Normal

Fikk brev fra Prokhorov

Toppledelsen i russisk skiskyting tar nå aktive grep for å bekjempe doping, sier IBU-president Anders Besseberg.

Anders Besseberg
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Besseberg, som er president i det internasjonale skiskytterforbundet, fikk i dag et personlig brev fra den mektige presidenten i det russiske skiskytterforbundet, Mikhail Prokhorov.

Mikhail Prokhorov

Mikhail Prokhorov.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

- Det var et veldig konstruktivt brev, hvor man beklager det som har skjedd, men at de har opprettet en egen kommisjon for å finne ut av hva som skjuler seg bak det som har skjedd, forteller Besseberg.

Tre russiske skiskyttere ble tidligere i mesterskapet sendt hjem på grunn av doping. Besseberg mistenker at utøverne er en del av et organisert russisk dopingregime.

Les: - Det er systematisk doping
Les: Jarosjenko tatt i ny dopingtest
Les: Krever utestengelse på livstid

- Skritt i riktig retning

Men nå ser det ut til at den russiske toppledelsen vil dopingen til livs. Tidligere i dag fortalte NRK om svenske Matthias Nilsson, som fikk en SMS av selveste president Dmitrij Medvedev på bursdagen sin.

Les: Fikk president-SMS etter trusler

- Hvis det er riktig at den russiske presidenten, altså statspresidenten, har kommet med en sånn uttalelse, og jeg får et personlig brev fra den russiske skiskytterpesidenten med tilsvarende innhold, så synes jeg det er mange og lange skritt i riktig retning, sier Besseberg til NRK.

Mikhail Prokhorov tok over som president i det russiske forbundet i oktober i fjor, og anbefalte selv Aleksander Tikhonov som visepresident.

Tikhonov har gjort seg svært upopulær i løpet av VM, og presidenten i det norske skiskytterforbundet, Tore Bøygard, frykter at Tikhonov skal overta Bessebergs stilling.

Les: -Katastrofe hvis han blir president

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal