Oppturen fortsatte for Forfang – på pallen for andre dag på rad

Johann André Forfang leverte for andre dag på rad to gode hopp i Nizjnij Tagil, og viste at den norske oppturen ikke bare var et vindpust.

PÅ PALLEN IGJEN: Johan Andre Forfang ble nummer to i dagens konkurranse.

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen kunne gjøre noe med Ryoyu Kobayashi, men Johann André Forfang sørget for sesongens andre pallplass.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Det var veldig gøy. Jeg hadde et litt dårlig hopp i prøveomgangen, så jeg begynte å tenke litt og ble litt defensiv. Heldigvis klarte jeg å snu på hodet, sa han til NTB på telefon fra Russland.

Nordmannen lå som nummer to etter den første omgangen, og endte som nummer to etter at alle hopperne hadde satt utfor i finaleomgangen.

– Han er desidert best

Tromsøværingen hadde tre poeng opp til ledende Ryoyu Kobayashi fra Japan før det avgjørende hoppet, og var avhengig av full klaff for å lukte på den andre seieren på to dager.

Det fikk Forfang som strakte seg til 130 meter, men Kobayashi var strået hvassere. Med 133,5 meter vant Kobayashi med 13 poeng på Forfang.

– Han er desidert best. Han har ingenting å fly på når han hopper, men skyver seg enkelt og fint ut, møter skiene fantastisk og bare henger i lufta, uttalte NRKs hoppekspert om dagens vinnerhopp.

22-åringen fra Japan tok med det sin tredje seier for sesongen. Piotr Zyla fra Polen fulgte opp lørdagens 2. plass med å bli nummer tre søndag.

SEIERSHOPPET: Ryoyu Kobayashi var best av alle i søndagens konkurranse.

– Betryggende

De andre norske gutta gjorde også et godkjent renn. Som i lørdagens konkurranse var det igjen tre nordmenn blant de ti beste. Det sørget Anders Fannemel og Robert Johansson for.

– Forfang leverer stabilt på øverste nivå med to veldig fine hopp. Det var en veldig bra opptur som viser at vi får det til. Det er betryggende, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Fannemel kom ikke videre etter første hopp lørdag, men søndag hevet han seg og svevde 128,5 meter i begge hoppene. Det holdt til 7.-plass og sesongbeste for Hornindal-hopperen. Fannemel tok sin første verdenscupseier i den russiske bakken i 2014.

Johansson så skuffet ut etter sitt første hopp på 126 meter. Hans andre hopp var halvannen meter kortere, men med det hoppet han seg opp fra 17. til 9.-plass.

Daniel-André Tande fikk en liten revansj for sitt svake hopp lørdag med et svev på 125 meter i første omgang. I annen omgang landet han derimot på 121 meter, og det gjorde at han falt ned fra 18. til 21.-plass. Dermed klarte ikke Kongsberg-hopperen å gjøre som i fjor, da han havnet på pallen to ganger i Nizjnij Tagil.

– Vi er på riktig vei, og nå stemmer det bedre for de fleste, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Leger i Tokyo advarer mot OL

  6000 leger i den japanske hovedstaden Tokyo legger press på myndighetene i landet om å overtale IOC til å avlyse sommerens OL.

  Legenes advarsel og klare oppfordring framkommer i et åpent brev til statsminister Yoshihide Suga. Det er foreningen som representerer de 6000 legene, som har rettet henvendelsen til japanske myndigheter.

  «Vi ber innstendig om at myndighetene overbeviser IOC om at det blir vanskelig å avholde OL, og at det oppnås en beslutning om å avlyse lekene», heter det i brevet.

  «De medisinske institusjonene som håndterer covid-19 har hendene fulle og har nesten ingen ledig kapasitet», lyder det videre.

  Andre medisinske grupperinger og helseeksperter har også uttrykt bekymring rundt avviklingen av OL den siste tiden. Med to måneder igjen til ilden tennes, står Japan midt i en ny smittebølge.

  I forrige uke gikk også en nasjonal legeforening, som representerer leger på sykehus fra ulike deler av Japan, ut med et klart krav om at OL må avlyses. (NTB)

  FILE PHOTO: People wearing protective face masks are seen in front of the Giant Olympic rings at the waterfront area at Odaiba Marine Park in Tokyo
  Foto: Athit Perawongmetha / Reuters
 • Cantona hedret av Premier League

  Den tidligere Manchester United-stjernen Eric Cantona har fått plass i engelsk fotballs nyopprettede «Hall of Fame».

  Cantona er den tredje spilleren som gis æresbevisningen etter at Premier League opprettet sin egen «Hall of Fame» forrige måned. Målmaskinene Thierry Henry og Alan Shearer var først ute med å bli innvalgt.

  «Hall of Fame» skal anerkjenne og ære spillere som har utmerket seg i Premier League siden starten i 1992.

  Eric Cantona
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Kvamme returnerer til Sandviken

  Landslagsspiller Cecilie Redisch Kvamme returnerer til Sandviken, melder klubben i en pressemelding. Kvamme har de siste årene spilt for West Ham, men har nå skrevet under en treårskontrakt for bergensklubben.

  Cecilie Redisch Kvamme
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal