Hopp til innhold

Flo tror Chelsea kan vise interesse for King

Tidligere Chelsea-spiller og nå trener Tore André Flo mener Joshua King presterer så bra i Premier League at seriemesteren kan bli fristet.

SOCCER-ENGLAND-LIV-BOU/

NOK ET MÅL: Joshua King jubler etter scoring mot Liverpool på Anfield i april. Søndag avslutter han sesongen i Premier League.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Å score så mange mål for Bournemouth i Premier League er en fantastisk prestasjon. Der har vi virkelig noe vi kan være stolte av i norsk fotball, sier Flo til NRK.

Søndag avslutter Joshua King en strålende sesong borte mot Leicester.

Tore Andre Flo

IMPONERT: Tore André Flo er imponert over Joshua King denne sesongen.

Foto: Oddleif Løset / NRK

Da har han også muligheten til å slette Ole Gunnar Solskjærs norske rekord med 18 mål for Manchester United i 1996/97-sesongen.

King står med 16 mål så langt. Og kun Tottenhams Harry Kane og Evertons Romelu Lukaku har flere mål i Premier League i kalenderåret 2017.

– Avlutter fra alle vinkler

Og fra sitt bosted i London har Tore André Flo studert og blitt imponert over Norges største fotballstjerne.

Flo var selv med å lede Chelsea-juniorene til «The Double» denne sesongen.

– Jeg synes han virker sterk. Han er rask og uredd. Og han «går på» og er ikke redd for å avslutte, sier Flo, som prater med NRK på en fridag fra jobben som trener på Chelseas fotballakademi.

– Men først og fremst avslutter han godt fra alle mulige vinkler. Enten det er fra bakken, på innlegg, eller hva det måtte være. Det viser jo målprotokollen også, fortsetter Flo.

Helten fra VM-kampen mot Brasil i 1998 har ansvaret for Chelseas U14-spillere. Men jobber også mye med spissene på akademiet i Cobham utenfor London.

Chelsea på spissjakt

Flo spilte 112 ligakamper for Chelsea og scoret 34 mål fra 1997–2001. Han rakk å bli en favoritt blant fansen i løpet av sine tre år på Stamford Brigde.

Joshua King er blitt koblet til både Tottenham og Newcastle i engelsk presse, men Flo utelukker ikke at årets ligamester fort kan rette øynene mot sesongens norske stjerneskudd.

– Dersom han fortsetter slik kan det godt hende Chelsea blir interessert. Han er iallefall et navn som dukker opp oftere og oftere her borte som en spiller som har gjort det veldig bra, sier Flo.

– Men det er bare noen få personer i Chelsea som vet hva klubben tenker om dette, fortsetter han.

Tore Andre Flo

MÅLFARLIG: Tore André Flo jubler etter mål mot Feyenoord i mesterligaen i 2000.

Foto: SRDJAN PETROVIC / AP

Dilemma

King har selv sagt i et intervju med NRK at han ikke kan gi noen garantier om han blir i Bournemouth.

– Bør han bli i Bournemouth eller bør han gå til en større klubb dersom tilbudet kommer?

– Det er en vanskelig diskusjon. Han kan fortsatt utvikle seg videre dersom han blir i Bournemouth. Det er et godt lag som overlever i Premier League League. Skulle han ende opp der, så er det fortsatt veldig bra.

– Men jeg vil skjønne, som alle andre, at om du får et tilbud fra større klubber, så er det selvsagt alltid interressant for en spiller, sier Tore Andre Flo.

Siste nytt

 • Nettavisen: Krets ønsker Ulvang som ny leder for langrennskomiteen i skiforbundet

  Akershus skikrets foreslår å bytte ut Torbjørn Skogstad som leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund. Vegard Ulvang pekes på som arvtakeren.

  Det opplyser kretsleder Erik Solberg i et intervju med Nettavisen.

  – Vi mener det er lurt med utskiftninger med jevne mellomrom sånn at man ikke gror fast, sier han.

  Torbjørn Skogstad har sittet med vervet siden 2012 og fikk i fjor mye kritikk da det ble kjent at han hevet en godtgjørelse på nærmere 950.000 kroner.

  Solberg peker på at lederen i langrennskomiteen jobber med prestasjonsgrupper som hele tiden er i utvikling.

  – Derfor tror jeg det er lurt at man i jevne mellomrom får inn nye tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres, sier kretslederen. (NTB)

  NM-skiathlon, damer. Vegard Ulvang.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

  26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

  – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret.

  26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves.

  Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal