Fjerde strake EM-gull til Norge

Norge sikret seg sitt fjerde strake EM i håndball etter at de slo Sverige 25-20 i finalen søndag.

NRKsport.no fulgte kampen kast for kast.

Før pause viste Sverige mye av det samme spillet som gjorde at de slo Norge i gruppespillet, og ledet også kampen 11-10 til pause, men den norske landslagsjefen Thorir Hergeirsson hadde tydelig sagt noen alvorsord til spillerne sine i garderoben. Det var et helt "nytt" norsk lag som kom på banen etter hvilen, og det var til tider klasseforskjell på lagene.

Gratuler det norske laget nederst i saken!

Ekstra gir

Norge satt inn et ekstra gir og i tillegg satt både forsvars- og målvaktsspillet mye bedre enn i 1. omgang. De svenske jentene klarte ikke å henge med på det norske tempoet og det resulterte i mange enkle norske mål på contringer. Norge gikk fra 13-13 til 19-13 på under ti minutter.

Kaptein Gro Hammerseng trosst smerter i akillessenen og viste vei både i forsvar og angrep. Totalt sett var hun Norges beste spille. I tillegg spilte Camilla Herrem en veldig god kamp på venstrekanten.

Historisk

De norske spillerne kunne dermed skrive håndballhistorie: Ingen nasjon har tidligere vunnet fire mesterskap på rad (EM, VM og OL), verken for menn eller kvinner.

Norges firling startet i 2004 (Ungarn). Det fortsatte i Sverige to år etter. I Makedonia ble hattricket sikret i 2008. Det skjedde uten en Hammerseng i landslagspause.

Frank Løke som fulgte kamper NRKsport.no, trodde at søsteren Heidi skulle gå vinnende ut av den.

Bonus og OL-billett

De norske EM-spillerne får en trivelig bonus etter gullet. Totalt koster suksessen cirka 2,5 millioner kroner. Tittelen utløser en utbetaling på 135.000 kroner til hver.

Gullet er i seg selv verdt 60.000. I tillegg vil spillerne få 25.000 for hvert mesterskap de kvalifiserer seg til. Nå er Norge klar for i Brasil-VM neste år, London-OL i 2012 og EM-sluttspillet i Nederland samme år.

Siste nytt

 • Ruud tapte terreng på ATP-rankingen

  Casper Ruud valgte å droppe spill forrige uke. Det bidro til at han falt fem plasser på ATP-rankingen. Ruud spiller ikke før onsdag i ATP 250-turneringen i tennis i Sveits.

  Nordmannen møter Tennys Sandgren (USA) i sin første kamp. Sandgren er nummer 67 på verdensrankingen mot Ruuds 21.-plass.

  Spain Tennis
  Foto: Paul White / AP
 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Swansea med overtak

  André Ayew scoret kampens eneste mål da Swansea slo Barnsley 1-0 på bortebane mandag kveld. Returoppgjøret i opprykkskvalifiseringen spilles førstkommende lørdag, mens opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  André Ayew, Swansea
  Foto: JOHN SIBLEY

Sendeplan

Kl. Program Kanal