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Dette var ikke min tøffeste kamp. Jeg har hatt tøffere kamper, sier Lamare.

– Hvem har vært tøffere enn Cecilia?

– Kampene mot Anne-Sophie Mathis var verre enn denne, sier Lamare.

Brækhus: – Jeg holdt litt igjen

Lamare har tapt fire kamper i sin 26 kamper-lange karriere, og to av tapene kom mot franske Anne-Sophie Mathis - jenta som tapte for Brækhus i 2012.

Den norske 32-åringen bare ler når hun får høre uttalelsene til Lamare.

– Anne-Sophie Mathis er jo en tøffing, da. Så kanskje det er sant. Men dette var en helt ny kamp for meg med ny trener, så jeg holdt litt igjen, sier Brækhus – langt mindre medtatt av boksekampen enn sin franske rival.

– Jeg er ikke så veldig sliten. Hun traff meg veldig lite. Jeg kunne egentlig vært tilbake i gymmen i morgen, sier Brækhus, og svarer dermed med samme mynt mot Lamare.

Måtte spise sine ord

Cecilia Brækhus smilte imidlertid bredt over rosen fra sin franske motstander. De to takket pent for kampen og ønsket hverandre lykke til etter pressekonferansen.

– Tusen takk, det var snille ord. Jeg skal følge med på hva du gjør videre. Takk for en god kamp, sier Cecilia Brækhus til Lamare.

– Myriam møtte en bedre bokser, rett og slett. Jeg ønsker Cecilia lykke til videre. Vi må ta med oss tre tomme bager tilbake til Frankrike, sier Lamares trener, til latter fra Brækhus.

Før kampen gikk Lamare bråkjekt til verks og uttalte at hun hadde med seg tre tomme bager til Frederikshavn. De skulle etter planen fylles med Cecilia Brækhus' tre tittelbelter. Slik gikk det imidlertid ikke.

– Jeg er supermotivert. Dette var bare kjempegøy. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Brækhus.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal