NRK Meny
Normal

Fjerde strake EM-gull til Norge

Norge sikret seg sitt fjerde strake EM i håndball etter at de slo Sverige 25-20 i finalen søndag.

NRKsport.no fulgte kampen kast for kast.

Før pause viste Sverige mye av det samme spillet som gjorde at de slo Norge i gruppespillet, og ledet også kampen 11-10 til pause, men den norske landslagsjefen Thorir Hergeirsson hadde tydelig sagt noen alvorsord til spillerne sine i garderoben. Det var et helt "nytt" norsk lag som kom på banen etter hvilen, og det var til tider klasseforskjell på lagene.

Gratuler det norske laget nederst i saken!

Ekstra gir

Norge satt inn et ekstra gir og i tillegg satt både forsvars- og målvaktsspillet mye bedre enn i 1. omgang. De svenske jentene klarte ikke å henge med på det norske tempoet og det resulterte i mange enkle norske mål på contringer. Norge gikk fra 13-13 til 19-13 på under ti minutter.

Kaptein Gro Hammerseng trosst smerter i akillessenen og viste vei både i forsvar og angrep. Totalt sett var hun Norges beste spille. I tillegg spilte Camilla Herrem en veldig god kamp på venstrekanten.

Historisk

De norske spillerne kunne dermed skrive håndballhistorie: Ingen nasjon har tidligere vunnet fire mesterskap på rad (EM, VM og OL), verken for menn eller kvinner.

Norges firling startet i 2004 (Ungarn). Det fortsatte i Sverige to år etter. I Makedonia ble hattricket sikret i 2008. Det skjedde uten en Hammerseng i landslagspause.

Frank Løke som fulgte kamper NRKsport.no, trodde at søsteren Heidi skulle gå vinnende ut av den.

Bonus og OL-billett

De norske EM-spillerne får en trivelig bonus etter gullet. Totalt koster suksessen cirka 2,5 millioner kroner. Tittelen utløser en utbetaling på 135.000 kroner til hver.

Gullet er i seg selv verdt 60.000. I tillegg vil spillerne få 25.000 for hvert mesterskap de kvalifiserer seg til. Nå er Norge klar for i Brasil-VM neste år, London-OL i 2012 og EM-sluttspillet i Nederland samme år.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal