NRK Meny
Normal

Henrik terget broren etter mislykket løp: – Det er en gledens dag

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen fikk gjennomgå av broren Henrik etter at han mislyktes på 5000 meter i Diamond League søndag.

Reporter: Line Andersen

Henrik Ingebrigtsen var svært fornøyd med å ha slått broren på distansen og viste det tydelig da brødrene ble intervjuet etter målgang.

– Det er en gledens dag. Filip har gjennomført sin første 5000-meter, sa en smilende storebror Henrik Ingebrigtsen ironisk mens han klappet.

Det irriterte en skuffet Filip Ingebrigtsen så mye at NRKs journalist Line Andersen ble nødt til å avbryte med følgende kommentar:

– Nå irriterer du han så fælt, at han kommer til å gå fra meg, sa hun (se video).

– Ikke min dag

For Filip Ingebrigtsen handlet nemlig søndagens løp først og fremst om å ta EM-kravet på 13.38.00. Det bommet han på med åtte sekunder.

Nordmannen fikk det tungt mot slutten, men fullførte likevel sin første 5000 meter. Han endte på 12. plass med tiden 13.46.40.

– Jeg kjente tidlig at dette ikke var min dag. Jeg var ikke restituert, og har hatt litt vondt i beina siden Oslo. Det var tungt. Det gikk for fort i starten, og vanligvis takler jeg det greit, men i dag var det rett ut. Jeg er ganske skuffet over at jeg gjør et så dumt løp, sier Filip Ingebrigtsen.

– Det er mye å rette på, men jeg er skadefri, opplyser han.

– Betyr det at du vil prøve å ta EM-kravet en gang til nå?

– Det frister sykt lite akkurat nå. Jeg må ta en vurdering på det. Jeg har planlagt mange andre løp, og 5000 er ikke blant dem. Det kan være at tiden renner ut.

– Kan det være at du dropper 5000 i EM?

– Ja, det får vi se. Det er veldig liten tid.

Henrik Ingebrigtsen

TUNG DAG: Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Forrykende åpning

Søndagens 5000 meter åpnet forrykende fort i rundt 30 varmegrader i Stockholm.

– Det gikk «insane» fort, og så fikk jeg det skikkelig, forteller Filip Ingebrigtsen.

– Kan man greie å holde dette tempoet i denne varmen, spurte NRKs kommentator Jann Post.

Brødrene Ingebrigtsen åpnet imidlertid forsiktig, som de pleier, og la seg fint til rette bakerst i feltet.

Etter hvert gikk tempoet noe ned i løpet etter den harde åpningen. Begge brødrene fikk likevel problemer underveis med farten.

– Tung dag på jobben

Henrik Ingebrigtsen løp til slutt inn til 7.-plass på tiden 13.28.89.

– Det var en tung dag på jobben. Jeg tenkte hele tiden: Var dette lurt? Jeg hadde ikke det lille ekstra i dag, sier han til NRK.

– Kroppen er ikke helt restituert etter Bislett Games. Jeg skulle gjerne vært nærmere pers, men dette er samtidig blant mine beste 5000-metere, legger han til.

Selemon Barega vant løpet suverent med tiden 13.04.05, årsbeste i verden. Birhanu Balew fra Bahrain ble nummer to, mens Abadi Hadis fra Etiopia ble nummer tre.

5000 meter

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania