Hopp til innhold

Forfang falt i Trondheim – østerrikerne dominerte

Det ble østerriksk dominans i Trondheim onsdag. Lederen av Raw Air, østerrikske Stefan Kraft, vant rennet foran tre landsmenn.

Johann André Forfang, som var nummer to i sammendraget før rennet, lå an til å levere et mesterlig hopp.

Tromsøværingen hoppet onsdagens lengste hopp på 139 meter. Én meter fra fallgrensa falt Forfang, og dermed ble ikke hoppet stående.

– Nei, det er vanvittig surt. Jeg hadde en veldig god følelse før hoppet og trodde jeg skulle hoppe lang, og det gjør jeg. Det er en vanskelig utgjøring her, vanskelig og glatt, sier han til NRK.

28-åringen forsvant han nedover resultatlista, og endte på en åttendeplass i finaleomgangen.

Dermed ble han forbipassert av østerrikske Daniel Huber i Raw Air-sammendraget, og ligger nå på en tredjeplass der.

– Jeg prøver å ikke dykke så dypt i det, og fokusere framover, sier Forfang.

Forfangs lagkamerat Marius Lindvik sier til NRK at forholdene var litt vanskelige. Videre sier han at det går bra med Forfang etter fallet.

– Han slo brystkassa si i fallet, men det skal gå bra med han, sier Lindvik.

Sistnevnte endte på en delt niendeplass med slovenske Anze Lanisek. Tyske Philipp Raimund falt i likhet med Forfang.

Raw Air-konkurransen avsluttes med skiflygning i Vikersund til helgen.

jW7OAewICW0

Siste nytt

 • Kilde om comeback i sesongåpningen: – Det kommer for tidlig

  Aleksander Aamodt Kilde er i full gang med opptrening etter de alvorlige skadene han pådro seg i det dramatiske fallet Wengen i januar.

  Det har vært mye usikkerhet rundt comebacket, men alpinisten ser lysere på situasjonen nå enn tidligere.

  – Det er fortsatt veldig usikkert når det blir. Men jeg er ganske sikker på at det blir. Uten å være hundre prosent sikker, men jeg har en følelse på at dette kommer til å gå bra en gang, sier Kilde til NRK.

  Men på spørsmål om vi kan få se ham allerede i sesongåpningen i østerrikske Sölden, er svaret tvilende.

  – Det kommer for tidlig. Det synes jeg egentlig er greit å bare legge på bordet med en gang. Sånn jeg ser det for meg nå. Så får det heller det bli en super overraskelse hvis jeg klarer å være på start da. Akkurat nå ser det litt tidlig ut, sier Kilde.

  Hastverk er noe han ikke ønsker å ha inn mot comebacket. For enda har ikke 31-åringen prøvd seg med ski under beina etter hendelsen. Men det er det neste på planen.

  – Jeg tenker kanskje jeg skal prøve meg på Snø (snøhallen på Lørenskog) her hjemme først. Det blir mest sannsynlig kanskje i juni. Skikjøring og skikjøring, men i hvert fall ski under beina. Det er første steg, sier han.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Martine Sørhus / NRK
 • Jørgen Isnes forlenget kontrakten med Strømsgodset

  Jørgen Isnes har skrevet under på en ny avtale som binder ham til Strømsgodset ut 2027-sesongen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk. Det trigger meg veldig til å gå videre på det vi har startet på. Jeg føler trygghet og tillit både i og utenfor klubben, og jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, sier Isnes til klubbens nettside.

  Isnes' kontrakt med Godset gikk opprinnelig ut i 2025.

  – Jørgen er en dedikert trener som jobber hardt og har en hunger etter fremgang i alt vi foretar oss. Han er opptatt av utvikling og har en god innstilling til jobben som hovedtrener i Godset, sier sportssjef Jostein Flo.

  avCx4WL1tX4
  Foto: NTB
 • Ruuds kamp i Paris flyttet innendørs

  Casper Ruuds kamp i 2. runde av Roland-Garros er flyttet til arenaen Suzanne-Lenglen som har tak. Kampstart er klokken 18.45.

  Det opplyser far og trener Christian Ruud til NTB.

  Motstander for Ruud er spanske Alejandro Davidovich-Fokina. Oppgjøret skulle i utgangspunktet bli spilt på Simone Mathieu-arenaen utendørs.

  Regn har preget innledningen av Grand Slam-turneringen i den franske hovedstaden. Flere kamper er flyttet på, og også torsdag har kamper blitt utsatt.

  7tX-xZUaW1g
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal