NRK Meny
Normal

Gull-Filip vurderte å legge opp til høsten

OSLO/AMSTERDAM (NRK): Filip Ingebrigtsen hadde ingen planer for toppidrettslivet etter 2016-sesongen. Nå er forventningene skyhøye.

Filip Ingebrigtsen og Astrid Mangen Cederkvist

GULLKYSSET: Filip Ingebrigtsen fikk både kyss og klemmer av kjæresten Astrid Mangen Cederkvist etter EM-gullet i går.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I 2012 la Filip Ingebrigtsen en plan for karrieren. Den strakte seg til ut 2016-sesongen. Etterpå var han ikke sikker på hva han skulle gjøre.

Om han ikke hadde oppnådd de resultatene han ønsket, kunne den planen endt med at han la opp i en alder av 23. Derfor var det alt eller ingenting i år.

Etter lørdagens fantastiske EM-gull har ting forandret seg.

Minst ett år til

– Jeg bestemte meg i fjor for å legge ned masse arbeid mot dette året her, og at det ble gull betyr utrolig mye. Det betyr kanskje at dere ser meg et år til på banen, smiler han til NRK.

ATHLETICS-EURO-2016

KLARE: Filip og Henrik Ingebrigtsen sendte av gårde en meget solid OL-søknad etter EM-finalen.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

For lørdag 9. juli 2016 vil for alltid være brent inn i minnet til gutten fra Sandnes. Ikke bare fordi han ble europeisk mester, men fordi han for første gang kunne skryte av å komme før storebror Henrik i mål.

I tillegg har han sendt inn en nærmest upåklagelig OL-søknad. Men selv om han har bestemt seg for å planlegge en sesong til, har han ikke rukket å tenke så mye på OL i august enda, hevder han selv.

Vil ikke snakke om OL

– Hver gang det blir snakk om OL vil jeg at folk bare skal klabbe igjen. EM er stort, OL er langt bak i tankene. Sånn situasjonen er nå får jeg ikke gjort så veldig mye med OL, jeg har forberedt meg mot dette mesterskapet og ikke brukt en eneste kalori på OL. Det er opp til Olympiatoppen om jeg skal dit eller ikke, sier den ferske europamesteren.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen har derimot tenkt litt lengre og er overbevist om at sønnen har noe i OL å gjøre.

– Han ler av de andre på oppløpet og han er i finalen i OL med den kapasiteten der, sier han etter å ha sett sønnen løpe inn på tiden 3.46,35 på 1.500 meter.

– Noe som er feil om de ikke blir tatt ut til OL

Gjert Ingebrigtsen tror sønnen har løpt på seg nok erfaring og selvtillit til å komme ned på 3,32 eller 3,33 i OL.

Gjert

SIKKER: Gjert Ingebrigtsen føler seg sikker på at sønnene blir klare for OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Men først må Olympiatoppen ta ut både Henrik, som tok bronse lørdag, og Filip. Ingen av dem har klart Olympiatoppens krav på 3.35,5. Men pappa Ingebrigtsen lar seg ikke stresse.

– Jeg er ikke så veldig spent. Jeg har tidlig sagt at de skal til OL, så det regner vi med. Hvis det ikke er bra nok å bli nummer en og tre i EM er det noe som er feil.

Tredje og siste OL-uttak finner sted 17. juli.

Siste nytt

 • Tre tusendeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen endte på den sure fjerdeplassen på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i tyske Erfurt. Pallen glapp med tre tusendeler.

  Lorentzen falt i lagtempo
  Foto: NRK
 • Kirkevold-mål for Hobro

  Pål Aleksander Kirkevold har dratt med seg målformen inn i det nye året. Han scoret 1–0 målet for Hobro da de spilte 2–2 i en treningskamp mot Midtjylland fredag.

  Midtjyllands Rafael van der Vaart reddet 2–2 med en scoring etter 90 minutter.

  Fotballandslaget i Makedonia.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Berget klar for New York City FC

  Jo Inge Berget er klar for den amerikanske klubben New York City FC. Der blir han lagkamerat med blant annet David Villa.

  – Jeg gleder meg til å komme til New York, og spille i MLS for et av ligaens beste lag, sier Berget til klubbens nettside.

  Berget
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn
VM skiflyging
VM skiflyging
V-cup skøyter: 1500 m menn
Sport i dag
Sport i dag
EM kunstløp: Friløp menn
EM kunstløp: Friløp menn