Finpusser VM-formen i Sveits

Ola Vigen Hattestad finpusser VM-formen på 1000 meters høyde i Klosters i Sveits.

Ola Vigen Hattestad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Med sine fem verdenscupseire i sprint er han den største gullfavoritten til Norge i langrenn.

- Målet mitt er å stille på startstreken i sprinten neste uke med den beste formen jeg har hatt i år, og det er forhåpentlig den beste formen jeg har hatt noensinne, sier Vigen Hattestad til NRK.

- Hvis det holder til en bronse eller fjerdeplass så er det greit, men det er klart jeg ønsker å kjempe helt i toppen, sier han.

Oppladning i Sveits

Ola Vigen Hattestad jakter sitt livs beste form i Sveits - for det er først i neste uke han skal konkurrere i sprint.

Les: Sport på NRK - Tirsdag 24. februar

- Jeg er trygg på dette opplegget, det har funka før og det gjør det forhåpentlig nå også, sier Vigen Hattestad.

Mens alle de andre norske VM-løperne er på plass i Liberec, så venter sprintgutta i det lengste med å komme til Tsjekkia. Det er kun Vigen Hattestad som er i Klosters, men han skal ha noen økter med Tor Arne Hetland som er i nabobygda Davos i Sveits denne uka.

Venter med å dra

Sportssjef Åge Skinstad mener det er viktig at gullhåpet Vigen Hattestad venter i det lengste med å komme til VM-byen Liberec.

- Det er bedre å forberede seg i ro og mak enn å komme til Liberec for tidlig, mener Skinstad.

Vil unngå journalister

- Jeg tror jeg får gjort en bedre jobb i Klosters i Sveits enn i VM-byen, sier Vigen Hattestad.

Norges største gullhåp i langrenn synes nemlig det er greit å unngå mas fra journalister i dagen før hans viktigste konkurranse noen gang.

Vigen Hattestad kommer til Liberec lørdag eller søndag, da har han forhåpentlig funnet gullformen.

Siste nytt

 • Utvalg skal vurdere sak mot Hansen

  Et utvalg nedsatt av styret i Norges Cykleforbund skal vurdere om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, skriver VG. Hansen var også leder for sykkel-VM i Bergen, som gikk konkurs. Nå skal det vurderes nærmere om han har brutt idrettens regelverk.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Flere endringer i Ski Classics

  Ski Classics innfører en Grand Slam-ordning der målet er å vinne de fire største rennene, eller «The Grand Classics», som arrangøren selv kaller det i en pressemelding. Disse fire er: Marcialonga, Jizerska, Vasaloppet og Birken. Ingen har foreløpig vunnet alle rennene i samme sesong. Arrangøren varsler også en rekordstor premiepott, men summene annonseres ikke før til høsten.

  Gjeitnes
  Foto: Mario Facchini / newspower,it
 • Varsler Forren-avgjørelse denne uka

  Direktør i Molde FK, Ole Erik Stavrum vil ikke snakke om personalsaken rundt Vegard Forren, men sier avgjørelsen trolig kommer denne uka. – Jeg vil ikke kommentere det som har kommet frem i media, særlig med hensyn til Vegard. Dette er en personalsak og vi jobber grundig med den internt i klubben nå. Jeg håper vi har en avgjørelse i løpet av et par dager, sier Stavrum.

  Ole Erik Stavrum
  Foto: Roar Strøm / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal