Hopp til innhold

Oppturen fortsatte for Forfang – på pallen for andre dag på rad

Johann André Forfang leverte for andre dag på rad to gode hopp i Nizjnij Tagil, og viste at den norske oppturen ikke bare var et vindpust.

PÅ PALLEN IGJEN: Johan Andre Forfang ble nummer to i dagens konkurranse.

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen kunne gjøre noe med Ryoyu Kobayashi, men Johann André Forfang sørget for sesongens andre pallplass.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Det var veldig gøy. Jeg hadde et litt dårlig hopp i prøveomgangen, så jeg begynte å tenke litt og ble litt defensiv. Heldigvis klarte jeg å snu på hodet, sa han til NTB på telefon fra Russland.

Nordmannen lå som nummer to etter den første omgangen, og endte som nummer to etter at alle hopperne hadde satt utfor i finaleomgangen.

– Han er desidert best

Tromsøværingen hadde tre poeng opp til ledende Ryoyu Kobayashi fra Japan før det avgjørende hoppet, og var avhengig av full klaff for å lukte på den andre seieren på to dager.

Det fikk Forfang som strakte seg til 130 meter, men Kobayashi var strået hvassere. Med 133,5 meter vant Kobayashi med 13 poeng på Forfang.

– Han er desidert best. Han har ingenting å fly på når han hopper, men skyver seg enkelt og fint ut, møter skiene fantastisk og bare henger i lufta, uttalte NRKs hoppekspert om dagens vinnerhopp.

22-åringen fra Japan tok med det sin tredje seier for sesongen. Piotr Zyla fra Polen fulgte opp lørdagens 2. plass med å bli nummer tre søndag.

SEIERSHOPPET: Ryoyu Kobayashi var best av alle i søndagens konkurranse.

– Betryggende

De andre norske gutta gjorde også et godkjent renn. Som i lørdagens konkurranse var det igjen tre nordmenn blant de ti beste. Det sørget Anders Fannemel og Robert Johansson for.

– Forfang leverer stabilt på øverste nivå med to veldig fine hopp. Det var en veldig bra opptur som viser at vi får det til. Det er betryggende, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Fannemel kom ikke videre etter første hopp lørdag, men søndag hevet han seg og svevde 128,5 meter i begge hoppene. Det holdt til 7.-plass og sesongbeste for Hornindal-hopperen. Fannemel tok sin første verdenscupseier i den russiske bakken i 2014.

Johansson så skuffet ut etter sitt første hopp på 126 meter. Hans andre hopp var halvannen meter kortere, men med det hoppet han seg opp fra 17. til 9.-plass.

Daniel-André Tande fikk en liten revansj for sitt svake hopp lørdag med et svev på 125 meter i første omgang. I annen omgang landet han derimot på 121 meter, og det gjorde at han falt ned fra 18. til 21.-plass. Dermed klarte ikke Kongsberg-hopperen å gjøre som i fjor, da han havnet på pallen to ganger i Nizjnij Tagil.

– Vi er på riktig vei, og nå stemmer det bedre for de fleste, sier Stöckl.

Siste nytt

 • León vant den nordamerikanske mesterligaen

  Meksikanske Club León vant den nordamerikanske mesterligaen etter 3-1-sammenlagt over Los Angeles FC i finalen.

  Finalen i turneringen spilles over to kamper. León, som tok sin første mesterliga-tittel, vant den første kampen 2-1, før nattens oppgjør endte med en 1-0-seier.

  Meksikanske klubber dominerer den nordamerikanske mesterligaen. Lag fra Mexico har vunnet turneringen hele 38 ganger, mens landet med nest flest titler er Costa Rica. Lag derfra har vunnet den seks ganger.

  Amerikanske lag har vunnet den tre ganger. Seattle Sounders var regjerende mestere.

  Leon v Los Angeles Football Club - Chamionship - Leg 2: Concacaf Champions League 2023
  Foto: RONALD MARTINEZ / AFP
 • Miami Heat vant kamp to i NBA-finalen

  Miami Heat utlignet finaleserien i NBA etter en sterk borteseier 111–108 mot Denver Nuggets. Nå går serien videre til Miami.

  Kamp tre spilles onsdag. Finaleserien spilles i best av sju-format. (NTB)

  NBA Finals Basketball
  Foto: David Zalubowski / AP
 • Zlatan Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic (41) legger skoene på hylla etter en lang og innholdsrik karriere. Det bekreftet han etter AC Milans siste seriekamp for sesongen.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen. Nå beskriver han seg selv som «en fri mann».

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  På en pressekonferanse etter kampen fortalte svensken at ikke engang hans nærmeste familie visste om avgjørelsen. Han ville at alle skulle finne ut samtidig.

  — For tre måneder siden fikk jeg panikk da journalister spurte meg om jeg skulle legge opp. Men i dag har jeg akseptert det. I dag er jeg klar.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB/NRK)

  AC Milans svenske spiss Zlatan Ibrahimovic takker publikum under en avskjedsseremoni etter den italienske Serie A-fotballkampen mellom AC Milan og Hellas Verona 4. juni 2023
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste