NRK Meny
Normal

Sang "seier'n er vår" i finstasen

Therese Johaug og lagvenninnene byttet ut gulljakker med festantrekk foran folkehavet på Universitetsplassen. Og jammen ble det ikke "seier'n er vår" i kveld også.

Video Her synger de "Seier'n er vår"

Se Kristin Størmer Steira, Therese Johaug, Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud dra igang 'seier'n er vår' på Universitetsplassen.

Bildegalleri: Se blinkskuddene fra folkefesten!

Anslagsvis 120.000 publikummere ble stående etter medaljeseremonien, og de elleville tilskuerne fikk overraskelsen de hadde håpet på.

Gulljenta Therese Johaug tok med seg Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira ut på podiet på Universitetsplassen én siste gang - denne gangen i finstasen.

- Jeg tror ikke folk skjønte at det var oss som kom ut der først. Så skjønte de det, og da ble det et vanvittig leven... stor ståhei, sier Therese Johaug til NRK.

Les: Johaug etter gullet: - Dette er helt rått!

Johaug, kledd i gullkjole, fikk mikrofonen fra speakeren, og benyttet anledningen til å gi publikum en liten hyllest tilbake.

- Å komme hit og få gullmedaljen foran 120.000 som har stilt opp, er fantastisk, så hjertelig takk til alle sammen! ropte Johaug.

- Jeg setter så utrolig stor pris på at dere har kommet og heiet meg fram, erklærte hun foran folkehavet, blant dem dronning Sonja og den svenske kongefamilien.

Les: Her er Johaugs beskjed til Bjørgen før "Duracell-rykket"

Universitetsplassen

Folk stod som sild i tønne på Universitetsplassen på lørdag.

Foto: NRK

Sang "seier'n er vår"

Kanskje inspirert av Eldar Rønnings synging etter herrestafetten ble det dratt igang allsang. For andre gang på to dager sang over 100.000 tilskuere "seier'n er vår" på Universitetsplassen.

I VM-studio hos Espen Graff forklarte Bjørgen hvordan de kom fram til kjolestuntet.

- Dette planla vi omtrent klokka 17 da vi kom hjem. Vi tenkte at "dette må vi gjøre", og bestemte oss for å gjøre et lite stunt, sier Bjørgen.

Video Medaljeseremoni 30 km kvinner 05.03.11

Se medaljeseremonien og 'Ja, vi elsker' fra kvinnenes tremil.

Ble plystret på av 120.000

Speakeren gjorde selvfølgelig sitt for å drive opp stemningen, og oppfordret til og med folket til å plystre på gulljentene.

- Synes dere de var fine? spurte han.

- Jaaa, ropte folkemassene tilbake.

Dermed ble det en verdig avslutning på VM-kveldene på Universitetsplassen. I morgen foregår medaljeseremoniene oppe i Holmenkollen.

Les: Sjekk den kongeklemmen!

Video Johaugs dag

Se video: Johaugs gulldag i Holmenkollen.

- Det er jo helt enormt

Sportssjef Åge Skinstad var helt overveldet av den fantastiske stemningen.

- Det er første gangen jeg er her nede, og det er jo helt enormt. Jeg er veldig imponert, det må jo være 150.000 her. Hele jentelaget er her, og det er akkurat det vi har drømt om, sier Skinstad til NRK.

Også hoppgutta ble hyllet for sin sølvmedalje i laghopp. Og selv om Johan Remen Evensen var lei av å høre den østerrikske nasjonalsangen, var sølvvinnerne i gullhumør.

- Jeg hadde aldri forestilt meg dette. Dette er et et folkehav og en folkefest jeg kommer til å huske for alltid, sier Anders Jacobsen til NRK.

Video Medaljeseremoni laghopp 05.03.11

Se medaljeseremonien for hoppgutta.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Uttak landslagstroppen til håndball-EM for menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn