- Det er systematisk doping

President Anders Besseberg i Det internasjonale skiskytterforbundet IBU bekrefter at skiskytternes B-prøver også er positive, og de tre russerne reiser hjem fra VM.

Anders Besseberg
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Forrige uke ble det kjent at tre russiske skiskyttere skal ha avlagt positive dopingprøver.

Som ventet er de tre Jekaterina Iourieva, Albina Akhatova og Dimitrij Yaroschenko.
De tre avla positive prøver under verdenscupåpningen i Östersund i desember.


Besseberg bekrefter nå at også B-prøvene er positive.

- Det har vært mange diskusjoner den siste uka om det som så ut til å være en trist dopingsak. Jeg kan i dag bekrefte at det er en trist dopingsak, sier Anders Besseberg til NRK.

Nettradio: IBU-presidenten bekrefter positive prøver

Nettradio: Nekter for systematisk doping

Systematikk

Besseberg er ikke nådig mot russerne. Han frykter et system fullt av doping.

- Vi har hatt noen dopingsaker tidligere. Men denne saken er spesiell. Her er det snakk om systematisk dopingvirksomhet fra en av de største skiskytternasjonene. Vi vet ikke om vi har tatt alle. Det kan hende dette bare er toppen av isfjellet, sier Besseberg.

Les: Verdenscupleder dopingtatt

Les: - Kast russarane ut av skiskyting

Les: - Det testes for lite i skiskyting

Les: Dopingbefengte trener i VM-løypene

- Vi vil prøve å finne ut om andre personer er involvert. Om noen andre enn utøverne står bak, skal også de straffes. Det finnes ingen unnskyldninger for det disse utøverne og deres bakmenn har gjort, sier IBU-presidenten.

Forlater VM-byen

De tre russiske utøverne befinner seg fortsatt i VM-byen Pyeong Chang, men skal etter planen reise lørdag morgen.

Jekatarina Iourieva ledet verdenscupen for kvinner før VM. Hun har to verdenscupseiere denne sesongen. Albina Akhatova har én seier denne sesongen, mens Dimitrij Yaroschenko var nummer to i verdenscupen sammenlagt forrige sesong.

Nett-TV: Besseberg vil fjerne B-prøven

Video nsps_upload_2009_2_13_19_38_14_121.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis for andre dag på rad da han møtte kinesiske Wang Hao på den åttende dagen av turneringen på Isle of Man fredag.

  Nordmannen spilte med svarte brikker mot kineseren, men etter 31 trekk ble spillerne enige om remis. Dette var andre dag på rad Carlsen spiller remis. Torsdag gjorde 28-åringen det samme mot Kirill Aleksejenko. Før det hadde han to strake seire på Isle of Man.

  Med resultatet har Carlsen 5,5 poeng av 8 mulige, det samme som motstander Hao. Med det er nordmannen et halvt poeng bak ledertrioen Fabiano Caruana, Levon Aronian og David Guijarro. De to førstnevnte møttes og spilte remis fredag.

  Det gjenstår tre runder av turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Tre slag over par i Frankrike

  Kristoffer Reitan fikk det ikke helt til å stemme på den andre dagen av Open de France i golf i Paris. Han klarte likevel cuten med god margin.

  Reitan startet turneringen med å gå tre slag under par torsdag.

  Fredag ble det tre slag over par, noe som førte til at han falt 18 plasser på resultatlisten. Nordmannens par etter to dager holder til en 31.-plass.

  U.S. Open - Round One
  Foto: Andrew Redington / AFP
 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN

Sendeplan

Kl. Program Kanal