Hopp til innhold

Flo tror Chelsea kan vise interesse for King

Tidligere Chelsea-spiller og nå trener Tore André Flo mener Joshua King presterer så bra i Premier League at seriemesteren kan bli fristet.

SOCCER-ENGLAND-LIV-BOU/

NOK ET MÅL: Joshua King jubler etter scoring mot Liverpool på Anfield i april. Søndag avslutter han sesongen i Premier League.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Å score så mange mål for Bournemouth i Premier League er en fantastisk prestasjon. Der har vi virkelig noe vi kan være stolte av i norsk fotball, sier Flo til NRK.

Søndag avslutter Joshua King en strålende sesong borte mot Leicester.

Tore Andre Flo

IMPONERT: Tore André Flo er imponert over Joshua King denne sesongen.

Foto: Oddleif Løset / NRK

Da har han også muligheten til å slette Ole Gunnar Solskjærs norske rekord med 18 mål for Manchester United i 1996/97-sesongen.

King står med 16 mål så langt. Og kun Tottenhams Harry Kane og Evertons Romelu Lukaku har flere mål i Premier League i kalenderåret 2017.

– Avlutter fra alle vinkler

Og fra sitt bosted i London har Tore André Flo studert og blitt imponert over Norges største fotballstjerne.

Flo var selv med å lede Chelsea-juniorene til «The Double» denne sesongen.

– Jeg synes han virker sterk. Han er rask og uredd. Og han «går på» og er ikke redd for å avslutte, sier Flo, som prater med NRK på en fridag fra jobben som trener på Chelseas fotballakademi.

– Men først og fremst avslutter han godt fra alle mulige vinkler. Enten det er fra bakken, på innlegg, eller hva det måtte være. Det viser jo målprotokollen også, fortsetter Flo.

Helten fra VM-kampen mot Brasil i 1998 har ansvaret for Chelseas U14-spillere. Men jobber også mye med spissene på akademiet i Cobham utenfor London.

Chelsea på spissjakt

Flo spilte 112 ligakamper for Chelsea og scoret 34 mål fra 1997–2001. Han rakk å bli en favoritt blant fansen i løpet av sine tre år på Stamford Brigde.

Joshua King er blitt koblet til både Tottenham og Newcastle i engelsk presse, men Flo utelukker ikke at årets ligamester fort kan rette øynene mot sesongens norske stjerneskudd.

– Dersom han fortsetter slik kan det godt hende Chelsea blir interessert. Han er iallefall et navn som dukker opp oftere og oftere her borte som en spiller som har gjort det veldig bra, sier Flo.

– Men det er bare noen få personer i Chelsea som vet hva klubben tenker om dette, fortsetter han.

Tore Andre Flo

MÅLFARLIG: Tore André Flo jubler etter mål mot Feyenoord i mesterligaen i 2000.

Foto: SRDJAN PETROVIC / AP

Dilemma

King har selv sagt i et intervju med NRK at han ikke kan gi noen garantier om han blir i Bournemouth.

– Bør han bli i Bournemouth eller bør han gå til en større klubb dersom tilbudet kommer?

– Det er en vanskelig diskusjon. Han kan fortsatt utvikle seg videre dersom han blir i Bournemouth. Det er et godt lag som overlever i Premier League League. Skulle han ende opp der, så er det fortsatt veldig bra.

– Men jeg vil skjønne, som alle andre, at om du får et tilbud fra større klubber, så er det selvsagt alltid interressant for en spiller, sier Tore Andre Flo.

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal