NRK Meny
Normal

Fikk beskjed av NRK om VM-vraking

Anders Myrvold ble vraket til OL. Nå får han heller ikke spille med flagget på brystet under VM.

Video nsps_upload_2010_3_9_20_21_14_335.jpg

Se intervju med Myrvold her

Anders Myrvold var i hardt vær i fjor høst. Han fikk sparken fra Stavanger Oilers, og i oktober ble han nektet landslagsspill i OL.

I dag fikk han beskjeden om at han også er vraket fra Norges tropp til ishockey-VM i mai.

- Det er ikke en overraskende beskjed etter alt som skjedde før OL. Det er kjipt, for jeg hadde absolutt lyst til å være med videre, og jeg hadde fått beskjed om at jeg skulle være klar igjen etter OL, sier Myrvold til NRK.

Landslagssjef Roy Johansen uttalte i oktober at han skulle ta en ny vurdering angående Myrvolds landslagsfremtid etter OL.

Fikk beskjed av NRK

Det var fra NRK Myrvold fikk beskjeden om at han var uaktell for landslagsspill i VM.

- Den beskjeden fikk jeg av NRK og det var overraskende. Så sendte jeg en sms til forbundet og da fikk jeg beskjed om at det var en avgjørelse de hadde tatt nå, sier Myrvold.

Som føler seg dårlig behandlet.

- Måten jeg har blitt behandlet på er under enhver kritikk, men jeg har vært med på en del og vet hvordan jeg skal ha fokus på de rette tingene, sier han.

Myrvold mener at forbundet må legge vekt på det han har gjort på landslaget, og ikke det som skjedde i Stavanger, hvor han fikk sparken etter at han nektet å ta en narkotikatest etter krav fra klubben.

Myrvold ble også politianmeldt etter trusler mot klubbledelsen i Stavanger.

- Jeg har vært eksemplarisk på landslaget siden dag en, derfor blir hele greia litt patetisk synes jeg, sier han.

Sportssjefen bekrefter

Sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, bekrefter at Myrvold ikke får være med til VM.

- Det er ikke tatt ut noe lag, men Anders Myrvold er ikke aktuell til vårt VM-lag denne sesongen, sier han.

Han vil imidlertid ikke gå nærmere inn på hva vrakingen skyldes.

- Det er den samme vurderingen som har ligget til grunn hele veien og vi har besluttet at Anders ikke skal være på landslaget denne sesongen her, fortsetter han.

Salsten vil ikke kommentere hvorvidt det stemmer at Myrvold først fikk beskjeden av NRK, men bekrefter at han har vært i kontakt med Myrvold i dag.

Fulgte ikke kravene

Da Anders Myrvold ble vraket til OL ble det begrunnet med at han ikke fulgte opp kravene som ble stilt til for at han skulle være OL-aktuell.

Landslagssjef Roy Johansen sa følgende til Aftenposten da OL-vrakingen ble kjent i oktober i fjor.

–Jeg har fulgt Anders i mange år og skulle gjerne hatt ham med. Jeg ønsker ham alt godt i Stjernen og understreker at denne beslutningen handler om OL. Jeg vil holde kontakt med ham, og så får vi vurdere etter OL om det er grunnlag for å snakke om et comeback på landslaget ved en senere anledning, sier Johansen.

NRK har i dag vært i kontakt med Johansen som sier at han tar styrets beslutning til etterettning, men han vil ikke kommentere saken utover det.


Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal