NRK Meny
Normal

– Jeg skal prøve ikke å blø i morgen

Ida Marcussen (26) lot seg ikke påvirke av litt neseblod før start på 200 meter, og sjukjemperen er greit fornøyd med sin første dag i friidretts-VM.

Intervju med Ida Marcussen etter at hun løo 200 meter, som er den fjerde øvelsen i syvkamp. Reporter: Line Andersen

Ida Marcussen forteller hvorfor hun blødde neseblod før start.

Før den fjerde øvelsen i sjukampen, 200 meter, rant blodet fra nesa til Ida Marcussen.

– Jeg er litt tett og har pusset nesen min i dag, så det var tydelig at den fikk nok. Men det går bra, det er bare litt blod, sier Marcussen til NRK med et smil.

Marcussen løp distansen på 25,59 og ble nummer to i sitt heat.

– Det var litt lite futt i beina, rett og slett. Det er litt synd, for det er et heat der det er gøy å løpe andre i senk. Jeg er god nok til det, men jeg mangler litt futt i beina, sier 26-åringen.

Før morgendagens tre øvelser ligger Marcussen på en 30.-plass med 3323 poeng når 32 av 33 utøvere er igjen i konkurransen.

– OK start

Marcussen åpnet sjukampen mandag med 14,27 på 100 meter hekk. Hun var fornøyd, selv om hun har en personlig rekord på 13,96. Etter første øvelse lå hun på 29.-plass av 33 startende.

– Det er egentlig en helt ok start. Jeg gikk for noe bedre, men beina slapp seg ikke helt løs som de har gjort på trening. 14,27 er absolutt godkjent, sier hun.

Ida Marcussen

Ida Marcussen jublet vilt da hun gikk over 1,71 meter i sjukampen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hun fortsatte med årsbeste i høyde da hun gikk over 1.71 meter. Lista lå lenge og dirret før den til slutt ble liggende til Marcussens store glede.

– Jeg har sprett i kroppen og noen veldig gode hopp. 1,71 på høyde er heller ikke bom for meg, sier hun.

Uvenn med kula

Den norske friidrettsutøveren klarte ikke å følge opp i kveldsøkten mandag. I kulestøt fikk Marcussen 12,31 meter som beste forsøk.

26-åringen, som har en personlig rekord på 13,96 meter, ristet på hodet i skuffelse.

– Jeg har vært stabil hele sesongen, men jeg og kula var ikke gode venner. Det er sånn som kan skje, men der kom det en liten bom, sier hun.

Les også: Marcussen-trener: – Halvparten av feltet er dopet

Skal ikke blø i morgen

Nå starter oppladning til de tre resterende øvelsene tirsdag.

– Jeg må få hvilt litt, spist og bruken den formen jeg har til å slippe meg litt mer løs. Så kan det være at det løsner i morgen, sier hun.

Da står lengde, spyd og 800 meter på programmet.

– Det er tre morsomme øvelser, så skal jeg prøve ikke å blø i morgen, sier hun lattermildt.

Les også: Marcussen om trenerkonflikten: – Han har ikke gjort noe galt

Håpet på topp 10

Marcussen kom som et skudd inn i friidretten med sølv i junior-VM i 2005. I senior-VM i 2007 satte hun norsk rekord på 6226 poeng og ble nummer 11. Men så stoppet utviklingen.

Marcussen har en 9.-plass fra EM i 2012 som beste seniorplassering i et internasjonalt mesterskap. I forrige VM, i Daegu i 2011, endte hun på 20.-plass.

I London-OL i fjor endte hun på 28.-plass.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal