Normal

Lamare: – Ikke min tøffeste kamp

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Myriam Lamare (39) smilte tappert med et svært forslått ansikt etter poengtapet for Cecilia Brækhus (32). Den franske jenta hevder likevel hun har møtt tøffere motstand tidligere i karrieren.

Myriam Lamare

SMILTE TAPPERT: Myriam Lamare hevdet hun ikke hadde vondt i ansiktet til tross for synlige slagmerker.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Går det bra med deg?, spør NRK.nos journalist når Lamare tar plass på pressekonferansen etter lørdagens boksekamp i Frederikshavn.

– Ja, det går fint, svarer den franske jenta og flekker frem et smil.

– Jeg gir meg

39-åringen hevdet før kampen hun ville legge opp dersom hun tapte mot Cecilia Brækhus. Etter kampen – der hun maktet å holde ut samtlige ti runder etter å ha tatt telling i den sjuende runden – bekreftet hun at Brækhus-tapet var hennes siste kamp.

– Cecilia var veldig sterk, og en utrolig god bokser. For meg er øyeblikket kommet for å gi meg. Jeg ønsker Cecilia alt vel videre i karrieren, sier Lamare.

Lamare forteller NRK.no at hun nå skal satse på en karriere innen thriatlon. Samtidig sender hun et ørlite stikk til sin norske overkvinne.

Brækhus etter Lamare-kampen

VANT SUVERENT: Cecilia Brækhus så på ingen måte ut som om hun nettopp hadde gått ti runder i bokseringen på pressekonferansen etter Lamare-kampen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Dette var ikke min tøffeste kamp. Jeg har hatt tøffere kamper, sier Lamare.

– Hvem har vært tøffere enn Cecilia?

– Kampene mot Anne-Sophie Mathis var verre enn denne, sier Lamare.

Brækhus: – Jeg holdt litt igjen

Lamare har tapt fire kamper i sin 26 kamper-lange karriere, og to av tapene kom mot franske Anne-Sophie Mathis - jenta som tapte for Brækhus i 2012.

Den norske 32-åringen bare ler når hun får høre uttalelsene til Lamare.

– Anne-Sophie Mathis er jo en tøffing, da. Så kanskje det er sant. Men dette var en helt ny kamp for meg med ny trener, så jeg holdt litt igjen, sier Brækhus – langt mindre medtatt av boksekampen enn sin franske rival.

– Jeg er ikke så veldig sliten. Hun traff meg veldig lite. Jeg kunne egentlig vært tilbake i gymmen i morgen, sier Brækhus, og svarer dermed med samme mynt mot Lamare.

Måtte spise sine ord

Cecilia Brækhus smilte imidlertid bredt over rosen fra sin franske motstander. De to takket pent for kampen og ønsket hverandre lykke til etter pressekonferansen.

– Tusen takk, det var snille ord. Jeg skal følge med på hva du gjør videre. Takk for en god kamp, sier Cecilia Brækhus til Lamare.

– Myriam møtte en bedre bokser, rett og slett. Jeg ønsker Cecilia lykke til videre. Vi må ta med oss tre tomme bager tilbake til Frankrike, sier Lamares trener, til latter fra Brækhus.

Før kampen gikk Lamare bråkjekt til verks og uttalte at hun hadde med seg tre tomme bager til Frederikshavn. De skulle etter planen fylles med Cecilia Brækhus' tre tittelbelter. Slik gikk det imidlertid ikke.

– Jeg er supermotivert. Dette var bare kjempegøy. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Brækhus.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten