NRK Meny
Normal

Flo tror Chelsea kan vise interesse for King

Tidligere Chelsea-spiller og nå trener Tore André Flo mener Joshua King presterer så bra i Premier League at seriemesteren kan bli fristet.

SOCCER-ENGLAND-LIV-BOU/

NOK ET MÅL: Joshua King jubler etter scoring mot Liverpool på Anfield i april. Søndag avslutter han sesongen i Premier League.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Å score så mange mål for Bournemouth i Premier League er en fantastisk prestasjon. Der har vi virkelig noe vi kan være stolte av i norsk fotball, sier Flo til NRK.

Søndag avslutter Joshua King en strålende sesong borte mot Leicester.

Tore Andre Flo

IMPONERT: Tore André Flo er imponert over Joshua King denne sesongen.

Foto: Oddleif Løset / NRK

Da har han også muligheten til å slette Ole Gunnar Solskjærs norske rekord med 18 mål for Manchester United i 1996/97-sesongen.

King står med 16 mål så langt. Og kun Tottenhams Harry Kane og Evertons Romelu Lukaku har flere mål i Premier League i kalenderåret 2017.

– Avlutter fra alle vinkler

Og fra sitt bosted i London har Tore André Flo studert og blitt imponert over Norges største fotballstjerne.

Flo var selv med å lede Chelsea-juniorene til «The Double» denne sesongen.

– Jeg synes han virker sterk. Han er rask og uredd. Og han «går på» og er ikke redd for å avslutte, sier Flo, som prater med NRK på en fridag fra jobben som trener på Chelseas fotballakademi.

– Men først og fremst avslutter han godt fra alle mulige vinkler. Enten det er fra bakken, på innlegg, eller hva det måtte være. Det viser jo målprotokollen også, fortsetter Flo.

Helten fra VM-kampen mot Brasil i 1998 har ansvaret for Chelseas U14-spillere. Men jobber også mye med spissene på akademiet i Cobham utenfor London.

Chelsea på spissjakt

Flo spilte 112 ligakamper for Chelsea og scoret 34 mål fra 1997–2001. Han rakk å bli en favoritt blant fansen i løpet av sine tre år på Stamford Brigde.

Joshua King er blitt koblet til både Tottenham og Newcastle i engelsk presse, men Flo utelukker ikke at årets ligamester fort kan rette øynene mot sesongens norske stjerneskudd.

– Dersom han fortsetter slik kan det godt hende Chelsea blir interessert. Han er iallefall et navn som dukker opp oftere og oftere her borte som en spiller som har gjort det veldig bra, sier Flo.

– Men det er bare noen få personer i Chelsea som vet hva klubben tenker om dette, fortsetter han.

Tore Andre Flo

MÅLFARLIG: Tore André Flo jubler etter mål mot Feyenoord i mesterligaen i 2000.

Foto: SRDJAN PETROVIC / AP

Dilemma

King har selv sagt i et intervju med NRK at han ikke kan gi noen garantier om han blir i Bournemouth.

– Bør han bli i Bournemouth eller bør han gå til en større klubb dersom tilbudet kommer?

– Det er en vanskelig diskusjon. Han kan fortsatt utvikle seg videre dersom han blir i Bournemouth. Det er et godt lag som overlever i Premier League League. Skulle han ende opp der, så er det fortsatt veldig bra.

– Men jeg vil skjønne, som alle andre, at om du får et tilbud fra større klubber, så er det selvsagt alltid interressant for en spiller, sier Tore Andre Flo.

Siste nytt

 • Mowinckel inn til sjetteplass

  Ragnhild Mowinckel leverte karrierebeste i fredagens verdenscuprenn i utfor. I Cortina endte hun på sjetteplass, 1,07 bak italienske Sofia Goggia, som vant på hjemmebane.

  Lindsey Vonn ble nummer to, mens Mikaela Shiffrin ble treer.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Lett match for Nadal

  Topprangerte Rafael Nadal fikk en enkel jobb i tredje runde av Australian Open. Spanjolen slo bosnieren Damir Dzumhur i strake sett med sifrene 6-1, 6-3, 6–1.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Kjempeledelse på Lundby

  Maren Lundby utklasset konkurrentene i 1. omgang av verdenscuprennet i Zao fredag formiddag norsk tid.

  Hun hoppet 101,5 meter, og leder med 19,3 poeng på nummer to, Chiara Hölzl fra Østerrike. Verdenscuptoer Katharina Althaus hopper ikke i Zao.

  Maren Lundby

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
VM skiflyging: Kvalifisering
V-cup skøyter: 500 m menn
Vinterstudio
Vinterstudio
EM kunstløp: Menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
VM skiflyging
VM skiflyging
V-cup skøyter: 1000 m kvinner