NRK Meny
Normal

Gull-Filip vurderte å legge opp til høsten

OSLO/AMSTERDAM (NRK): Filip Ingebrigtsen hadde ingen planer for toppidrettslivet etter 2016-sesongen. Nå er forventningene skyhøye.

Filip Ingebrigtsen og Astrid Mangen Cederkvist

GULLKYSSET: Filip Ingebrigtsen fikk både kyss og klemmer av kjæresten Astrid Mangen Cederkvist etter EM-gullet i går.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I 2012 la Filip Ingebrigtsen en plan for karrieren. Den strakte seg til ut 2016-sesongen. Etterpå var han ikke sikker på hva han skulle gjøre.

Om han ikke hadde oppnådd de resultatene han ønsket, kunne den planen endt med at han la opp i en alder av 23. Derfor var det alt eller ingenting i år.

Etter lørdagens fantastiske EM-gull har ting forandret seg.

Minst ett år til

– Jeg bestemte meg i fjor for å legge ned masse arbeid mot dette året her, og at det ble gull betyr utrolig mye. Det betyr kanskje at dere ser meg et år til på banen, smiler han til NRK.

ATHLETICS-EURO-2016

KLARE: Filip og Henrik Ingebrigtsen sendte av gårde en meget solid OL-søknad etter EM-finalen.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

For lørdag 9. juli 2016 vil for alltid være brent inn i minnet til gutten fra Sandnes. Ikke bare fordi han ble europeisk mester, men fordi han for første gang kunne skryte av å komme før storebror Henrik i mål.

I tillegg har han sendt inn en nærmest upåklagelig OL-søknad. Men selv om han har bestemt seg for å planlegge en sesong til, har han ikke rukket å tenke så mye på OL i august enda, hevder han selv.

Vil ikke snakke om OL

– Hver gang det blir snakk om OL vil jeg at folk bare skal klabbe igjen. EM er stort, OL er langt bak i tankene. Sånn situasjonen er nå får jeg ikke gjort så veldig mye med OL, jeg har forberedt meg mot dette mesterskapet og ikke brukt en eneste kalori på OL. Det er opp til Olympiatoppen om jeg skal dit eller ikke, sier den ferske europamesteren.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen har derimot tenkt litt lengre og er overbevist om at sønnen har noe i OL å gjøre.

– Han ler av de andre på oppløpet og han er i finalen i OL med den kapasiteten der, sier han etter å ha sett sønnen løpe inn på tiden 3.46,35 på 1.500 meter.

– Noe som er feil om de ikke blir tatt ut til OL

Gjert Ingebrigtsen tror sønnen har løpt på seg nok erfaring og selvtillit til å komme ned på 3,32 eller 3,33 i OL.

Gjert

SIKKER: Gjert Ingebrigtsen føler seg sikker på at sønnene blir klare for OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Men først må Olympiatoppen ta ut både Henrik, som tok bronse lørdag, og Filip. Ingen av dem har klart Olympiatoppens krav på 3.35,5. Men pappa Ingebrigtsen lar seg ikke stresse.

– Jeg er ikke så veldig spent. Jeg har tidlig sagt at de skal til OL, så det regner vi med. Hvis det ikke er bra nok å bli nummer en og tre i EM er det noe som er feil.

Tredje og siste OL-uttak finner sted 17. juli.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
Sport i dag
Sport i dag