NRK Meny
Normal

Magesjau stoppa VM-helt

Johann André Forfang ble matforgiftet i Japan. Måtte stå over kvalifiseringen.

Johann André Forfang på senga

Forfang sliter med matforgiftning før helgens verdenscuprenn i Sapporo. Andreas Stjernen ønsker han god bedring inn fra høyre.

Foto: Privat

– Ser ut til at magen min fikk et ublidt møte med japansk mat, sier Johann André Forfang til NRK.

I dag stod kvalifisering på programmet. Der stilte ikke forhåndskvalifiserte Forfang til start. Han ble rett og slett matforgiftet og ligger langflat på hotellrommet i Sapporo.

– Det er umulig å si når det går over. Han holder bare senga og prøver å få i seg det han kan, sier assistenttrener Magnus Brevig til NRK på telefon fra Sapporo.

Forfang sier til NRK at han venter til i morgen med å ta en avgjørelse.

Skuffende hopping av de norske

Anders Fannemel ble bare nummer 36 i kvalifiseringen og var 10,4 poeng fra å ryke ut. Joachim Hauer ble nummer 32, mens Andreas Stjernen endte på 22. plass. Forfang, Tande og Gangnes var forhåndskvalifiserte. De leverte også forholdsvis svake hopp og var langt bak Peter Prevc og Severin Freund.

– Alle er kvalifiserte. Det er det viktigste. Vi hadde litt stang ut, sier Brevig som håper et døgn til med hvile gjør at de blir bedre.

NRKs hoppekspert Anders Jacobsen fulgte kvalifiseringen og mener gutta har hatt et tøft program.

– Jeg tror gutta er litt slitne. Det er ikke så rart. Ser man man på Fannemel, Tande og Gangnes så har de vært tre dager hjmme siden 27. desember. Og det er inkludert NM på Lillehammer.

Andreas Stjernen og Kenneth Gangnes

Selvportrett av Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen på hotellrommet i Sapporo.

Foto: Privat

Gutta er uansett i godt humør før rennet i morgen.

– Vi koser oss alltid på tur. Mulighetene for min del er der. Hoppingen i dag var kurant, men litt småplukk fra å henge med helt i toppen. Regner med å fikse det i morgen, sier den ferske NM-mesteren Kenneth Gangnes.

Du kan se verdenscuprennet fra Sapporo på NRK1 fra kl. 0825 lørdag morgen. Ta frem kaffekoppen og nyt lange svev fra Asia.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang