NRK Meny
Normal

Håndballfinalistene i flydrama – måtte overnatte på McDonalds

Norske Anne Kjersti Suvdal og Viborg-spillerne hadde et dramatisk reisedøgn før finalen i cupvinnercupen.

Suvdal

Anne Kjersti Suvdal og resten av Viborg-spillerne overnattet på McDonalds på vei til Russland.

– Jeg hadde panikk, det var helt grusomt, forteller Anne Kjersti Suvdal om dramaet hun og lagvenninnene opplevde på vei til finalen i Cupvinnercupen.

Etter å ha vunnet 31-22 i første finalekamp mot Zvezda Zvenigorod i Cupvinnercupen, var det en lystig gjeng fra Viborg som fredag satte avgårde mot Russland.

Suvdal Viborg

Anne Kjersti Suvdal i Viborgs grønne drakt.

Foto: Viborgs hjemmesider

Turen skulle vise seg å bli alt annet enn lystig. Etter å ha tatt buss til Hamburg, skulle de ta fly til Düsseldorf og så fly videre mot Moskva. Men i lufta begynte dramatikken.

Måtte snu

– Da vi kom under skydekket for å lande i Düsseldorf så begynte å det å riste noe voldsomt, det føltes som å sitte inne i en filledukke. Jeg var vektløs sikkert ti ganger, og alle hadde panikk. Man så frykten i øynene på de fleste, forteller hun.

Turbulensen var så voldsom at kapteinen i siste liten bestemte seg for at han ikke kunne lande.

– Da vi var kanskje 20-40 meter over bakken snudde flyet og kjørte opp igjen, så det føltes veldig dramatisk. Jeg hadde panikk, alle hadde panikk, gjentar hun.

Sov på McDonalds

Kapteinen bestemte seg da for å lande i Køln, og alle passasjerene ble busset til Düsseldorf. Dermed ble det bestemt at det skulle overnattes på hotell før de måtte finne et nytt fly til Moskva lørdag morgen.

Men, som historien har lært oss, alle herbergene var fulle, og dermed ble McDonalds løsningen. Spillerne fikk muligheten til å sove noen timer på benkene der.

Lørdag kveld, 30 timer etter reisestart, var spillerne på plass i Moskva.

– Det var flaks at vi hadde beregnet at vi skulle være der i god tid så vi hadde mulighet til å hvile før kampen, men det var ikke noen ideell oppladning akkurat, fortalte Suvdal.

Suksess uten søvn

Allikevel klarte Viborg å vinne kampen 24-23 og vant dermed Cupvinnercupen. Men til tross for suksessen har Suvdal bestemt seg for å søke nye utfordringer etter sesongen. 27-åringen har blitt brukt som andrevalg på begge vingene i Viborg, og ønsker å spille mer.

– Det har vært gøy å være med på noe så stort, men ambisjonene mine er også blitt større av å være med på dette. Jeg er 27 år nå, og vil til en klubb der jeg får spille hele tiden, forteller hun.

Hvilket lag som blir Suvdals neste klubb er ikke klart, men hun forteller at hun med stor sannsynlighet kommer tilbake til Norge.

De norske jentene Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord spiller også for Viborg, men begge er langtidsskadet, så de var ikke med på turen.

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street