Oppturen fortsatte for Forfang – på pallen for andre dag på rad

Johann André Forfang leverte for andre dag på rad to gode hopp i Nizjnij Tagil, og viste at den norske oppturen ikke bare var et vindpust.

PÅ PALLEN IGJEN: Johan Andre Forfang ble nummer to i dagens konkurranse.

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen kunne gjøre noe med Ryoyu Kobayashi, men Johann André Forfang sørget for sesongens andre pallplass.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Det var veldig gøy. Jeg hadde et litt dårlig hopp i prøveomgangen, så jeg begynte å tenke litt og ble litt defensiv. Heldigvis klarte jeg å snu på hodet, sa han til NTB på telefon fra Russland.

Nordmannen lå som nummer to etter den første omgangen, og endte som nummer to etter at alle hopperne hadde satt utfor i finaleomgangen.

– Han er desidert best

Tromsøværingen hadde tre poeng opp til ledende Ryoyu Kobayashi fra Japan før det avgjørende hoppet, og var avhengig av full klaff for å lukte på den andre seieren på to dager.

Det fikk Forfang som strakte seg til 130 meter, men Kobayashi var strået hvassere. Med 133,5 meter vant Kobayashi med 13 poeng på Forfang.

– Han er desidert best. Han har ingenting å fly på når han hopper, men skyver seg enkelt og fint ut, møter skiene fantastisk og bare henger i lufta, uttalte NRKs hoppekspert om dagens vinnerhopp.

22-åringen fra Japan tok med det sin tredje seier for sesongen. Piotr Zyla fra Polen fulgte opp lørdagens 2. plass med å bli nummer tre søndag.

SEIERSHOPPET: Ryoyu Kobayashi var best av alle i søndagens konkurranse.

– Betryggende

De andre norske gutta gjorde også et godkjent renn. Som i lørdagens konkurranse var det igjen tre nordmenn blant de ti beste. Det sørget Anders Fannemel og Robert Johansson for.

– Forfang leverer stabilt på øverste nivå med to veldig fine hopp. Det var en veldig bra opptur som viser at vi får det til. Det er betryggende, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Fannemel kom ikke videre etter første hopp lørdag, men søndag hevet han seg og svevde 128,5 meter i begge hoppene. Det holdt til 7.-plass og sesongbeste for Hornindal-hopperen. Fannemel tok sin første verdenscupseier i den russiske bakken i 2014.

Johansson så skuffet ut etter sitt første hopp på 126 meter. Hans andre hopp var halvannen meter kortere, men med det hoppet han seg opp fra 17. til 9.-plass.

Daniel-André Tande fikk en liten revansj for sitt svake hopp lørdag med et svev på 125 meter i første omgang. I annen omgang landet han derimot på 121 meter, og det gjorde at han falt ned fra 18. til 21.-plass. Dermed klarte ikke Kongsberg-hopperen å gjøre som i fjor, da han havnet på pallen to ganger i Nizjnij Tagil.

– Vi er på riktig vei, og nå stemmer det bedre for de fleste, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Grønt lys for fysisk kontakt

  Regjeringen åpner for at barn og unge kan trene med fysisk kontakt igjen fra 1. juni. Dette gjelder all trening i alle idretter. Det åpnes opp for all barne- og ungdomsidrett til og med det året man fyller 19 år for trening, men ikke for ordinære seriekamper og arrangementer. I idretter hvor utøverne er tett på hverandre, som for eksempel bryting, må antall treningspartnere begrenses.

Sendeplan

Kl. Program Kanal