Hopp til innhold

Fire koronasmittede landslagsløpere mister langrennsåpningen

Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl, Sjur Røthe og Tiril Udnes Weng må stå over langrennskonkurransene på Beitostølen, melder Adresseavisen.

Det får avisen bekreftet av landslagslege Ove Feragen. Løperne fikk nylig påvist koronaviruset.

– Det er besluttet at Beito kommer for tidlig for dem, sier Feragen.

I tillegg er det usikkert om Johannes Høsflot Klæbo, som står utenfor landslaget, stiller til nasjonal langrennsåpning på Beitostølen. Trønderen har også vært smittet av korona.

Emil Iversen følte seg slapp i flere dager etter fredagens sprint i finske Muonio. Han tar ifølge trener Trond Nystad én dag om gangen. Iversen er heller ikke landslagsløper.

En liten skade gjør at Petter Northug dropper årets Beito-renn. Han forbereder seg i stedet til Ski Classics (langløp), forteller lagleder Pål Trøan Aune i Team Janteloppet til Adressa.

Den nasjonale åpningen på Beitostølen sendes på NRK, og starter med sprint fredag. (NTB)

NM-ski del 2: 5 km klassisk kvinner
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Siste nytt

  • KI-overvåking bekymrer: – OL blir en stor lekeplass

    Frankrike trapper opp bruken av kunstig intelligens i Paris-OL. Kritikerne mener det åpner døra for mer inngripende overvåking.

    De siste månedene er KI-systemer blitt testet på franske togstasjoner, konserter og fotballkamper. Verktøyet har ikke vært fullt operativt, men det endrer seg når OL starter i slutten av juli.

    Fra da av kan politi, brannvesen, redningstjenester og enkelte sikkerhetsselskaper innen transport bruke overvåkingsteknologien fram til 31. mars 2025.

    Hovedoppgavene blir blant annet å skanne folkemengder, sjekke forlatte gjenstander og se etter mulige våpen. Dette kan bli den nye normalen, advarer Amnesty Frankrike.

    – OL gir en stor mulighet til å teste denne type overvåking under dekke av at det er sikkerhetskritisk. Det baner vei for enda mer inngripende systemer som ansiktsgjenkjenning, sier Katia Roux til Reuters.

    Ifølge fransk lov er det forbudt å bruke verktøy som kjenner igjen ansikter. Myndighetene har uttalt at det er en rød linje som ikke kan krysses.

    (NTB)

    Paris
    Foto: AP
  • NFF brukte i fjor over 110 millioner på A-landslagene: – Vi bør satse mer

    Kostnadene til herre- og kvinnelandslaget har økt markant de siste årene. Tross sportslig fiasko ser ikke Norges Fotballforbund på det som et overforbruk.

    Det sier fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken i en felles uttalelse til VG.

    – Noen vil kanskje tenke at vi bruker mye penger på våre A-landslag. Sammenlignet med andre poster i budsjettet kan det se slik ut, men i forhold til gevinstene måloppnåelse vil gi er det ikke slik at vi bruker for mye på landslag og toppfotball.

    Fredag starter nok et mesterskap for menn uten Norge. 24 år er gått siden et norsk lag var kvalifisert (EM i 2000), mens det senere i sommer avvikles OL for fjerde gang på rad uten et norsk kvinnelag.

    I fjor brukte NFF 51,3 millioner kroner på herrelandslaget. Det var en økning på over 30 prosent målt mot 2019-tallene. På kvinnesiden økte forbruket fra 35,5 til 60,9 millioner kroner. Det hører med til historien at Norge i 2023 spilte VM i New Zealand.

    Neste år skal en ny strategiplan vedtas av NFF. Få av de sportslige målene for A-landslagene i inneværende periode er blitt oppnådd.

    – For oss som er satt til å lede norsk fotball, vil anbefalingen være klar: Vi bør satse mer, ikke mindre, på landslag og toppfotball i årene som kommer, skriver Løken og Klaveness til VG.

    De mener det er nødvendig hvis Norge skal holde tritt og kunne ta steg internasjonalt.

    (NTB)

    vyn0vmyhvEU
    Foto: NTB
  • Florida Panthers strammet grepet – én kamp unna sin første Stanley Cup-tittel

    Florida Panthers kan i helgen avgjøre årets NHL-sluttspill og endelig stå igjen som en finalevinner. Laget slo Edmonton Oilers 4-3 i Canada torsdag.

    Dermed leder Panthers 3-0 sammenlagt. Fire strake nederlag er det eneste som kan stoppe Florida-klubben fra å vinne Stanley Cup for første gang.

    – Vi må omfavne muligheten. Det blir spennende, sa Panthers-spiller Evan Rodrigues til NHL Network etter nok en seier.

    Edmonton Oilers var under press etter å ha tapt begge de to første finalekampene på bortebane, men tross en skarp start foran over 18.000 tilskuere gikk det ikke veien.

    Mot slutten av midtperioden ledet Panthers 4-1. Vertene tente et håp med to reduseringer, og det var full spenning i sluttminuttene. Da satset Oilers alt ved å ta av keeper og spille med en ekstra utespiller.

    Lagene møtes igjen i samme hall lørdag. Da kan Florida Panthers bli historisk, og i så fall blir en Stanley Cup-finale avgjort etter kun fire kamper for første gang siden 1998.

    Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Fem ganger er Edmonton Oilers blitt NHL-mester, men den siste tittelen kom i 1990.

    (NTB)

    Hh2S_BKnYU4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal